پیشرانه- به نظر می رسد دولت جدید پیش از بروز بحران جدی و مشکل آفرین شدن کمبود ارز باید به سرعت دست به کار شود؛ چرا که خطر تعطیلی در کمین خودروسازان است. این موضوع را باید جدی گرفت.
دولت چهاردهم به طور رسمی کار خود را آغاز کرد. این شروع به کار در زمانی است که بازار خودرو شرایط ناپایداری را تجربه میکند.
در دورانی که بازار خودرو در رکود به سر میبرد و عرضه قطره چکانی خودروهای وارداتی هم کاری از پیش نبرده بود، دولت سیزدهم در آخرین روزها باعث تلاطم شد.
بعد از ۱۰ ماه بلاتکلیفی و معطلی در اقدامی غیرمترقبه اعلام کرد که واردات خودروهای دست دوم برای عموم آزاد است.
این خبر با واکنش بسیار مثبت از سوی مردم همراه شد. بازار خودرو نیز با ریزش قیمت ها به این خبر واکنش نشان داد.
از یک جهت زمان ابلاغ این آئین نامه با توجه به وضعیت ارزی کشور تعجب آور بود و از جهت دیگر این پرسش پیش آمد که جه تغییری در شرایط به وجود آمده است؟
این اتفاق همچنین در حالی رخ داد که از ۲۰ خرداد ماه ثبت سفارش متوقف شده بود. هر چند این مساله بیش از ۵۰ روز بعد عنوان شد؛ اما مشخصا به خاطر کمبود ارز و ناتوانی در تخصیص و تامین به موقع و به اندازه متولی امر مجبور به توقف ثبت سفارش شده است.
اما تمام مشکلات به این مساله ختم نمیشود. خودروسازان و فعالان واردات از ابتدای سال با چالش کمبود ارز مواجه هستند. این مساله برای بعضی از آنان از ماه انتهایی سال قبل آغاز شده است.
این وضعیت شرایط سختی را پیش روی آنان گذاشته است. کاهش تولید، متوقف شدن تولید بعضی از محصولات، افزایش مدت زمان تعطیلات تابستانی، کاهش موجودی انبار قطعات و از دست رفتن فرصت مناسب برای ثبت سفارش بخشی از مشکلات ناشی از کمبود ارز به شمار میآیند.
البته در حال حاضر خودروسازان به خصوص مونتاژکاران هم به دلیل تعهدات و به علت نوع سرمایه گذاری تلاش می کنند که در همین شرایط تولید را متوقف نکنند.
اما تا چه زمانی می توانند به این صورت ادامه بدهند؟ آیا واقعا قصد این است که تولید کنندگان را زمین بزنند؟ آیا این وضعیت هم حاصل ناتوانی دولت در اقتصاد است؟
دلیل هر چه که باشد در حال حاضر خودروسازان را با خطر تعطیلی مواجه کرده است؟
نظر شما چیست؟