«پیشرانه» گزارش می دهد:

هجوم وعده‌ها به جاده ۱۴۰۴؛ خودروهای جدید در صف، اما ارز در دست‌انداز

شنبه - 23 فروردین 1404
فهرست محتوا

پیشرانه – شرکت‌های خودرویی ایران در سال ۱۴۰۴ وعده عرضه انبوهی از محصولات جدید داخلی، مونتاژی و وارداتی را داده‌اند؛ از خودروهای هیبریدی و پلاگین‌هیبرید گرفته تا برندهای لوکس اروپایی. اما آنچه در عمل سرنوشت این وعده‌ها را تعیین می‌کند، نه خط تولید، بلکه نوسانات ارزی و ظرفیت تأمین مالی است.

به گزارش پیشرانه، باید قبل از بررسی برنامه های عرضه شرکت های خودرویی و تحقق آنها بیان کرد،اين‌كه برنامه‌ شركت‌ها تحقق پيدا كند، بايد ارز باشد اما متاسفانه ارز به میزان کافی وجود ندارد.
به عنوان مثال ايران خودرو پروژه هایی داشته از جمله دناي جوانان، رانا پلاس اتوماتيك با جعبه دنده AMT که قرار بود به بازار عرضه شود. در حال حاضر منتظر هستیم و حالا بايد دید كه این موارد در سال جديد عرضه می شوند يا نه.
محصولات ديگري مثل ۲۰۷ صندوقدار اتوماتيك كه موتور آن TU5پلاس باشد و شش دنده اتوماتيك و سقف پانامورا هم باشد، جزوبرنامه ها بود. اما آن چيزي كه مي‌دانيم قطعي شده با حضور تيم مديريتي بخش خصوصي در ايران خودرو، محصولات ديگري هم قرار است در اين شركت تولید شود.
به عنوان مثال ‌هاوال جوليون هم در تيپ توربو و هم در تيپ‌هايبريد و جتور تراولر T2 پلاگين‌هايبريد و تانك ۵۰۰‌هايبريد هم جزو گزينه‌هايي است كه ايران خودرو برنامه آن را دنبال مي‌كند.
408X نیز شرایطی دارد که نمی توان به صورت قطعي اظهارنظر كنيم، زیرا برخی موضوعات مانند اینکه تامين‌كننده پژو در چين آنچنان ظرفيت ندارد كه به درد بازار ايران بخورد، ممکن است باعث صرف نظر از آن شود.
سایپا نیز برنامه هایی برای سال جاری دارد از جمله اینکه مي‌دانيم كه اطلس قرار است تيراژ توليد بيشتري داشته باشد، شاهين پلاس با تيراژ توليد بيشتري در سايپا حضور داشته باشد؛ و بالاخره آريا به‌عنوان خودرويي كه چند تا مدير عامل ديده، دوره‌هاي مختلف را ديده؛ كرونا آمد و رفت، آريا نيامد. احتمال دارد معرفی شود.
پارس خودرو نیز قرار است به مشتري‌ها تحويل دهد. همچنین پروژه نيسان سيلفي را دارد و دیگری همان ال ۹۰ ايراني يا P90 است. در کنار این موارد مذاکراتی هم درباره لیپ موتور در حال انجام است.
گروه ماموت نیز شرکتی جدید تاسیس کرده است و قرار است با برندسوييس همكاري‌هايي برای چري و برخی پروژه‌هاي جديد و محصولات جديد داشته است.
فولكس واگن آی‌دی يونيكس را هم از گروه ماموت مي‌توان توقع داشت. همچنین لوكانوي L7 را مي‌توانيم نمونه پلاگين‌هايبريدی را انتظار داشته باشيم و نشان اكودا هم كه دوباره يك نشان جديدي از گروه چري با ماموت است را در بازار ايران ببينيم. ايرس يا همان ارس هم با HM5 و HM7 قرار است امسال در بازار ما باشد.
اما گروه بهمن؛ قرار است با تغییراتی در کاپرا به اسم كاپرا U در نسخه‌هاي مختلف به بازار بيايد، توان فني‌ آن تغيير كرده، قابليت‌هاي آن ارتقاء پيدا كرده. فيديليتي XB1 را هم به احتمال زياد در باراز ببنیم، فيديليتي اليت را در تابستان در بازار كشور كه توليدش شروع مي‌شود و به دست مشتريان مي‌رسد
در بحث واردات هم مي‌دانيم كه اوتار ۱۱ و مزدا ۳ را هم دنبال مي‌كنند. قرار است يك محصول ديگر از مزدا كه مثلا كراس اوور ، شايد CS5 هم باشد، توسط گروه بهمن عرضه شود.
کرمان موتور نیز در تدارک ورود خودروهایی از برندهای BYD و جیلی است. همچنین مدل‌هایی نظیر SRV، SR5، SR6، CR6 و یک خودروی برقی کوچک از برند جک در دست بررسی هستند.
مدیران خودرو نیز قرار است نسخه‌های جدیدی از آریزو ۵ و آریزو ۸، مدل‌های متنوع تیگو ۹ و نسخه‌های پلاگین‌هیبرید از محصولات سری وی‌اکس را عرضه کند.
فردا موتور از برنامه‌های خود برای عرضه T5 پلاس، SX5 پلاس، خودروی برقی EVK و واردات مدل‌هایی مانند پژو ۴۰۸ و ۵۰۸ خبر داده است.
همچنین گروه آریان نیز قصد دارد خودروهایی مانند “اکو” و “فلو” را به بازار عرضه کند.
دیار خودرو نیز در نظر دارد سدان U5 پلاس و یک SUV آفرودی به نام DJC را معرفی کند.
آفتاب خودرو نیز پروژه‌هایی برای واردات محصولات برقی مزدا و ولوو دارد.
معین خودرو با برندهایی مانند آئودی، هوندا و تویوتا فعالیت خود را توسعه می‌دهد و عرضه Q4 ایترون از برنامه‌های در دست اقدام این شرکت است.
هرمس خودرو نیز محصولات متنوعی از کیا و هیوندای را برای بازار ایران در نظر گرفته است.
کوشا خودرو نیز برنامه‌هایی برای ادامه عرضه برند کیا و گسترش سبد محصولات آئودی دارد.
همچنین نامی خودرو با محصولاتی مانند نیسان آلتیما، قشقایی و تویوتا CHR در بازار حضور دارد و در سال جدید نیز تمرکز خود را بر واردات این برندها ادامه خواهد داد.
راسا موتور نیز در سال جدید محصولات جدیدی از برندهای JAC و سوزوکی را عرضه خواهد کرد.

پرشیا خودرو علاوه بر ادامه تولید خودروی “ترا”، قصد دارد خودروهای برقی BMW و مدل‌هایی از برندهای اوپل و مینی را وارد بازار کند.
در میان دیگر شرکت‌ها نیز تلاش‌هایی برای واردات برندهایی همچون فیات، اوپل، مرسدس‌بنز برقی، هوندا و تویوتا در جریان است.
با این حال، تحقق این برنامه‌ها به‌شدت به وضعیت ارزی کشور وابسته است و بعید به نظر می‌رسد که تمامی موارد مطرح‌شده تا پایان سال محقق شود.
پیش‌بینی می‌شود در بهترین حالت، کمتر از ۵۰ درصد این طرح‌ها به مرحله اجرا برسد.

5 از 1 رای

نظر شما چیست؟