عمل به وصیت فاطمی امین در تقابل با بخش خصوصی؟
پیشرانه -بعد از تعیین تکلیف سهام بلوکی ۳.۶درصدی ایران خودرو، دوباره برخی زخم های مخالفان بخش خصوصی سربازکرده است. دوباره بهمن موتور با پرونده جریمه ۱۴هزار میلیارد تومانی سازمان تعزیرات مواجه شده است. البته در این وضعیت این تولید کننده تنها نیست و سایر خودروسازان غیر دولتی نیز به روش های دیگر تحت فشار هستند. آیا این رفتار عمل به وصیت فاطمی امین در تقابل با بخش خصوصی است؟
به گزارش وب سایت خبری «پیشرانه» به نظر میرسد بخش خصوصی و آن دسته از فعالان صنعت خودروسازی برای خروج دولت از این صنعت باید حالا حالاها منتظر بمانند. آنگونه که به نظر می رسد بر خلاف آنچه که میگویند دولت فعلا قصد خروج ندارد و به هر نحوی که شده میخواهد همچنان استوار باقی بماند.او دوست ندارد جاده مخصوص را از دست بدهد. برای این امر دلایل زیادی میتوان مطرح کرد. عدم واگذاری خودروسازان بزرگ به بخش خصوصی هم پیرو همین دلایل تاکنون بی نتیجه بوده است.
در واقع دو خودروساز بزرگ کشور را میتوان به استقلال و پرسپولیس و ماجرای خصوصی سازی آنها تشبیه کرد. نگاه به این مقوله چندان اقتصادی نیست. سهام های تودلی، شرکت های متعدد و بدهیهای سنگین به سیستم بانکی و قطعه سازان و مسائلی از این دست کار واگذاری را سخت و حتی غیر ممکن کرده است.
با این حال دلایل مخالفت و مانع تراشی در مسیر بخش خصوصی قابل تامل و بررسی است. چرا باید از افزایش میزان تولید و ضریب نفوذ این خودروسازان بخش پنهان و سایه نگران و ناراضی باشند.
چرا هر بار که قرار است حرکتی جدید و تازه در این بخش شکل بگیرد مشکلات قدیمی وجدید رو میشوند؟ چرا هرگاه یک خودروساز در شرایط رشد و توسعه قرار می گیرد، موانع و اتهام های جدید مسیر را مسیر را مسدود می کند.
مورد بهمن موتور هم یکی از مثال های بارز مخالفت با بخش خصوصی به شمار میآید. حال اینکه به چه علت وزیر سابق صمت شان وزارت را در حد تقابل با یک خودروساز پائین می آورد باید توسط افرادی که وی را انتخاب و معرفی کرده اند بررسی و پاسخ داده شود.
اما به نظر میرسد برخی از موانع و مشکلات چندان ربطی به وضعیت تولیدکننده نداشته باشد. در این مورد حتی فاطمی امین در آخرین گفت وگوی سال گذشته در سیمای ملی، رسما بهمن موتور را متخلف خواند.
این در حالی است که معمولا قیمت ها این گروه همیشه با اتهام دامپینگ از سوی دیگران مواجه شده است. ضمن اینکه قیمت گذاریها و فروش تماما تحت نظر نهادها و سازمان های مرتبط صورت گرفته است.
به این ترتیب به نظر میرسد برای پیدا کردن سرنخ ماجرا باید جایی خارج از جاده مخصوص جستوجو کرد. باید دید چرا فاطمی امین پیش از استیضاح بحث مافیا را به طور جد مطرح و در خلال استیضاح بارها و بارها با کد دهی کرده و ضعف عملکردش را متوجه خودروساز خاصی میکند.
آیا واقعا حاشیههای مبتنی بر مشکلات شخصی برخی افراد صاحب نفوذ با این خودروساز واقعیت دارد؟
نوشته :مهدی اسدی
نظر شما چیست؟