پیشرانه- با توجه به وضعیت و همچنین جایگاه صنعت خودروسازی در اقتصاد ایران و جهان به نظر میرسد نامزدهای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از همین حالا باید نقش خودرو در دولت آینده را مشخص کنند. خودرو در سال های اخیر نقش خاص و ویژه ای در زندگی مردم پیدا کرده است. پیرو اتفاقات و […]
پیشرانه- با توجه به وضعیت و همچنین جایگاه صنعت خودروسازی در اقتصاد ایران و جهان به نظر میرسد نامزدهای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از همین حالا باید نقش خودرو در دولت آینده را مشخص کنند.
خودرو در سال های اخیر نقش خاص و ویژه ای در زندگی مردم پیدا کرده است. پیرو اتفاقات و تصمیم هایی که از سال ۹۷ به بعد اتخاذ شد، خودرو کارکرد اصلی خود را از دست داد و به یک کالای سرمایهای بدل شد.
این روند از ممنوعیت واردات در سال ۹۷ و به بهانه جلوکیری از خروج ارز از کشور آغاز شد. با شروع تحریم ها سرعت آن بیشتر شد. اصرار بر تثبیت قیمت ها و ناتوانی از داد و ستد در سایر بازارها با سرمایههای خرد هم مزید بر علت شد و بر تعداد بازیگران بازار خودرو اضافه کرد. نتیجه این هجوم چیزی جز افزایش سرسام آور و بی حد و حصر قیمت ها نبود.
این وضعیت خرید خودرو را برای بسیاری از خانوارها غیر ممکن کرد و در بساط دلالی را گسترده تر کرد.
همچنین کنترل بازار بهانه ای شد تا افزایش دخالت دولت بیشتر شود. تمام این مسائل موجب شده است که بازار از حالت عادی خارج شود. شاید اگر دستاویز و بهانه ای به نام واردات وجود نداشت، قیمتها و بازار شکل دیگری پیدا میکردند. با این حال واردات هم دردی از دردها دوا نکرده است و مردم منتظر یک کار اساسی هستند.
بنابراین به نظر می رسد نامزدها در کنار وعده ها و برنامه ها و باید نباید ها، بهتر است به طور روشن و شفاف نظر و دیدگاه خود را درباره خودرو بیان کنند. این مساله می تواند راستی ازمایی مناسبی در خصوص صادق بودن آنها و اجرایی بودن برنامه هایشان باشد.
نظر شما چیست؟