استپر موتور

دلیل لرزش موتور و ریشه یابی آن ( قسمت سوم)

یکشنبه - 27 مرداد 1398

پیشرانه- همانطور که در مطالب قبلی درباره دلیل لرزش موتور و عوامل موثر بر آن گفتیم، لرزش موتور در زمان خاص دلایل مختلفی دارد که با توجه به شرایط جوی هم می تواند نشان از دلایل مختلف داشته باشد. به گزارش وب سایت خبری پیشرانه به همین دلیل در ادامه سلسله گزارش های «تعمیر و […]

پیشرانه- همانطور که در مطالب قبلی درباره دلیل لرزش موتور و عوامل موثر بر آن گفتیم، لرزش موتور در زمان خاص دلایل مختلفی دارد که با توجه به شرایط جوی هم می تواند نشان از دلایل مختلف داشته باشد.
به گزارش وب سایت خبری پیشرانه به همین دلیل در ادامه سلسله گزارش های «تعمیر و نگهداری خودرو» این بار به سراغ عملگرها یا همان فرمانبرها رفته ایم.
در ابتدا باید گفت عمگرها قطعاتی هستند که با دریافت دستور از Ecu فعال و کار خاصی را انجام می دهند.
باید درابتدا بدانید در هوای گرم و وقتی موتور داغ )فصل تابستان) است و مخصوصا زمانیکه خودرو در شرایط ترافیک و سربالایی قرارمی گیرد و یا به هر دلیلی که دمای سیال رادیاتور به بالاتر از ۱۰۰ تا ۱۰۴ درجه سانتیگراد می رسد و عملا سیال به فاز بخار تبدیل می شود. در خودروهای تک فن، فن وارد دور دوم می شود و در خودروهای دو فن هر دو فن بصورت موازی فعال می شود.
در این شرایط اگر خودرو متوقف شود یک لرزش ضعیف حس خواهید کرد. این نوسان دور زود گذر و مقطعی است اما در خودروهای با دور متغیر کمتر احساس می شود. که ضعیف بودن کابل منفی یا اتصال اصلی بدنه نیز گاها می تواند این لرزش گذرا را تشدید کند .
یکی از عملگرهایی که در صورت عملکرد نامناسب و یا کثیف بودن می تواند دلیل لرزش موتور باشد؛ استپر موتور است.
بسیاری از افراد که نگاه فنی دارند و یا به اصطلاح دست به آچار هستند برای سرویس خودرو خود اقدام به تمیز کاری و بازدید شمع ها و دریچه گاز و استپ موتور و تسمه ها کرده و آب رادیاتور و فشار باد تایر را بازدید می کنند.
این بررسی های فنی بسیا خوب است اما برخی افراد به دلیل عدم آشنایی از نحوه عملکرد این قطعه در حین سرویس استپ موتور، نوک این عملگر یا همان فرمان بر را بصورت نادرست تمیز و نصب می می کنند.
وقتی استپ موتور از تنظیم خارج شود امکان دارد دور آرام موتور دیگر پایدار نباشد و زمانی در دور آرام کولر فعال می شود در موتور خودرو لرزش ایجاد می شود.
پس یک دلیل لرزش موتور می تواند، تنظیم نبودن یا خرابی استپ موتور باشد. برای مثال در حال حرکت و توقف های پیاپی در ترافیک های روان خودرو خاموش می شود.
یکی دیگر از اکچوایتور یا همان فرمانبرها پرج والو یا شیر خلا بعد از کنیستر ( یک قوطی پلاستیکی مشکی برای ذخیره بخار بنزین ) به سمت موتور است. که مخصوصا در فصل های گرم و مناطق گرم کارایی زیادی دارد و بخار بنزین را با فرمان کامپیوتر خودرو به مانیفولد ورودی و نهایتا موتور انتقال می دهد.
البته فرمان باز شدن این شیر خلایی درحین حرکت خودرو است اما به اگر به هر دلیلی مانند خرابی شیرخلا یا یکسره شدن لوله کنیستر، زمانیکه خودرو متوقف است این بخار وارد موتور شود لرزش های مقطعی و نوسان های سینوسی در موتور ایجاد می شود.

اولین نفر امتیاز دهید

نظر شما چیست؟