مقایسه انواع تارا v1 و v2 و v1 plus و v4
مقایسه ستاره های ایران خودرو

انواع تارا ایرانخودرو ؛ مقایسه تارا v1، v2، v4 و v1p

جمعه - 2 آذر 1403

مقایسه کامل انواع مدل های تارا ایران خودرو، تارا های دنده ای v1 و v1 پلاس و تارا های اتوماتیک v2 و v4 به همراه جدول تفاوت ها و تصاویر

فهرست محتوا

شرکت ایران خودرو در سال ۱۳۹۸ از یک محصول جدید با نام تارا رونمایی کرد. این خودرو در اصل نسخه فیس‌لیفت و ایرانی‌شده پژو ۳۰۱ است، که قرار بود در قالب توافق همکاری میان ایران خودرو و پژو به تولید برسد.

اما با شروع تحریم‌ها و ترک ایران توسط پژو، شرکت ایران‌خودرو تصمیم گرفت تا حق امتیاز پلتفرم پژو ۳۰۱ را خریداری کرده و یک محصول جدید بر اساس این پلتفرم تولید کند. حاصل کار با نام تارا از اواخر سال ۹۹ به بازار ایران راه پیدا کرد و تاکنون در قالب انواع مدل‌های تارا و تیپ‌های مختلف در دسترس مشتریان ایرانی قرار گرفته است. در این مطلب به بررسی تفاوت انواع تارا V1، V2، V4 و v1 plus می‌پردازیم تا اختلافات میان نسخه‌های گوناگون این ماشین ایرانی به طور دقیق‌تر برای شما مشخص شود.

مقایسه تارا V1 و V1 پلاس و V3 (دنده ای)

تارا دنده‌ای V1

تارا v1

تارا دنده ای V1 در واقع نسخه پایه و ارزان‌ترین مدل این ماشین ایرانی به حساب می‌آید. تارا دنده‌ای با موتور ۱.۶ لیتری تیوفایو پلاس به قدرت ۱۱۳ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۴۴ نیوتن‌متر به همراه گیربکس دستی ۵ سرعته به مشتریان تحویل داده شد. این خودرو از لحاظ تجهیزات در پایه‌ای‌ترین سطح قرار داشته و از امکاناتی نظیر کروز کنترل، سیستم‌های کنترل کشش و پایداری، کنترل توقف خودرو در سربالایی، سنسور پارک عقب، سنسور فشار باد تایرها، دی‌لایت، فرمان کمکی برقی، نمایشگر هفت اینچی لمسی، مسیریاب، نشانگر وضعیت دنده، دو کیسه هوای جلو، تنظیم دستی صندلی‌های جلو، سیستم تهویه دیجیتال و آینه‌های جانبی برقی برخوردار شده است.

ضمناً از سال ۱۴۰۲ به منظور رعایت استانداردهای اجباری، سنسور نور و باران نیز به فهرست تجهیزات این خودرو اضافه شد.

تارا V1 پلاس

تارا v1 پلاس

تارا V1 پلاس در واقع نسخه به‌روز شده از تارا دستی V1 بوده که از لحاظ فنی و ظاهری تغییراتی روی آن اعمال شده است. این مدل از تارا که از پاییز ۱۴۰۲ به بازار آمده، به جای گیربکس دستی ۵ سرعته از جعبه‌دنده دستی ۶ سرعته استفاده می‌کند. همچنین طراحی چراغ‌های عقب آن تغییر کرده و حالا فرم زیباتری دارد. تغییر فرم رودری‌های جلو و عقب به همراه تغییر مکان کلیدهای شیشه‌بالابر از کنسول وسط به پنل درها از دیگر تفاوت‌های تارا V1 پلاس نسبت به مدل V1 است.

برخورداری از دوربین عقب، زیرآرنجی ردیف عقب و جلو و اضافه شدن چراغ خوش‌آمدگویی درهای جلو از دیگر تفاوت‌های تارا V1 پلاس در مقایسه با مدل V1 معمولی است.

تارا V3

نوع دیگر تارا دنده ای، V3 نام دارد که مجهز به موتور تیوفایو پلاس و جعبه دنده ۶ سرعته دستی است. در تارا تیپ V3 نسبت به V1 ، سانروف برقی، استارت دکمه ای، سنسور نور و باران، زیر آرنجی سرنشینان جلو، زیر آرنجی صندلی های عقب، آینه الکتروکرومیک، دوربین دنده عقب، آنتن کوسه ای، چراغ خوشامدگویی زیر درب‌ها، دستگیره سقفی جلو و… هم اضافه شده است. تارا v3 از اواخر سال ۱۴۰۱ معرفی شد اما هیچ وقت به بازار عرضه نشده است.

جدول مقایسه تارا v1 و v1 پلاس و v3

ویژگی‌ها تارا V1 تارا V1 پلاس تارا V3
موتور TU5  پلاس TU5 پلاس TU5 پلاس
گیربکس دستی ۵ سرعته دستی ۶ سرعته دستی ۶ سرعته
سانروف x x برقی
دوربین عقب x دارد دارد
چراغ عقب ساده طراحی جدید طراحی جدید
کلید شیشه‌بالابر روی کنسول وسط روی پنل درب‌ها روی پنل درب‌ها
آینه الکتروکرومیک x x دارد
چراغ خوش‌آمدگویی x دارد دارد
معرفی و عرضه سال ۱۴۰۰ پاییز ۱۴۰۲ ۱۴۰۱ / عرضه نشده

مقایسه تارا V2 و V4  (اتوماتیک)

تارا اتوماتیک V2

تارا اتوماتیک تیپ V2 نیز اولین نسخه اتوماتیک تارا بود که در سال ۱۴۰۰ به بازار ایران راه پیدا کرد. این خودرو از همان موتور تیوفایو پلاس استفاده می‌کند اما گیربکس آن از نوع ۶ سرعته اتوماتیک AT است که قاعدتاً مقداری بر مصرف سوخت و شتاب خودرو تأثیرگذار خواهد بود. علاوه بر تفاوت گیربکس، مدل تارا اتوماتیک V2 نسبت به تیپ V1 دستی از برخی امکانات بیشتر نظیر اضافه شدن کیسه‌های هوای جانبی، رینگ‌های آلومینیومی چرخ‌ها، دوربین عقب، آینه‌های جانبی تاشونده برقی، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، استفاده از روکش چرم پارچه‌ای، ورود و استارت بدون کلید و سانروف بهره می‌برد.

تارا اتوماتیک V4

تارا اتوماتیک V4 نسخه ارتقا یافته تارا اتوماتیک V2 است که از لحاظ ظاهری و آپشنی تغییراتی در آن دیده می‌شود. این خودرو از لحاظ فنی تفاوتی با تارا اتوماتیک V2 ندارد اما ظاهر آن همانند تارا V1 پلاس تغییر کرده و حالا از چراغ‌های عقب با فرم زیباتر بهره می‌برد. یک آنتن کوسه‌ای نیز به انتهای سقف این خودرو اضافه شده تا جلوه‌های بصری آن را ارتقا بخشد. نمای داخلی این خودرو هم با تغییراتی روبرو شده که از جمله می‌توان به بازطراحی رودری‌ها و اضافه شدن کلید شیشه‌بالابر به آن اشاره کرد.

چراغ خوش‌آمدگویی، چراغ آفتابگیر راننده، دستگیره بازشو سقفی شاگرد، جاعینکی، آینه الکتروکرومیک نیز به این تیپ از تارا اتوماتیک اضافه شده است. همچنین تغییراتی در کنسول، کلیدهای پنل سقفی و سانروف نیز مشاهده می‌شود.
علاوه بر این موارد، مهم‌ترین تغییرات تارا V4 نسبت به تارا اتوماتیک V2، اضافه شدن آپشن‌هایی همچون سنسور پا برای باز شدن درِ صندوق، برقی شدن کامل صندلی راننده، گرمکن صندلی‌های جلو و اضافه شدن خطوط پارک داینامیک به دوربین عقب است که باعث ارتقای رفاه و آسایش سرنشینان تارا V4 خواهد شد.

تارا v4 اتوماتیک ۶ سرعته

جدول مقایسه تارا v2 و v4

ویژگی‌ها تارا V2 تارا V4
موتور  پلاسTU5  پلاسTU5
گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک AT ۶ سرعته اتوماتیک AT
سانروف دارد دارد
کیسه هوای جانبی دارد دارد
رینگ آلومینیومی دارد دارد
چراغ عقب ساده طراحی جدید
آینه الکتروکرومیک x دارد
دوربین عقب دارد دارد + خطوط پارک داینامیک
تنظیم برقی صندلی راننده نیمه‌برقی برقی کامل + گرمکن
ورود و استارت بدون کلید دارد دارد
سنسور پا برای صندوق x دارد
چراغ خوش‌آمدگویی x دارد
آنتن کوسه‌ای x دارد
معرفی/عرضه سال ۱۴۰۰ / عرضه شده سال ۱۴۰۲ / عرضه شده
5 از 1 رای

نظر شما چیست؟

سایر نظرات

  • حسین گلپا | ۳ آذر ۱۴۰۳

    دوستان کسی نمیدونه تارا v3 کی به بازار عرضه میشه؟

    • ناشناس | ۳ آذر ۱۴۰۳

      با عرضه شدن تارا v1p دیگه بعید میدونم اصلا تارا v3 رو بدن به بازار چون تقریبا امکانات مشابهی دارن

  • ناشناس | ۵ آذر ۱۴۰۳

    خدایی رنگ تیتانیوم جدید ایران خودرو به تارا و ۲۰۷ خیلی میاد کاش رو خیلی از ماشین های دیگه هم بیاد

  • ناشناس | ۱۴ آذر ۱۴۰۳

    سلام دوستان بین تارا اتوماتیک و شاهین پلاس کدوم یکی بهتره؟