«پیشرانه» گزارش می‌دهد

روایت های ضد و نقیض از خصوصی‌سازی خودروسازان

سه شنبه - 30 مرداد 1403

پیشرانه- تکلیف وزیر صمت دولت چهاردهم هنوز مشخص نشده است؛ اما روایت های ضد و نقیض از خصوصی سازی خودروسازان در همین ابتدای راه باعث ابهام شده است. آیا اتابک به خصوصی سازی اعتقاد دارد یا فقط می خواهد نظر مجلس را به خود جلب کند؟ با روی کار آمدن دولت چهاردهم و انتقادهای پزشکیان […]

پیشرانه- تکلیف وزیر صمت دولت چهاردهم هنوز مشخص نشده است؛ اما روایت های ضد و نقیض از خصوصی سازی خودروسازان در همین ابتدای راه باعث ابهام شده است. آیا اتابک به خصوصی سازی اعتقاد دارد یا فقط می خواهد نظر مجلس را به خود جلب کند؟

با روی کار آمدن دولت چهاردهم و انتقادهای پزشکیان در مناظرات، بسیاری از مصرف‌کنندگان، تولید‌کنندگان و فعالان صنعت خودروسازی امیدوار هستند که پرونده خصوصی سازی، در این دولت به سرانجام برسد.

در این شرایط رئیس دولت، محمد اتابک را به عنوان گزینه پیشنهادی برای تصدی کرسی وزارت صمت معرفی کرده است؛ اما تا به اینجای کار، مخالفان مجلسی او را فاقد توان و تخصص لازم برای اداره این وزارتخانه مهم می دانند.

به عنوان مثال، روح الله ایزدخواه به عنوان مخالف اتابک گفته است: “آقای پزشکیان در مناظرات فرمودند از کارشناسان استفاده می‌کنند اما آقای اتابک را به هیچ وجه کارشناس حوزه سیاست‌های صنعتی نمی‌شناسم چراکه ایشان یک روز در وزارتخانه و سازمان‌های صمت استانی نیز حضور نداشتند و در حوزه تجارت هم که یکی از چالش‌های جدی امروز صنعت و معدن کشور است، سابقه‌ای ندارد بلکه صرفاً در بخش سیمان سابقه بنگاهداری داشته است؛ اگر ایشون خیلی کارآمد است آقای پزشکیان ایشان را به عنوان رئیس ایمیدرو به‌عنوان یکی از معاونت‌های وزارت صمت قرار دهند.”

میثم ظهوریان هم به عنوان یکی از مخالفان وی گفته است:” آقای اتابک در کمیسیون گفت من با بنگاه‌داری دولت در حوزۀخودروسازی مخالفم، گفتیم پس خودروسازها را واگذار می‌کنید؟ گفت نه با آن هم مخالفم!”

در این شرایط  اتابک وزیر صمت پیشنهادی هم به صراحت و شفافیت به موضوع خودرو ورود نکرده است. البته به نظر می رسد با توجه به کمی وقت وی بیشتر به بیان کلیات پرداخته و گفته است: ” درباره خودرو باید بگویم واردات خودرو از سوی نمایندگان به شکل قانون ابلاغ شده است و اعتقاد من در خودروسازی این است که راهی جز رقابتی‌کردن آن نداریم. تمامی مشکلات حوزه خودرو در بستر رقابتی شدن رفع خواهد شد. ضمن اینکه خودرو باید به سمت خصوصی شدن سوق پیدا کند. “

در این وضعیت مشخص نیست که منظور اتابک دقیقا چیست؟ آیا روایت ظهوریان را باید شالوده و اساس فکری وی به شمار آورد و یا این روایت تنها بخشی از صحبت هایی است که در کمیسیون انجام شده است؟

با توجه به حساسیت جامعه و مسئولان نسبت به بازار خودرو، به نظر می رسید که حداقل در این بخش اتابک باید با دست پر و با برنامه پیش می‌آمد.

در واقع خصوصی سازی این غول های جاده مخصوص یکی از برنامه های و وعده هایی است که تا به امروز عملی نشده است. با این وجود واگذاری سهام خودروسازان تکلیف شده است. ولی اینکه چگونه این انتقال صورت خواهد گرفت، به یک پرسش مبهم بدل شده است؟

دراین شرایط وزیرپیشنهادی صمت باید به صورت شفاف نظرخود درباره این مساله را باید بیان کند. اتابک باید بگوید که وی برای واگذاری سهام این خودروساز چه برنامه ای دارد؟ آیا اصلا قصد واگذاری دارند؟

اولین نفر امتیاز دهید

نظر شما چیست؟