ستاره ایمنی Euro NCAP

ستاره ایمنی چیست و چه اهمیتی دارد؟

پنجشنبه - 11 مهر 1398

پیشرانه- برنامه ارزیابی خودروهای جدید در اروپا (Euro NCAP) برنامه‌ای جهت ارزیابی عملکرد ایمنی در خودروهای اروپا مستقر در لوون (بلژیک) است که در سال ۱۹۹۷ توسط آزمایشگاه تحقیقات حمل‌ونقل برای وزارت حمل‌ونقل انگلستان تأسیس و با حمایت چندین دولت اروپایی و همچنین اتحادیه اروپا پشتیبانی می‌شود. شعار آن‌ها خودروهای ایمن‌تر است.

پیشرانه- برنامه ارزیابی خودروهای جدید در اروپا (Euro NCAP) برنامه‌ای جهت ارزیابی عملکرد ایمنی در خودروهای اروپا مستقر در لوون (بلژیک) است که در سال ۱۹۹۷ توسط آزمایشگاه تحقیقات حمل‌ونقل برای وزارت حمل‌ونقل انگلستان تأسیس و با حمایت چندین دولت اروپایی و همچنین اتحادیه اروپا پشتیبانی می‌شود. شعار آن‌ها خودروهای ایمن‌تر است.

به گزارش وب سایت خبری «پیشرانه» Euro NCAP (ستاره ایمنی) یک سیستم رتبه‌بندی ایمنی وسایل نقلیه به‌صورت داوطلبانه است که توسط اداره راه سوئد و تحقیقات و آزمایش مصرف‌کنندگان بین‌المللی ایجادشده است و مورد حمایت کمیسیون اروپا، هفت دولت اروپایی و سازمان های رانندگی و مصرف‌کننده در هر کشور اتحادیه اروپا است.

این برنامه پس از برنامه ارزیابی جدید اتومبیل (NCAP) (ستاره ایمنی)  که در سال ۱۹۷۹ توسط اداره ایمنی ترافیک بزرگراه ملی ایالات متحده تاسیس شده، مدل‌سازی شده است. مناطق دیگر دنیا با برنامه‌های مشابه (اما نه یکسان) شامل استرالیا و نیوزلند با ANCAP، آمریکای لاتین با NCAP و چین با C-NCAP انجام می‌شود.

این برنامه‌ها گزارش‌های ایمنی در مورد خودروهای جدید منتشر می‌کنند و جوایز رتبه‌بندی ستاره بر اساس عملکرد خودروها در انواع تست تصادف از جمله ضربه‌های جلو، جانبی و قطبی و برخورد با عابران پیاده را ارائه می‌کند، رتبه برتر در این برنامه‌ها پنج ستاره است.

انواع تست:

تست برخورد از جلو

تست برخورد از جلو

این آزمایش با سرعت ۶۴ کیلومتر در ساعت (۴۰ مایل در ساعت) با برخورد به یک مانع تغییر شکل‌پذیر انجام می‌شود، این آزمایش طوری طراحی‌شده که تاثیر برخورد وسیله نقلیه تست شونده را با جرمی مشابه خود نشان می‌دهد.

تست برخورد جانبی

تست برخورد جانبی

تست های ضربه جانبی با سرعت ۵۰ کیلومتر در ساعت (۳۱ مایل در ساعت) انجام می‌شود، در عین حال آزمایش ضربه به ستون جانبی با سرعت ۳۲ کیلومتر در ساعت (۲۰ مایل در ساعت) انجام می‌شود.

 تست برخورد جانبی تست برخورد جانبی با ستون

تست برخورد جانبی با ستون

تست ایمنی عابر پیاده

تست ایمنی عابر پیاده

آزمایشات ایمنی عابر پیاده با سرعت ۴۰ کیلومتر در ساعت (۲۵ مایل در ساعت) انجام می‌شود.

از اول ژانویه سال ۲۰۰۹، آن‌ها تست ضربه از عقب (whiplash) – whiplash اصطلاحی غیر پزشکی است که طیف وسیعی از صدمات به گردن یا ناشی از اعوجاج ناگهانی گردن را شامل می‌شود – را در برنامه کاری خود قرار دادند. این سیستم همچنین دررتبه‌بندی جدید بیشترین امتیاز کلی را در زمینه حمایت از عابر پیاده متمرکز کرده است، چراکه Euro NCAP نگران این بود که تولیدکنندگان خودرو بیشترین تمرکز خود را بر روی سرنشینان خودرو داشته باشند و توجهی به عابران پیاده نداشته باشند. نتایج اولین اتومبیل‌هایی که طبق این طرح جدید آزمایش می‌شوند در فوریه ۲۰۰۹ منتشر شدند.

باگذشت سال ها، خودروسازان اروپایی، خودروسازانی بسیار مطمئن‌تر شده اند که بخش عمده‌ای از آن ناشی از استانداردهای Euro NCAP است. نتایج تست معمولاً توسط مطبوعات ارائه می‌شود و به‌نوبه خود، تقاضای مصرف‌کننده برای یک وسیله نقلیه را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار می‌دهد. یکی از نمونه‌های بارز آن Rover 100 بود که پس از دریافت رتبه یک ستاره بزرگسالان در آزمون سال ۱۹۹۷، از فروش ضعیف رنج برد و به‌زودی از تولید خارج شد.

Euro NCAP دارای دیدگاهی است که اظهار می‌کند: «قانونگذار حداقل استاندارد اجباری را تعیین می‌کند، در حالی که Euro NCAP به بهترین روش ممکن فعلی مربوط می‌شود. پیشرفت در قوانین مربوط به ایمنی وسیله نقلیه می‌تواند کند باشد، به‌ویژه که باید دیدگاه همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نظر گرفته شود. همچنین، در حال حاضر، قانون هیچ انگیزه دیگری برای بهبود ایجاد نمی‌کند، در حالی که Euro NCAP با افزایش منظم روشهای ارزیابی خود، انگیزه‌ای مداوم برای تحریک پیشرفت‌های بیشتر در ایمنی وسیله نقلیه فراهم می‌کند.»

مقایسه نتایج آزمون ستاره ایمنی

تست تصادف از جلو در Euro NCAP، با خودرویی مشابه تست شونده شبیه‌سازی‌شده است، این بدین معنی است که تست فقط با خودروهای در نوع و اندازه خود می‌توانند مقایسه شوند، لذا از این دسته‌بندی‌های ساختاری استفاده می‌شود:

  • سواری
  • وسیله نقلیه چند منظوره (MPV)
  • خارج از جاده (Off-roader)
  • رودستر (Roadster)
  • پیک آپ (Pickup)

در هر دسته‌بندی، خودروهای با وزن تا ۱۵۰ کیلوگرم از یکدیگر قابل مقایسه هستند.

در زیر برخی از راهنمایی‌های کلی در مورد عملکرد ایمنی ستاره ها در سیستم امروز به آن اشاره‌شده است:

پنج ستاره ایمنی:  5 ستاره ایمنی

عملکرد بسیار خوب در حفاظت از تصادفات. مجهز به فناوری پیشرفته برای جلوگیری از تصادف است.

چهار ستاره ایمنی: 4 ستاره ایمنی

عملکرد بسیار خوب در حفاظت از تصادف. ممکن است فن‌آوری اضافی برای جلوگیری از تصادف وجود داشته باشد.

سه ستاره ایمنی: 3 ستاره ایمنی

حفاظت خوب تا متوسط از سرنشینان اما فاقد فناوری جلوگیری از تصادف.

دو ستاره ایمنی: 2 ستاره ایمنی

محافظت از تصادف معمولی اما فاقد فناوری جلوگیری از تصادف.

یک ستاره ایمنی: یک ستاره ایمنی

محافظت کم در برابر تصادف

اولین نفر امتیاز دهید

نظر شما چیست؟