فردای جاده مخصوص با رئیسجمهور جدید
پیشرانه – با مشخص شدن نتیجه انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری فعالان خودرویی کشور می خواهند بدانند که فردای جاده مخصوص با رئیسجمهور چگونه خواهد بود؟ آیا سرانجام این صنعت روی خوش خواهد دید؟ به گزارش وب سایت خبری پیشرانه ، انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با پیروزی مسعود پزشکیان به پایان رسید. هم اکنون […]
پیشرانه – با مشخص شدن نتیجه انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری فعالان خودرویی کشور می خواهند بدانند که فردای جاده مخصوص با رئیسجمهور چگونه خواهد بود؟ آیا سرانجام این صنعت روی خوش خواهد دید؟
به گزارش وب سایت خبری پیشرانه ، انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با پیروزی مسعود پزشکیان به پایان رسید. هم اکنون او رئیسجمهور ایران است و همان طور که وعده داده است باید برای بهبود وضعیت کشور تلاش کند.
به عبارت بهتر کابینه چهاردهم باید شاخص های زندگیمردم را ارتقاء داده و شکاف های ایجاد شده را ترمیم کند.
بنابراین به طور طبیعی او باید در کنار مسکن ، پوشاک و خوراک ، به یکی از مهمترین شاخص ، خودرو نیز بپردازد.
این شاخص مهم در سال های اخیر مشکلات زیادی داشته و با چالش های سنگینی همراه شده است .
هر چند برخی تحریم ها را سنگین ترین چالش این صنعت می دانند اما به نظر می رسد سایه تحریم های داخلی سنگین تر باشد.
در واقع اگر ممنوعیت واردات و از آن مهمتر اصرار بر تثبیت قیمت ها وجود نداشت ، امروز صنعت خودروسازی نه تنها تحمیل زیان های سنگین ، حاشیه ها و هجمه ها نمی شد،بلکه با واقعی تر شدن قیمت ها میسر ورود تقاضای کاذب و غیر مصرفی به بازار مسدود می شد.
اما برعکس ، تثبیت قیمت ها بخش عمده ای از سرمایه های خرد و کلان که توان فعالیت های در بازارهای دیگر از جمله طلا،مسکن و ارز را نداشتند راهی بازار خودرو شدند.
مسئولان نیز برای کنترل بازار و همچنین جلوگیری از اعتراضات مردم از یک سو توان افزایش قیمت ها را نداشتند و از سوی دیگر می دانستند که خودروسازان با وضعیتی که به آن دچار شده بودند ، توان ادامه کار را نداشتند.
بنابراین صورت مساله را عوض کرده و نهاد قیمت گذار را یک سال به مرخصی اجباری فرستاندند.
البته در اصل موضوعی تفاوتی به وجود نیامد و مشکلات به قوت خود باقی ماندند. ضمن اینکه با گذشته یک سال این نهاد باز هم قیمت گذاری را در دست گرفت. البته در ظاهراین شورا دیگر نقشی در قیمت گذاری ندارد.اما مشکلات به قوت خود باقی مانده اند.
یعنی نه تنها مشکل قیمت گذاری برطرف نشده است ، بلکه ماجرای فروش اجباری سامانه ای نیز بر این مسائل دامن زده است.
به نحوی که در حال حاضر بسیاری از شرکت های واردکننده و تولید کننده هر کدام به نوبه خود با معضلات و چالش های متفاوتی روبرو هستند.
با این وجود با توجه به امیدی که ایجاد شده است ، جاده مخصوص انتظار دارد که رئیس جمهور جدید فردایی روشن را برای آنان ترسیم کند. فردایی که مبتنی بر نیازها و واقعیت های امروز اقتصاد ایران باشد.
به عبارت ساده تر آنها انتظار دارند که رئیس جمهور جدید فضای نفس کشیدن را به آنها بدهد و اجازه بدهد که این صنعت با دیدگاه اقتصادی اداره شود.
نظر شما چیست؟