لزوم ورود نهادهای نظارتی به بازار خودروهای وارداتی
پیشرانه – درحالی که به تازگی مشکل تخصیص ارزبه واردکنندگان و تولیدکنندگان در حال برطرف شدن است ، دلال های خودرو با تشکیل گروه های فشار،قصد سوء استفاده ازسایر خریداران را دارند.آنها از این طریق قدرت چانه زنی خودرو را برای تحویل گرفتن هرچه زودترافزایش داده تا زودتر در شرایط گرانی ارز خودرو وارداتی را […]
پیشرانه – درحالی که به تازگی مشکل تخصیص ارزبه واردکنندگان و تولیدکنندگان در حال برطرف شدن است ، دلال های خودرو با تشکیل گروه های فشار،قصد سوء استفاده ازسایر خریداران را دارند.آنها از این طریق قدرت چانه زنی خودرو را برای تحویل گرفتن هرچه زودترافزایش داده تا زودتر در شرایط گرانی ارز خودرو وارداتی را دربازار به فروش برسانند.این مساله لزوم ورود نهادهاي نظارتي وارد بیش از پیش ضروری می کند.
به گزارش وب سایت خبری پیشرانه ، در نیم سال نخست ۱۴۰۳ ، به دلیل کمبود و تخصیص به موقع و به اندازه ارز،بسیاری از تولیدکنندگان و واردکنندگان با مشکلات و چالش های زیادی روبروشده اند.
مشکلاتی که با از سرگیری روند تخصیص ارز در حال برطرف شدن است. اما این مساله که درابتدای سال با آن مواجه شده اند باعث بروز مشکلات زیاد برای آنان شده است. مسائلی که زمینه ساز نارضایتی بخشی از مشتریان شده است.
از جمله چالش هاي جديد خودروسازان و واردكنندگان خودرو كشور می توان به تشکیل گروه هاي فشار دلالي اشاره کرد. اين گروه هاي فشار در به اين دليل تشكيل شده اند كه خودروسازان و واردكنندگان به سبب عدم اختصاص به موقع ارز و چالش هاي ترخيص محصولات و قطعات از گمركات كشور، تعهدهاي معوقي دارند . این معوقات موجب نارضايتي خريداران شده است.
دراین میان دلال هاي بازار كه ثبت نام های بسیاری با کدهای ملی اجاره ای یا كد ملي هاي دوستان و آشنايان انجام داده اند، فرصت را غنیمت شمرده و با ورود به گروه هاي سوشيال مدياي خريداران معترض و ایجاد جوسازي و انتشار شایعات خريداران را عصبي کرده و شدت انتقادات و اعتراضات را افزایش می دهند.
درهمین شرایط بعد به خريداران پيشنهاد مي دهند كه برای مذاکره با شرکت ها بايد نمايندگاني از طرف آنها انتخاب شوند. اين سناريو از اينجا جالب تر مي شود كه خود را كانديد نمايندگي خريداران مي كنند و بعد از انتخاب شدن با برندها وارد جلسه مي شوند.
خريداران و مصرف كنندگان واقعي هم فكر مي كنند كه نماينده آنها با خودروساز و واردكننده به جلسه نشسته تا در مورد حل مشكل آنها سخن بگويد.
اما واقعيت اين است كه نماينده كه همان دلال چند ثبت نامي است، تنها براي تحويل گرفتن خودروهاي خود چانه زني مي كند و حتي به كاركنان آن شركت پيشنهاد رشوه هم مي دهد تا هر چه زودتر خودروي خودش را تحويل بگيرد!
اين سناريو جديد دلالي در كشور است كه با دغل بازي و دروغ پيوند مي خورد. در شرايطي كه خودروسازان و واردكنندگان در مسير فعاليت خود بايد تاوان عدم تعهد دولت و بانك مركزي در اختصاص ارز و رفع مشكلات واردات را مي دهند، حالا در صورت عدم همكاري با نمايندگان خيالي از سوي دلال ها تهديد مي شوند كه اگر خودروهاي آنها را تحويل ندهند، خريداران را با تهييج كردن از طريق گروه هاي مجازي جلوي وزارت صمت و آن شركت مي كشانند.
البته در حال حاضر روند ورود خودرو به کشور و همچنین تولید بهتر شده است. ولی در هر صورت این مشکلی است که به دلیل عدم تخصیص به موقع ارز و عدم ترخیص از گمرک ایجاد شده است.
بنابراین شاید از یک منظر خودروسازان و واردکنندگان با عدم تحویل به موقع همراه شده و ازاین بابت خریداران حق دارند. ولی در همین حال نباید از نظر دورداشت که این مشکل به چه دلیل ایجاد شده است .
بنابراین به نظر می رسد که نهادهای نظارتی برای جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی و بروز تخلفات و ضایع شدن حق خریداران واقعی به مساله ورود کنند.
نظر شما چیست؟