پیشرانه- ابتدای هفته جاری، رسانههای خودرویی از تولید محصولات برند GAC در یک شرکت مونتاژ کننده خودرو خبر دادند، به همین بهانه در این نوشتار میخواهیم به بررسی برند گک (GAC) و وضعیت همکاری این برند با شرکای داخلی بپردازیم. ابتدا برند گک: GAC نامی است که بهتازگی حتی در کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز […]
پیشرانه- ابتدای هفته جاری، رسانههای خودرویی از تولید محصولات برند GAC در یک شرکت مونتاژ کننده خودرو خبر دادند، به همین بهانه در این نوشتار میخواهیم به بررسی برند گک (GAC) و وضعیت همکاری این برند با شرکای داخلی بپردازیم.
ابتدا برند گک:
GAC نامی است که بهتازگی حتی در کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز اعتبار زیادی برای خود کسب کرده و در مدت کوتاهی توانست عنوان دهمین خودروساز برتر چین را کسب کند. همچنین این برند، شریک تجاری دیگر کمپانی معروف ژاپن، یعنی هوندا هم محسوب میشود. این موارد نشان میدهد برند گک از کیفیت بالایی برخوردار است که دلیل اصلی آن را میتوان در داشتن شرکای معروف دانست.
اما باکیفیت بودن خودرو برای موفقیت در بازار بهخصوص بازار کشور ما که وضعیت تعاملات سیاسی آن مشخص نیست میتواند برای انتخابی منطقی، کافی باشد؟ به عقیده نگارنده خیر، آن هم از واردکنندهای که معلوم نیست فردا روز باشد یا خیر!
چند عامل مهم وجود دارد که خیلی بیشتر از کیفیت خودرو میتواند در انتخابی درست تأثیرگذار باشد، نخست خوشنام بودن شرکت عرضهکننده، وضعیت خدمات پس از فروش و ماندگاری برند.
۲ مورد اول را بگذاریم برای روزهای آتی که درباره آن بهخصوص وضعیت خدمات پس از فروش برند گک مفصل صحبت خواهیم کرد. فعلاً بپردازیم به موضوع سوم؛ ماندگاری برند.
با یک مثال شروع کنیم؛ برند پژو یا حتی رنو بهعنوان برندهای نامآشنای فرانسوی، یادتان هست نگذاشتن مهر تحریمها خشک نشده بود، فرار کردند، چه بر سر خریدارانشان آمد؟ حالا تصور کنید یک برند در حالت عادی هرچند سال یکبار بیاید، شریک تجاری پیدا کند و بعد از مدت کوتاهی شریک تجاریاش را عوض کند و برود دنبال شرکتی جدید، آیا میتوان به این برند و ماندگاریاش اطمینان کرد و خودرو را از آن خریداری کرد؟ بهعنوان محصولی سرمایهای که قرار است برای چند سال مورداستفاده قرار گیرد؟
وضعیت برند گک دقیقاً اینگونه است؛ بیایید باهم شرکای تجاری این برند را بشماریم.
ابتدا اوایل دهه نود شرکت مرتب خودرو اقدام به عرضه گونو بهعنوان یکی از زیرشاخههای این برند میکند و تعداد خیلی محدودی مدل G5 و GX5 را به بازار عرضه میکند که بسیاری رو دست خریدارانش باد کرده است.
بعد از مرتب خودرو، نوبت به پویا خودرو گرمسار میرسد که بتواند پیکاپ G5 را با نام تروی ۱۰۰ که تعداد خیلی محدودی تولید شد درحالیکه ازنظر کیفیت و امکانات یکسر و گردن از رقیب آن روزهای خود کاپرا بالاتر بود، اما کیفیت بالاتر نتوانست عامل موفقیتش باشد.
سپس نوبت به شرکت الماس داران میرسد، سری ترامچی را به بازار عرضه کند، خودروها یکی دو سالی در گمرک خاک میخورد وقتی کارهای ترخیصش تمام میشود، دیگری خبری از برند مادر و پشتوانه نبود.
یکی از اتفاقات جالب درباره این برند، مذاکره همزمان مدیران گک با راسا موتور خاورمیانه و خودروسازی فردا بود که قرار بود این محصولات با برند سام بهعنوان زیرمجموعه خودروسازی فردا نیز به بازار عرضه شود که در مذاکرات موازی قرعه به نام راسا موتور افتاد.
اما جدیدترین شاهکار این برند انعقاد قرارداد با آرتابان موتورز برای مونتاژ گک بود که خبر آن بهتازگی منتشرشده و باید ببینیم سرانجام همکاری این برند با آرتابان موتورز به کجا خواهد رسید.
حالا شما بگویید میتوانید بهرغم باکیفیت بودن، میتوانید به چنین شرکتی اعتماد کنید؟
متاسفانه از این شرکت خرید کردم زمان تحویل کلی پول ازم گرفتن بعد از تحویل و زمان فروش متوجه شدم درب صندوقم رنگ شده کلی متضرر شدم الان شکایت کردم
این رو رفتم به آقای مدیر بگم که متوجه شدم اونم فقط وعده وعید داد و بسیار بی ادب بود آخرش هم گفت کاری نمیتونی بکنی تازه قرار بود بهم خسارت تاخیر در تحویل بدن فرم هم پر کردم ولی ظاهرا نمیخوان بدن نمیدونم چرا وزارت صمت برخورد نمیکنه
متاسفانه از این شرکت خرید کردم زمان تحویل کلی پول ازم گرفتن بعد از تحویل و زمان فروش متوجه شدم درب صندوقم رنگ شده کلی متضرر شدم الان شکایت کردم
این رو رفتم به آقای مدیر بگم که متوجه شدم اونم فقط وعده وعید داد و بسیار بی ادب بود آخرش هم گفت کاری نمیتونی بکنی تازه قرار بود بهم خسارت تاخیر در تحویل بدن فرم هم پر کردم ولی ظاهرا نمیخوان بدن نمیدونم چرا وزارت صمت برخورد نمیکنه
حتی جک و مثلث خطر هم نداشت …