حل مشکل قطعات تقلبی خودرو در بازار با مشارکت و حمایت از تشکلهای تخصصی امکان پذیر است
پیشرانه – عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشارکت مردم و تشکلهای تخصصی در حوزه نظارت بر بازار قطعات و لوازم یدکی خودور عاملی برای جلوگیری از عرضه این کالاها است، اعلام کرد: تشکلها و اتحادیههای تولیدی در حوزه کنترل ورود و خروج سوداگران به صورت غیر حرفهای در بازارها و تخریب […]
پیشرانه – عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشارکت مردم و تشکلهای تخصصی در حوزه نظارت بر بازار قطعات و لوازم یدکی خودور عاملی برای جلوگیری از عرضه این کالاها است، اعلام کرد: تشکلها و اتحادیههای تولیدی در حوزه کنترل ورود و خروج سوداگران به صورت غیر حرفهای در بازارها و تخریب بازار به وسیله آنها برای به دست آوردن سودهای آنی، نقش تعیین کننده ای دارد.
روحالله ایزدخواه درباره وضعیت بازار خدمات پس از فروش خودرو و تقلب در این حوزه به ویژه در زمینه روغن و فیلتر روغن خودرو اظهار کرد: متاسفانه باوری که در جامعه وجود دارد این است که اگر قطعهای خارجی باشد، حتما کیفیت آن کالا بالا است در حالی که این موضوع صحیح نیست و قطعات خارجی قلابی هم در بازار دیده می شود و اساسا به دلیل حاشیه سود بالا تقلب در عرضه قطعات و لوازم یدکی خودرو از نوع خارجی جذابیت بیشتری برای متخلفان در این بازار دارد.
وی با بیان اینکه نظارت سیستماتیک و هدفمند تاثیر بسزایی در کاهش تقلب در بازار خدمات پس از فروش خودرو دارد، گفت: در این زمینه دولت به تنهایی نمیتواند این بازار را سر و سامان دهد. بنابراین باید از ظرفیت و پتانسیل تشکلهای تخصصی در این بازار استفاده شود مانند تشکلهای صنفی ، انجمنهای صنعتی و قطعهسازان چرا که آنها میتوانند در این زمینه کمک شایانی به دولت کنند.
نماینده مردم تهران (اسلامشهر / پردیس / تهران / ری / شمیرانات) در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه لزوم مشارکت تشکلها در قانون نیز دیده شده است، بهترین کار این است که دولت این انجمنها را به خدمت بگیرد تا بتواند سیاستهای خود را برای مقابله با عرضه کالاهای تقلبی و قاچاق اجرایی کند.
ایزدخواه تاکید کرد: مجموعه دولت و دستگاههای متولی باید از حضور تشکلهای تولیدی و صنفی استفاده کند و مسئولیتهایی را بر عهده آنها بگذارد. برای مثال انجمن های تخصصی مثل انجمن فیلتر کشور مرجع خوبی است برای پیگیری موضوع فیلترهای تقلبی خودرو که در بازار دیده میشود. همکاری میان انجمن های صنفی و تخصصی با استاندارد و مراجع دولتی و بازرسی میتواند راه گشا باشد. این تشکلها قطعا میتوانند کمک بسیاری در حوزه مقابله با قاچاق و استانداردسازی قطعات به دولت کنند. از سوی دیگر نیز دولت میتواند در زمینه کنترل ورود و خروج سوداگران به صورت غیر حرفهای در بازار خدمات س از فروش خودرو و تخریب بازار به وسیله آنها برای به دست آوردن سودهای آنی نیز از طرفیت این تشکلها استفاده کند چرا که آنها میتوانند نقش تعیین کنندهای در این عرصه بازی کنند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار امیدواری کرد تا دولت نگاه مشارکت مردم را لحاظ کند و از آنها در این زمینه کمک بگیرد. چرا که در عرصه راهکارها بسیار است اما تنها با حضور دولت مشکلات حل نخواهد شد.
گفتنی است که مردم در هنگام خرید انواع فیلتر و روغن خودرو به کدشناسه و رهگیری، نشان استاندارد و اصالت و برندهای معتبر داخلی توجه کنید.همچنین در بازار قطعات خودرو کالای استاندارد که قیمت تولیدکننده و مصرفکننده بر روی آن درج و همچنین تشخیص اصالت کالا بر اساس کد یکتا به شماره پیامکی اصالت کالا ارسال میشود، یک نیاز و خواست جامعه مصرفکنندگان، تعمیرکاران خودرو و اتوسرویسها است که مدتی است این خواسته تحت عنوان «خرید شفاف»، با درج قیمت تمام شده کالا، و با هشتک قطعه تقلبی یا (#فیک_پارت) دنبال و پیگیری میشود.
” در هنگام خرید انواع فیلتر و روغن خودرو به کدشناسه و رهگیری، نشان استاندارد و اصالت و برندهای معتبر داخلی توجه کنید و از طریق کد دستوری اصالت سنجی *۴*٧٧٧٧*۴# میتوانید اصالت کالا را مورد بررسی و سنجش قرار دهید.”
نظر شما چیست؟