آشنایی با سیستم تعلیق و جلوبندی

سیستم تعلیق و جلوبندی را بیشتر بشناسیم

یکشنبه - 3 شهریور 1398

پیشرانه- سیستم تعلیق و جلوبندی یکی از بخش های مهم خودرو است که اگر مشکل خاصی نداشته باشد می تواند موجب لذت در رانندگی و از آن مهمتر بالا رفتن ایمنی خودرو شود.

به گزارش وب سایت خبری پیشرانه به همین دلیل در سلسه گزارش های «تعمیر و نگهداری خودرو » به سراغ سیستم تعلیق و جلوبندی خودرو رفته ایم .
به یاد داشته باشید برای بررسی عملکرد صحیح و کیفیت قطعات سیستم تعلیق و جلوبندی بهتر است خودرو توسط کارشناسان در محل معاینه فنی خودرو مورد تست و آزمایش قرار گیرد.
البته در این تست ها خودرو در شرایط ایستایی بوده و حرکتی ندارد و شرایط ناهمواریهای جاده به صورت شبیه سازی است که در نهایت معیار پذیرش تست ها توسط دستگاه اندازه گیری شده و مکتوب می شود.
اما اگر قصد دارید بصورت واقعی و میدانی تست تعلیق و قطعات مرتبط با آن را انجام دهید نیازمند تجربه و شناخت این سیستم و خود خودرو هستید.
در ابتدا بازدید چشمی لاستیک ها و زیر بندی خودرو را انجام دهید و روغن زدگی کمک ها و پوسیدگی گردگیرها را بررسی کنید.
در صورت لزوم با دست برخی قطعات مانند سیبک وفنر لول را تکان دهید تا لقی قطعات راحس کنید.
برای انجام آزمایش های دینامیکی در عبور از سرعت گیر ها دقت کنید که به چه میزان ، ضربه به خودرو وارد میشود و کمک فنر ها چه اثری برای خنثی کردن نوسانات دارند.
اگر در زمان آزمایش صدایی مانند سایش یا صدای تقه شنیده شد حتما منشا ایراد را پیدا کرده و مشکل را رفع کنید.
حتما سطح بیرونی لاستیک را بررسی کرده تا از خردگی لبه بیرونی یا داخلی و یا پله نداشتن آن اطمینان حاصل کنید.
بعد از آزمایش سرعتگیر می توانید آزمایش ۸ را انجام دهید در این تست عملکرد سیستم فرمان در سرعت های مختلف کامل تست می شود. که بصورت حرکت با علامت بی نهایت یا همان هشت خوابیده است.
این آزمایش نیازمند مهارت و تجربه در محیط مناسب است اما دیگر تست ها مانند عبور از میان کله قندی یا پایداری در گردش در مراکز تست خودرو قابلیت انجام دارد.
به یاد داشته باشد هر اندازه سیستم تعلیق و جلوبندی ، دقیق و با کیفیت طراحی و ساخته شده باشد موجب بالا رفتن لذت و ایمنی بیشتر در رانندگی می شود.
مثلا در عبور از پیچ ها ، خودرو در زاویه حرکت فرم بگیرد یا به عبارت دیگر فنربندی نرم و مناسب باشد می توانید باسرعت بیشتر حرکت کرده و راننده از هندلینگ خودرو لذت ببرید. این مزیت ( خوش دستی و خوش فرمانی ) در خودروهای اسپورت جزء و آیتم های اصلی طراحی است.

چرا اتاق خودرو به لرزش می افتد

اما درباره پله شدن لاستیک ها گفتیم یکی از ایرادات شایع که سبب لرزش در اتاق خودرو میشود پله کردن لاستیک ها است و همچنین بالانس نبودن لاستیک ها باعث تشدید این لرزش می شود.
بهتر است لاستیک ها هر ۱۰۰۰۰ یا ۲۰۰۰۰کیلومتر (بسته به نوع خودرو و لاستیک ها متفاوت است)جابجا شوند تا با ساییده شدن متناسب از پله شدن لاستیک ها جلوگیری به عمل آید . روش جابجایی لاستیک ها نیز بر اساس نوع خودرو، و یا تک دیفرانسیل بودن آن متفاوت است و ممکن است به صورت ضربدری ،ضربدری با جایگزینی زاپاس (در صورت داشتن زاپاس معمول وغیر تمپروری یا موقت ) و یا عقب و جلو کردن جفتی انجام گیرد .
در صورتی که بالانس لاستیک ها صحیح باشد و لاستیک پله کرده باشد با جابجایی لاستیک ها منبع و محل لرزش لاستیک ها به طور محسوسی تغییر کرده و محل ایجاد لرزش تغییر می کند.
به طوری که راننده کاملا متوجه تغییر محل و نوع لرزش می شود به طور مثال اگر لاستیک های جلو پله کرده باشد با عقب و جلو کردن لاستیک ها لرزش به محور عقب منتقل شده و ناپایداری و کاهش هندلینگ و به اصطلاح عامیانه در رفتن انتهای خودرو پدیدار می شود.
اما چرا لاستیک پله می شود از دلایل عمده پله کردن لاستیک ها نامیزان بودن باد لاستیک ها، تنظیم نبودن زوایای فرمان مخصوصا زاویه کمبر و تو این است.
ایجاد لرزش های ریزی که در جاده ای با بافت اسفالت درشت و زبر تشدید می شود، ناپایداری انتهای خودرو و سخت شدن کنترل خودرو در سر پیچ ها و شنیده شدن صدای زوزه ای که با صدای زوزه بلبرینگ چرخی که با افزایش سرعت تشدید می شود متفاوت بوده و نورم یکنواختی دارد نشان از پله کردن لاستیک ها دارد.

اولین نفر امتیاز دهید

نظر شما چیست؟