کوییک ۸۵ گانه

باز کردن گالری تصاویر
1.5 لیتری
87 اسب بخار
۵ سرعته دستی
دیفرانسیل جلو
تنفس طبیعی
مشاهده سایر مشخصات
مزایا
گستردگی خدمات پس از فروش
هزینه نگهداری پایین
قیمت ارزان
معایب
کیفیت پایین متریال
پلت فرم قدیمی
پیشرانه قدیمی
امکانات کم

خودرو کوییک یکی از محصولات جدید گروه خودروسازی سایپا است که درواقع فیس لیفت ساینا شناخته می‌شود. جالب است بدانید که حدود شش سال پس از خودرو تیبا یعنی سال ۹۷ به بازار عرضه شد. خودروی هاچبک کوییک در سال ۹۵ در اولین نمایشگاه تخصصی لیزینگ اصفهان، برای اولین بار در این شهر رونمایی شد.

کوییک سایپایی‌ها حرف‌وحدیث زیادی را پس از عرضه به بازار به دنبال داشت؛ زیرا از کیفیت نسبتاً پایین و طراحی نه‌چندان خوبی برخوردار بود. شاید برای شما هم جالب باشد که کلمه کوییک از کجا آمده است.

بر اساس گفته مسئولان این شرکت، کوییک نام طایفه‌ای از ایل‌های کرد در منطقه ژاورود است؛ اما دلیل انتخاب این نام برای محصول جدید سایپا مشخص نیست، چراکه این محصول همان نسخه فیس لیفت تیبا ۲ و نسخه هاچبک ساینا است و طبق روال بازار جهانی نیازی به نام‌گذاری جدید نداشته است.

کوییک چند سالی می‌شود که در بازار کشورمان حضور دارد و با توجه به تنوع کم محصولات اقتصادی در ایران، به‌ناچار موردپسند بخش زیادی از مشتریان با توان مالی پایین قرار گرفته است. شرکت سایپا نسخه فیس لیفت جزئی این محصول را با نام کوییک اس به میدان فرستاده و احتمالا از سال ۱۴۰۳، ماشین اطلس را جایگزین کلیه انواع کوییک خواهد کرد. البته اطلس هم ماشین چندان جدیدی نیست، چراکه در اصل نسخه فیس لیفت کامل کوییک بوده و مواردی مثل نمای جلو و عقب به همراه طرح داشبورد آن تغییر کرده است‌.

طراحی داخلی و ظاهری

همان‌طور که گفته شد، این خودرو در اصل نسخه هاچ‌بک ساینا محسوب می‌شود و بنابراین نمای جلویی آن همان ساینا است، با این تفاوت که تغییراتی در جلوپنجره و سپر آن به چشم می‌خورد.

علاوه بر این، کاسه داخلی چراغ‌های جلو به‌صورت دودی طراحی‌شده و دی لایت هایی هم به بالای چراغ‌های مه شکن در برخی مدل‌ها اضافه‌شده است که البته هماهنگ به نظر نمی‌رسد، اما در کل نمای جلویی کوییک با همین تغییرات فرمی پخته‌‌ و بهتر از ساینا پیداکرده است.

در نمای جانبی بیش از هر چیز قطعات اضافه‌شده یعنی پوشش‌های پلاستیکی اطراف گلگیرها و روی رکاب‌ها و همین‌طور ریل‌های روی سقف جلب‌توجه می‌کنند که با استفاده از آن‌ها سعی شده نمایی کراس‌اوور مانند در خودرو ایجاد شود؛ اما درحالی‌که اکثر خودروسازان جهانی در کراس هاچ‌بک‌های خود افزایش ارتفاع را اعمال کرده و با این کار آن‌ها را به کراس‌اوورها نزدیک می‌کنند، در کوییک چنین چیزی وجود نداشته و ارتفاع آن با تیبا ۲ یا ساینا تفاوتی ندارد.

اما در نمای عقب چراغ‌ها شکل و ظاهر جدیدی دارند و در بخش‌های مختلفی از بدنه از پلاستیک مشکی‌رنگ استفاده‌شده تا از آن حالت یکنواختی خارج شود.

چراغ‌های عقب با نیم‌نگاهی به محصولات BMW به نحوی ظریف طراحی‌شده‌اند که یادآور چراغ عقب سری X3 و سری ۱ هاچبک این کمپانی مطرح خودروساز هستند. رینگ‌های آلومینیومی ۱۴ اینچی آن در نسخه فول به‌صورت ۱۵ پره هستند که توسط لاستیک‌های سایز ۱۸۵/۶۵ R14 پوشانده شده‌اند.

سایپا تمام سعی خود را کرده تا طراحی کابین این ماشین کمی بهتر باشد. به همین دلیل یک نمایشگر ۷ اینچی لمسی را در مرکز داشبورد نسخه اتوماتیک یا آپشنال قرار داده و روکش چرمی برای فرمان به‌کاربرده است. به‌علاوه اینکه در مدل‌های فول آپشن کوییک و کوییک اس، کلیدهای کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان دیده می‌شوند. بااین‌وجود نمی‌توان از کیفیت پایین متریال موجود در کابین چشم‌پوشی کرد.

یکی از تغییرات داخل کابین، غربیلک فرمان D شکل آن است که نمای زیبا و اسپرتی دارد. همچنین صفحه آمپر خودروی کوییک نیز تغییر کرده که مخصوصاً به هنگام روشن بودن چراغ‌ها از طراحی جذابی برخوردار است. در این صفحه آمپر جدید، نمایشگر کوچکی به‌عنوان کامپیوتر سفری نیز تعبیه‌شده است.

مشخصات فنی کوییک

پیشرانه مورداستفاده در خودروی کوییک همان پیشرانه M15 به کار گرفته‌شده در مدل‌های تیبا و ساینا است که با حجم ۱.۵ لیتر، قادر به تولید قدرت ۸۷ اسب بخار خواهد بود. این پیشرانه در حقیقت موتور ارتقاءیافته خودروی پراید است که با افزایش حجم موتور و بهبود استاندارد آلایندگی آن به یورو ۴ یا ۵، به‌عنوان یک موتور ملی معرفی‌شده بود. ضمناً نسخه بهینه‌شده این موتور با نام M15i در کوییک GX مورداستفاده قرار گرفته است. کوییک GX ازلحاظ ظاهری همان کوییک اس است که از موتور بهینه به قدرت ۹۰ اسب بخار و گشتاور ۱۳۷ نیوتن‌متر نیرو می‌گیرد.

گیربکس اتوماتیک این ماشین طی همکاری سایپا با شرکت بلژیکی Punch ساخته و از نوع CVT چهار سرعته در نظر گرفته‌ شده است. مدل‌های دستی کوییک معمولی و اس هم گیربکس ۵ سرعته دارد. سیستم فرمان در نسخه‌های ST و SE از نوع هیدرولیک و در نسخه‌های SE-A و SE-A Lux از نوع فرمان برقی است. فرمان برقی در کوییک اتوماتیک جایگزین فرمان هیدرولیکی مدل‌های تیبا، تیبا ۲ و ساینا شده است که ازجمله تغییرات فنی آن در مقایسه با برادران بزرگ‌ترش محسوب می‌شود. البته کوییک دنده‌ای و انواع کوییک S و GX صرفاً با فرمان هیدرولیک به بازار آمده‌اند.

سیستم تعلیق در جلو از نوع جناغی مک فرسون با میله تعادلی و در عقب از نوع تیر پیچشی تعبیه‌شده است. سیستم ترمز از نوع ABS همراه با توزیع نیروی الکترونیکی ترمز و سیستم کمکی ترمز در نظر گرفته‌شده است که در چرخ‌های جلو به‌صورت دیسکی خنک شونده و در عقب از نوع کاسه‌ای هستند.

این خودرو در مدل اتوماتیک مجهز به پیشرانه ۱۵۰۳ سی‌سی، ۴ سیلندر با دریچه گاز برقی است. این موتور قادر به تولید ۸۷ اسب بخار توان در ۳۵۰۰ دور و ۱۲۸ نیوتن‌متر گشتاور در ۴۰۰۰ دور در دقیقه بوده و در کوییک دنده‌ای و اس هم در حال خدمت است.

شتاب صفرتا صد این خودرو در مدل اتوماتیک طبق ادعای سایپا معادل ۱۳.۶ ثانیه است و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز معادل ۷.۲ لیتر اعلام‌شده است. این ارقام در مدل‌های دنده‌ای کوییک حدود ۱۳ ثانیه و ۷ لیتر ارزیابی می‌شود.

ایمنی و خدمات پس از فروش

از تجهیزات ایمنی و رفاهی این خودرو البته در مدل اتوماتیک اتوماتیک می‌توان به کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، کروز کنترل، پایش فشار باد TPMS، سیستم کمک ترمز ABS،EBD و BAS، صندلی عقب باقابلیت خواباندن، استارت دکمه‌ای، تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک، باز کردن درب صندوق تنها با ریموت کنترل، شیشه‌بالابر برقی جلو و عقب، آینه جانبی برقی، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، USB، بلوتوث، دوربین دید عقب، رهیاب ماهواره‌ای و…اشاره کرد.

سیستم ترمز EBD و ABS به‌صورت استانداردها در تمامی مدل‌ها نصب ‌شده است. از دیگر امکانات ایمنی این خودرو می‌توان به سیستم پایش فشار باد تایرها (مدل اتوماتیک فول پلاس)، قفل شدن اتوماتیک درب‌ها در سرعت بالای ۱۰ کیلومتر بر ساعت (فقط در مدل‌های اتوماتیک)، باز شدن اتوماتیک درب‌ها هنگام تصادف (تمامی مدل‌ها)، هشدار صوتی محدودکننده سرعت (تمامی مدل‌ها)، سنسور پارک دنده‌عقب (تمامی مدل‌ها)، سیستم هشدار نبستن کمربند راننده (تمامی مدل‌ها) و … اشاره کرد.

البته مدل‌های دنده‌ای معمولی کوییک فاقد سیستم مالتی مدیا، استارت دکمه‌ای و رهیاب هستند؛ اما در کوییک اس دنده‌ای با استانداردهای ۸۵ گانه مواردی مثل اتولایت و حسگر فشار باد تایرها به حالت اجباری درآمده است.

کوییک s آپشنال و کوییک GX فول آپشن هم تقریباً تمام امکانات کوییک اتوماتیک را دارا هستند.

رقبا

ازآنجاکه برای خرید کوییک باید چندین میلیون تومان هزینه اضافی در مقایسه با ساینا و تیبا پرداخت کنید، توصیه ما این است که در این بازه قیمتی خودروهای دست‌دوم مثل انواع پژو ۲۰۶ و تندر ۹۰ کارکرده را هم در نظر بگیرید. این محصولات رقبای کوییک اتوماتیک به شمار می‌روند و به‌مراتب خودروهای باارزش‌تری برای خرید نسبت به کوییک اتوماتیک سایپا هستند. البته پژو ۲۰۶ تیپ ۲ کارکرده رقیب کوییک دستی صفر است و بازهم ارزش خرید بالاتری دارد. هرچند که اتاق آن کوچک‌تر است و ازلحاظ قوای فنی هم نسبت به کوییک ضعف نشان می‌دهد.

اگر قصد خرید سایپا کوییک دنده‌ای را هم دارید، بهتر است نگاهی به تیبا ۲ بیندازید چراکه ازنظر فنی اختلافی بین این دو خودرو وجود ندارد و تیبا ۲ باقیمتی کمتر به فروش می‌رسد.

قیمت ماشین کوییک

باوجود امکانات مناسبی که سایپا کوییک اتوماتیک در اختیار مشتریان قرار می‌دهد، باید گفت که این ماشین قیمت نسبتاً زیادی دارد. چراکه با تغییراتی در ظاهر، یک گیربکس CVT ساده و چند آپشن معمولی، این ماشین بسیار گران‌تر از مدل‌های دنده‌ای قیمت‌گذاری شده که به نظر چندان به‌صرفه نیست؛ اما مدل‌های دنده‌ای صفر با توجه به نبود رقبای هم‌تراز صفرکیلومتر در بازار ایران، می‌توانند گزینه‌های نسبتاً ارزان برای طرفداران خودروهای هاچبک باشند. هزینه نگهداری پایین و قطعات یدکی فراوان، ازجمله مزیت‌های کوییک دنده‌ای برای مشتری ایرانی محسوب می‌شوند.

 

مشخصات فنی

موتور ۴ سیلندر 8 سوپاپ
حجم موتور 1.5 لیتری
تنفس موتور تنفس طبیعی
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت 87 اسب بخار
حداکثر گشتاور 128 نیوتن متر
جعبه دنده ۵ سرعته دستی
شتاب ۰ - ۱۰۰ 13 ثانیه
مصرف سوخت داخل شهر 8.4
مصرف سوخت ترکیبی 7.1

موارد ایمنی

کیسه هوای راننده و سرنشین جلو - ترمز دیسکی در جلو و کاسه ای در عقب - مجهز به سیستم ترمز ABS - توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD

ویژگی های رفاهی

سنسور پارک دنده عقب - سيستم تهويه مطبوع نيمه اتوماتيك - روف رگ - چراغ روشنایی روز (Day Light) - چراغ همراهی تا درب منزل - مه شکن جلو و عقب - نمایش دمای هوای بیرون - شیشه بالابر برقی جلو و عقب - آیینه جانبی برقی - شارژ موبایل USB - صندلی راننده دستی ۶ حالت و صندلی مسافر ۴ حالت

نظر شما چیست؟