دایون Y7

باز کردن گالری تصاویر
2.4 لیتری
215 اسب بخار
اتوماتیک 6 سرعته
دو دیفرانسیل
توربو شارژ
مشاهده سایر مشخصات
مزایا
شاسی مستقل
قیمت مناسب
پیشرانه به نسبت قوی
معایب
کیفیت پایین متریال کابین
طراحی قدیمی
امکانات کم

پیشرانه- شرکت خودروسازی ایلیا کار خود را با عرضه شاسی‌بلند دایون y5 در سال ۱۴۰۰ شروع کرد؛ اما با توجه به کمبودهایی که در مدل وای ۵ دیده می‌شد، تصمیم گرفت تا یک نسخه قوی‌تر به همراه امکانات بیشتر از این خودرو را با نام دایون Y7 به فهرست محصولات خود اضافه کند.

دایون وای ۷ یک شاسی‌بلند متوسط با شاسی مستقل است که می‌تواند گزینه مناسبی برای علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی یا آفرود باشد. این خودرو درواقع مدل شاسی‌بلند وانت پیکاپ کلوت یا زاگرس سایپا هم محسوب می‌شود.

دایون Y7 در بخش موتور و تجهیزات نسبت به مدل وای ۵ تغییرات مطلوبی داشته که باعث می‌شود نظر مشتریان، به‌ویژه علاقه‌مندان به خودروهای مخصوص طبیعت‌گردی، به سمت این شاسی‌بلند چینی جلب شود.

مشخصات فنی دایون Y7

مهم‌ترین تغییر دایون وای ۷ نسبت به مدل وای ۵ ارتقای موتور این خودرو است. در دایون Y7 از یک موتور ۲.۴ لیتری توربوشارژ استفاده‌شده که حدود ۴۰۰ سی‌سی نسبت به موتور وای ۵ افزایش حجم داشته است. بدین ترتیب حالا Y7 می‌تواند قدرتی برابر با ۲۱۵ اسب بخار به‌علاوه ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور را به سمت چرخ‌های خود ارسال کند. باید اشاره کنیم که حداکثر قدرت موتور ۲ لیتری توربوشارژ دایون وای ۵ حدود ۲۰۰ اسب بخار و ۲۸۰ نیوتن متر بود.

جعبه دنده دایون وای ۷ از نوع ۶ سرعته اتوماتیک AT با قابلیت تیپ ترونیک است که به کمک سامانه انتقال قدرت دو دیفرانسیل می‌تواند نیرو را به سمت کلیه چرخ‌ها ارسال کند. مطابق معمول سه حالت انتقال نیروی دوچرخ سبک ۲H، دوچرخ سنگین ۲L و چهارچرخ سنگین ۴L، توسط راننده قابل انتخاب خواهد بود. وجود قفل دیفرانسیل اتوماتیک نیز موجب بهبود قابلیت‌های آفرود این خودرو خواهد شد.

دایون وای ۷ به‌طور متوسط حدود ۱۰.۱۵ لیتر سوخت مصرف می‌کند. سیستم تعلیق جلو از نوع جناغی دوبل و تعلیق عقب آن نیز از نوع ۵ اتصاله یکپارچه است. این نوع سیستم‌های تعلیق جزو گونه‌های نسبتاً مناسب برای ارائه سواری لذت‌بخش به همراه هندلینگ و پایداری قابل‌قبول محسوب می‌شوند.

بررسی طراحی بیرونی

دایون Y7 به‌عنوان یک شاسی‌بلند واقعی مجهز به شاسی مستقل نردبانی با قابلیت مناسب آفرود، ظاهری ساده و نسبتاً متعادل دارد. گرچه این طراحی ساده، عضلانی و خوش هیبت به مذاق طبیعت گردان و افراد علاقه‌مند به ورزش آفرود تا حد زیادی خوش می‌آید اما نمی‌توان از قدیمی و غیر مهیج بودن آن صرف‌نظر کرد.

این سبک طراحی تقریباً تا ۱۰- ۱۲ سال پیش بسیار پرطرفدار بود اما رفته‌رفته با عرضه شاسی‌بلندهای جدید، سلیقه بسیاری از مشتریان هم تغییر کرد و درنتیجه حالا خودروهایی همچون Y7 نمی‌توانند به‌عنوان محصولاتی هیجان‌انگیز از لحاظ فرم بدنه و استایل ظاهری به‌حساب بیایند. بااین‌حال هماهنگی مناسبی بین عناصر مختلف نمای بیرونی دایون وای ۷ مشاهده می‌شود و هیبت جذاب این خودرو برای علاقه‌مندان به آفرود می‌تواند جالب‌توجه باشد.

بررسی کابین و طراحی داخلی

همان‌طور که طرح بیرونی دایون Y7 خیلی امروزی به نظر نمی‌رسد، نمای داخل آن نیز وضعیت مشابهی دارد و یک داشبورد ساده مطابق با طرح‌های داخلی یک دهه پیش برای آن در نظر گرفته شده است. اینجا همه‌چیز ساده و نسبتاً قدیمی به چشم می‌آید اما پنل بزرگ تنظیمات تهویه در نوع خود جالب احساس می‌شود.

این پنل کلیه کلیدهای فیزیکی را حذف کرده و به‌جای آن دکمه‌های لمسی درون خود جا داده است. از سوی دیگر یک نمایشگر لمسی ۸ اینچی نیز در بالای پنل تنظیمات تهویه دیده می‌شود و فرم قدیمی داشبورد را کمی تلطیف می‌کند؛ اما در دیگر قسمت‌ها طرح هیجان‌انگیز خاصی دیده نمی‌شود و همه‌چیز فرمی ساده و نسبتاً قدیمی را به نمایش بگذارد‌. استفاده زیاد از لاستیک خشک نیز حس ارزانی و سطح کیفی پایین را در ذهن کاربر ایجاد می‌کند که قاعدتاً یک نکته منفی به‌حساب می‌آید.

خوشبختانه فاصله محوری این شاسی‌بلند چینی اجازه فضای پای بسیار مناسب برای سرنشینان ردیف عقب را می‌دهد. ارتفاع سقف نیز در حدی هست که افراد نسبتاً بلندقد در این بخش مشکل چندانی نداشته باشند. صندلی‌های ردیف سوم طبق معمول فضای آن‌چنان جاداری ندارند و بیشتر برای حضور کودکان یا افراد با قدکوتاه مناسب هستند.

امکانات و تجهیزات

اگرچه آپشن‌های دایون Y7 خیلی سطح بالا نیست اما نسبت به وای ۵ از تجهیزات بیشتری سود می‌برد؛ مواردی مثل برف‌پاک‌کن اتوماتیک و سنسور باران، اتولایت و حسگر فشار باد تایرها جزو تجهیزات جدید وای ۷ به‌حساب می‌آیند.

کیسه‌های هوای جلو، ترمز ضد قفل ABS و EBD، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، دوربین عقب و کروز کنترل نیز جزو تجهیزات استاندارد دایون وای ۷ به‌حساب می‌آیند.

ضمناً دایون Y7 پلاس به‌عنوان نسخه فول آپشن این خودرو از امکانات بیشتری مثل رادار هشدار نقطه کور، دوربین ۳۶۰، سنسورهای پارک جلو و عقب نیز برخوردار است و قطعاً گزینه بهتری نسبت به مدل معمولی به شمار می‌رود؛ چراکه خودرویی به بزرگی دایون وای ۷ قطعاً به سیستم‌های هشداردهنده مختلف نظیر هشدار نقطه کور، دوربین ۳۶۰ و حسگرهای پارک نیاز مبرم خواهد داشت.

قیمت دایون Y7 در ایران

قیمت دایون وای ۷ در درب کارخانه در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ معادل یک میلیارد و ۶۰۶ میلیون تومان اعلام شده است این خودرو در بازار ایران رقبای مستقیم چندانی ندارد و می‌تواند به‌عنوان یک شاسی‌بلند واقعی نسبتاً ارزان‌تر، گزینه مناسبی برای خانواده‌های پرجمعیت، افراد علاقه‌مند به طبیعت‌گردی و آفرودنوردان محسوب شود. البته لئو MX8 دیگر رقیب این خودرو در کشورمان است که قیمت به نسبت بالاتری دارد و به همین دلیل رقابت نزدیکی بین این دو در بازار ایران به وجود نخواهد آمد.

نوشته: حسین باباپور

 

مشخصات فنی

موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ
حجم موتور 2.4 لیتری
تنفس موتور توربو شارژ
انتقال نیرو دو دیفرانسیل
حداکثر قدرت 215 اسب بخار
حداکثر گشتاور 320 نیوتن متر
جعبه دنده اتوماتیک 6 سرعته
شتاب ۰ - ۱۰۰ ثانیه
مصرف سوخت داخل شهر 11.8
مصرف سوخت ترکیبی 10.1

موارد ایمنی

کیسه هوای راننده و سرنشین جلو - ترمز جلو و عقب دیسکی - ESC - ABS - EBD - CBS

ویژگی های رفاهی

صفحه نمایش 8 اینچی لمسی، 8 بلندگو، سیستم ناوبری، ورودی USB - ینگ 17 اینچی، سانروف، گرمکن آینه جانبی، چراغ مخصوص روز، سنسور باران، سیستم ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، دوربین عقب، قفل دیفرانسیل مکانیکی اتوماتیک، سیستم کنترل باد لاستیک ها TPMS، سنسور نور، پوشش چرمی صندلی ها، تنظیم برقی 6 جهته صندلی راننده

نظر شما چیست؟