بررسی میتسوبیشی اکلیپس کراس

باز کردن گالری تصاویر
1.5 لیتری
152 اسب بخار
CVT
جلو
توربوشارژ
مشاهده سایر مشخصات
فهرست محتوا

مزایا و معایب

مزایا
کیفیت ساخت بالا
توان فنی قابل قبول
معایب
قیمت نسبتا بالا

معرفی میتسوبیشی اکلیپس کراس

شرکت آرین موتور طی سال‌های گذشته نماینده رسمی واردات محصولات میتسوبیشی در کشور بود. حالا دوباره به سراغ این دسته از خودروهای ژاپنی رفته و بعضی از آن‌ها، از جمله میتسوبیشی اکلیپس کراس را به سبد محصولات خود اضافه کرده است. میتسوبیشی اکلیپس کراس برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ وارد بازار شد و قرار بود که در ایران نیز عرضه شود. اما شروع تحریم‌ها و ممنوعیت واردات خودرو سبب شد تا حضور آن در کشور چند سالی به طول بیانجامد. با این حال، بالاخره در سال ۱۴۰۳ این خودرو به سبد محصولات وارداتی آرین موتور اضافه شده و با نمونه فیس لیفت ۲۰۲۰ خود در ایران عرضه می‌شود.

بررسی طراحی داخلی میتسوبیشی اکلیپس کراس

طراحی داشبورد و نمای داخلی میتسوبیشی اکلیپس کراس نیز با وجود آنکه کمی رنگ و بوی کهنگی گرفته است، همچنان جذابیت بالایی دارد. به ویژه افرادی که طرفدار طرح‌های مدل‌های قدیمی‌تر لکسوس هستند می‌توانند از حضور در کابین خودرو لذت ببرند چرا که طرح نمای داشبورد آن تا حدودی از روی برخی محصولات قبلی لکسوس الگوبرداری شده است. اما در مجموع این سبک طراحی زیباست و همچنان طرفداران زیادی دارد. متریال استفاده شده در داشبورد و رودری‌ها اگرچه خیلی مرغوب و سطح بالا نیست، اما می‌تواند رضایت نسبی کاربران را جلب کند. وجود پد موس و دکمه‌های فراوان روی داشبورد نیز برای افراد کلاسیک‌پسند دلگرم‌کننده است، اما شاید کمی منظره شلوغ و با جزئیات را برای کاربر ایجاد کرده باشد که موجب حواس‌پرتی هنگام رانندگی شود.

داشبورد اکلیپس کراس

با توجه به اینکه ابعاد بدنه خودرو چیزی بین میتسوبیشیASX  و مدل بزرگتر اوتلندر قرار می‌گیرد، فضای داخل کابین نسبتاً جادار ارزیابی می‌شود و برای حضور ۵ سرنشین بزرگسال فضای کافی در اختیار می‌گذارد.

اما وقتی به سراغ صندوق بروید نباید انتظار یک فضای بزرگ را داشته باشید چرا که حداکثر گنجایش صندوق عقب میتسوبیشی اکلیپس کراس نهایتاً ۳۳۱ لیتر است که برای ۳ تا ۴ چمدان متوسط کفایت می‌کند اما نسبت به حریفان هم‌رده حداقل ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر ظرفیت کمتر ارائه می‌دهد.

طراحی ظاهری و بدنه میتسوبیشی اکلیپس کراس

طراحی میتسوبیشی اکلیپس کراس به ویژه در زمان عرضه این خودرو نسبت به دیگر محصولات میتسوبیشی بسیار خاص بود و به نظر می‌رسید که شرکت ژاپنی قصد دارد تا برای ارائه چنین طراحی، نظرات طیف وسیع‌تری از مشتریان به ویژه افراد جوان را در سراسر دنیا به این ماشین خانوادگی جلب کند. خطوط صاف و مستقیم روی بدنه، طرح کوپه مانند قسمت پشت، حالت خاص چراغ‌ها، طرح پویای جلو پنجره، تزئینات کرومی، فرم کشیده چراغ‌های دی‌لایت و ایر المان‌های جوان‌پسند روی اتاق این ماشین خانوادگی باعث شد تا میتسوبیشی اکلیپس از میان دیگر محصولات این کمپانی ژاپنی کمی متمایز جلوه کند. البته ناهماهنگی‌هایی هم در طراحی بیرونی خودرو مشاهده می‌شود که می‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد. با این حال، افراد نوگرا و مدرن‌پسند احتمالاً مشکلی با ظاهر خاص این شاسی بلند شهری نخواهند داشت.

پیشرانه و قوای فنی

این خودرو با پیشرانه‌های مختلفی در بازار جهان عرضه می‌شود اما ظاهراً آرین موتور تصمیم دارد تا نمونه ۱.۵ لیتری توربوشارژ ۴ سیلندر آن را همراه با گیربکس اتوماتیک CVT  به مصرف‌کنندگان ایرانی عرضه کند.
این پیشرانه جمع و جور حدود ۱۵۲ اسب بخار قدرت در دور موتور ۵۵۰۰ دور در دقیقه تولید می‌کند. بیشینه گشتاور آن نیز از دور ۲۰۰۰ شروع می‌شود که نزدیک به ۲۵۰ نیوتن‌متر است و به یک گیربکس اتوماتیک CVT  با سیستم تیپ‌ترونیک ۸ سرعته منتقل می‌شود. این خودرو به صورت تک یا دو دیفرانسیل در ایران عرضه می‌شود.

شتاب این کراس ‌اوور ژاپنی در نسخه تک دیفرانسیل حدود ۹.۸ ثانیه برآورد شده که برای یک ماشین ۱۵۴۰ کیلوگرمی با موتور جمع و جور ۱.۵ لیتری رقم مطلوبی به حساب می‌آید. مصرف سوخت آن نیز نزدیک به ۷.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ترکیبی است که البته در عمل مقدار بیشتری خواهد بود. با توجه به ظرفیت ۶۳ لیتری باک این خودرو، می‌توان انتظار داشت که با یک مرتبه سوخت‌گیری بتوان حدود ۸۵۰ تا ۹۰۰ کیلومتر مسافت را با اکلیپس کراس طی کرد که دغدغه سوخت‌گیری در مسافرت را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. نمونه دو دیفرانسیل اکلیپس کراس هم حدود ۱۶۰۵ کیلوگرم وزن دارد و مصرف سوخت آن به ۷.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد.
وجود سیستم تعلیق مالتی‌لینک در بخش عقب خودرو نیز باعث می‌شود کیفیت سواری، میزان تکان‌های جانبی و به طور کلی هندلینگ خودرو نسبت به نمونه‌های مجهز به تعلیق محور پیچشی به طور محسوس افزایش داشته باشد و ناپایداری‌های ناشی از اتاق کراس‌اور این خودرو به حداقل برسد.

رقبا

این خودرو در بازار ایران باید با محصولاتی نظیر اشکودا کاروک، هیوندای توسان، کیا سلتوس، کیا اسپورتیج، فولکس تیراک و… به رقابت بپردازد

سخن پایانی

میتسوبیشی اکلیپس کراس یک شاسی بلند شهری اصیل و نسبتاً اسپرت با طراحی جوان‌پسند، امکانات متنوع (در نسخه فول)، کیفیت ساخت بالا و توان فنی قابل قبول است که حریف توانمندی برای کراس‌اوورهای رنگارنگ چینی محسوب می‌شود. این خودرو با آرین موتور به ایران می‌آید و احتمالاً طی نیمه دوم سال ۱۴۰۳ به طور رسمی رونمایی می‌شود.

شرایط فروش میتسوبیشی اکلیپس

برای اطلاع از جدیدترین اخبار شرکت آرین پارس موتور و همچنین شرایط فروش خودروهای وارداتی محصولات Mitsubishi در ایران، مقاله شرایط فروش آرین موتور را مشاهده فرمایید.

مشخصات فنی میتسوبیشی اکلیپس کراس

موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ
حجم موتور 1.5 لیتری
تنفس موتور توربوشارژ
انتقال نیرو جلو
حداکثر قدرت 152 اسب بخار
حداکثر گشتاور 250 نیوتن متر
جعبه دنده CVT
شتاب ۰ - ۱۰۰ 9.8 ثانیه
مصرف سوخت داخل شهر 0
مصرف سوخت ترکیبی 7.5

امکانات ایمنی

میتسوبیشی اکلیپس کراس آرین موتور با امکانات ایمنی زیر به بازار ما وارد شده است: رادار خط خوان، ترمز کمکی ، کنترل پایداری فعال، کنترل شروع حرکت در سربالایی HSA، هشدار نقطه کور، هشدار خروج از خط، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین دید عقب، دوربین ۳۶۰ درجه، ترمز پارک برقی با اتوهلد، سنسور فشار باد لاستیک‌ها و... . 

ویژگی های رفاهی

از جمله امکانات رفاهی اکلیپس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: دی‌لایت، سنسور نور، سیستم صوتی حرفه‌ای، مانیتور لمسی، رینگ ۱۸ اینچی آلومینیومی، آینه‌های جانبی تاشو برقی، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، سیستم کمکی فرمان برقی، هداپ دیسپلی، سقف پانورامای برقی، استارت دکمه‌ای، صندلی‌های برقی جلو با گرمکن، درب صندوق برقی، نوربالا اتوماتیک، سنسور نور و باران، تودوزی چرمی و... .

نظر شما چیست؟