قیمت خودرو در بازار

افزایش ۳ تا ۶ درصدی قیمت خودرو در بازار طی یک هفته/ رکود بازار با افزایش قیمت ها عمیق تر شد

پنجشنبه - 18 مهر 1398

پیشرانه- روند معکوس افزایش قیمت ها در بازار خودرو در هفته جاری در حالی رخ داده که فعالان این بازار سیاست های خودروسازان را دلیل اصلی این نوسان عنوان می کنند و معتقدند در شرایط فعلی، بازار خودروهای کارکرده و دست دوم از رونق بیشتری برخوردار است.

پیشرانه- روند معکوس افزایش قیمت ها در بازار خودرو در هفته جاری در حالی رخ داده که فعالان این بازار سیاست های خودروسازان را دلیل اصلی این نوسان عنوان می کنند و معتقدند در شرایط فعلی، بازار خودروهای کارکرده و دست دوم از رونق بیشتری برخوردار است.

به گزارش وب سایت خبری «پیشرانه» در چند وقت اخیر و همزمان با کاهش قدرت خرید، بازار خودروهای زیر ۱۰۰ میلیون تومان از رونق بیشتری برخوردار بوده و بررسی روند تغییر قیمت خودرو در بازار در هفته جاری نیز نشان می دهد که عمده افزایش قیمت ها نیز به این خودروها اختصاص داشته است.

کاظم محمدی نیکخواه، فعال بازار خودرو با تاکید بر این که یکی از دلایل افزایش قیمت قیمت خودرو در بازار در هفته اخیر را باید به نوسان قیمت دلار نسبت داد، گفت: در عین حال انتظار برای پیش فروش های جدید نیز به التهاب بازار دامن زده است.
وی افزود: همزمان با آغاز پیش فروش ها مشخص شد که موعد تحویل خودروها ۱۲ و ۱۸ ماهه است و این امر یکی از دلایلی بود که باعث شد قیمت ها در بازار افزایش یابد زیرا دریافت خودرو در زمان طولانی بود.

این فعال بازار خودرو با تاکید بر این که این موارد دست به دست هم داد تا در هفته اخیر شاهد افزایش قیمت ها در بازار باشیم، تصریح کرد: در همین حال عرضه نشدن خودرو از سوی خودروسازان نیز انتظار برای عرضه بیشتر را از بین برد و قیمت ها را افزایش داد این در حالیست که عرضه ای از سوی شرکت های خودروساز انجام نشد.

وی با اشاره به روند تکمیل خودروهای نافص نیز اظهار کرد: هرچند خودروهایی که با کمبود قطعه مواجه بوده در حال تکمیل و عرضه به بازار است اما بازار هنوز تاثیر این عرضه را حس نکرده اما به طور قطع در صورت حس کردن این تاثیر، قیمت ها در بازار کاهش خواهد یافت.

محمدی نیکخواه در خصوص وضعیت معاملات در بازار خودرو نیز گفت: هم اکنون معامله ای انجام نمی شود و تنها معاملات انجام شده محدود به دست به دست شدن و چرخش خودرو میان واسطه ها است و مصرف کننده خریدی ندارد.

این فعال بازار خودرو ادامه داد: هم اکنون در بازار تنها خودروهای دست دوم زیر ۵۰ میلیون تومان معامله می شود زیرا قدرت خرید برای این دسته از خودروها بیشتر است و در این رنج قیمت، خریدار بیشتری وجود دارد اما در خودروهای صفر با نوسانات فعلی، خریداری نیست.

او از افزایش ۳ تا ۶ درصدی قیمت خودرو در بازار خبر داد و گفت: افزایش قیمت خودروها و همچنین نوسان قیمت به رکود بازار دامن زده اما پیش بینی می شود با افزایش عرضه از سوی خودروسازان و تکمیل خودروهای ناقص، به مراتب خودروهای بیشتری وارد بازار شوند و قیمت ها کاهش یابند.

محمدی نیکخواه درخصوص افزایش قیمت ها در هفته جاری گفت: خودروهایی نظیر سمند، پژو ۴۰۵ و انواع مختلف پژو ۲۰۶ که قیمتی زیر ۱۰۰ میلیون تومان داشته و مصرف کننده واقعی دارند در هفته جاری با افزایش قیمت همراه بودند به طوری که پژو ۲۰۶ تیپ دو از ۶۸ میلیون تومان به ۸۰ میلیون تومان رسید اما تیپ ۵ این خودرو با افزایش کمتری همراه بوده اما در تیپ های مختلف، نوسان قیمت وجود دارد که این امر به دلیل عرضه و تقاضا و سیاست های اخذ شده از سوی خودروسازان است.

وی با بیان این که در چند وقت اخیر دعوتنامه ای برای پژو ۲۰۶ تیپ دو صادر نشده که این امر به افزایش قیمت این خودرو در بازار دامن زده است، گفت: هم اکنون این تصور در بازار ایجاد شده که خودروساز قادر به انجام تعهدات خود درزمینه تحویل این خودرو نیست و این امر باعث شد تا خودرویی که به قیمت کارخانه نزدیک شده بود به ۸۰ میلیون تومان در بازار برسد.

این فعال بازار خودرو افزود: در همین حال پژو ۲۰۶ تیپ ۵ به دلیل فراوانی در بازار تنها شاهد یک تا ۲.۵ درصد افزایش قیمت بوده اما تیپ ۲ این خودرو حتی تا ۱۱ درصد افزایش را نیز تجربه کرد.

بر اساس این گزارش، در هفته گذشته محصولات خانواده سایپا و ایران خودرو با افزایش قیمت همراه بودند به طوری که چانگان با یک میلیون تومان افزایش به ۱۷۰ میلیون تومان بازگشت و سایپا ۱۱۱ نیز از شنبه تاکنون بیش از یک میلیون تومان افزایش قیمت داشته است.

سایپا ۱۳۱ نیز با یک میلیون تومان افزایش با قیمت ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خرید و فروش شد و در این میان ساینا اتوماتیک نیز شاهد افزایش سه میلیون تومانی قیمت بود.
در محصولات ایران خودرو نیز شاهد افزایش بیش از ۴ میلیون تومانی وانت آریسان بودیم.

در همین حال خانواده سمند نیز با افزایش سه میلیون توماین قیمت روبرو شد به طوری که سمند LX با سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش از اول هفته تاکنون به ۷۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. دنا تیپ دو با افزایش ۴ میلیون تومانی به ۱۱۳ میلیون تومان رسید مدل توربو این خودرو نیز رشد ۴ میلیون تومانی قیمت را تجربه کرد.

خانواده پژو ۴۰۵ نیز شاهد افزایش قیمت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا دو میلیون تومانی بود. باقی خودروهای این گروه نیز افزایش قیمت یک تا ۴ میلیون تومانی را شاهد بودند اما در همین حال برخی از خودروها نظیر کیاسراتو شاهد کاهش ۲ میلیون تومانی قیمت بود به طوری که به ۲۷۹ میلیون تومان رسید.

اولین نفر امتیاز دهید

نظر شما چیست؟