پیشرانه- شرکت مکث موتور در نمایشگاه خودرو تهران ۱۴۰۱ از دومین محصول خود در قالب یک کراساوور هفت نفره نسبتاً بزرگ رونمایی کرد.
این خودرو تیارا نام دارد و در اصل از تولیدات شرکت خودروسازی بایک چین به شمار میرود. در ادامه مشخصات فنی تیارا مکث موتور به همراه امکانات، قیمت احتمالی و سایر ویژگیهای این خودرو را مورد بررسی قرار میدهیم.
شرکت مکث موتور از زیرمجموعههای تازه تأسیس گروه صنعتی ماموت بهحساب میآید و پیشازاین یک پیکاپ با نام کلوت به بازار عرضه کرده است؛ اما حالا مکث موتور بر اساس سلیقه مشتریان به سراغ کراساوورهای شهری رفته و یک محصول تقریباً نیمهلوکس و البته بزرگ چینی را به میدان آورده است. کراساوور مکث موتور در اصل بایک روژیانگ ایکس ۵ نام دارد که در ایران تحت نشان مکث و با نام تیارا عرضه خواهد شد. بایک ایکس ۵ محصول سال ۲۰۲۱ است و احتمالاً طی سال جاری به دست مشتریان ایرانی نیز خواهد رسید.
اگر درپوش موتور محصول جدید مکث موتور را بالا بزنید، یک موتور ۱.۵ لیتری توربو شارژ مشابه بسیاری دیگر از محصولات چینی مونتاژ داخل را مشاهده خواهید کرد. این موتور توربو شارژ قادر است توانی در حد ۱۵۵ اسب بخار و گشتاور ۲۱۵ نیوتنمتر ارائه دهد. گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک AT6 هم وظیفه دریافت و انتقال نیرو به محور جلو را عهده خواهد داشت.
شتاب ۰ تا ۱۰۰ تیارا بهطور رسمی اعلامنشده اما با توجه به وزن ۱۶۱۰ کیلوگرمی این خودرو، میتوان انتظار داشت که شتاب آن کمتر از ۱۳ ثانیه باشد. همچنین میزان مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز احتمالاً چیزی بین ۷.۵ تا ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.
طراحان شرکت بایک با تلفیق المانهای شرقی و غربی، یک شاسیبلند شهری هفت نفره مطابق با سلیقههای مختلف تولید کردهاند. چنین سبک طراحی شاید در نظر خیلی از افراد زیبا و لوکس به نظر برسد و شاید برخی دیگر از عدم تطابق میان شاخصههای چهره و نمای کناری و قسمت پشت خودرو خیلی راضی نباشند. درمجموع میشود گفت که بهعنوان یک محصول نهچندان گرانقیمت در بازارهای بینالمللی، طراحی این خودرو زیبا و تا حدی مجلل است.
پس از ورود به فضای کابین با داشبوردی اصطلاحاً میانهرو روبرو خواهید شد که گرچه خیلی مدرن و مجلل به نظر نمیرسد اما کاملاً میتواند نیازهای بصری مشتریان امروزی را پاسخگو باشد و جذابیت متقاعدکنندهای را به آنها ارائه دهد. اکثر قسمتهای داشبورد با روکش چرم مصنوعی پوشیده شده که این امر میتواند حس بهتری به سرنشینان، بهویژه کاربران ردیف جلو انتقال دهد. صندلیها نیز فرم مناسب و قابل قبولی دارند که بدن را بهخوبی در برگرفته و درمجموع میتوان گفت که کابین این خودرو امتیاز نسبتاً بالا و مطلوبی را کسب میکند.
صندلیها با روکش چرم مرغوب که با فرم و طراحی مناسبی که دارد بدن را بهخوبی در بر گرفته، ناگفته نماند که فاصله محوری ۲ متر و هشتادودو سانتی این خودرو و فاصله مناسب نشیمن تا سقف، علاوه بر اینکه فضای پای بسیار مناسبی رو در اختیار سرنشینان هر ۳ ردیف صندلی قرار میدهد و یک کابین دلباز و راحت رو برای سرنشینان فراهم میکند. ردیف سوم هم جای مناسبی برای حضور کودکان و افراد بزرگسال با جثه کوچکتر است. حجم محفظه بار صندوقعقب درصورتیکه صندلیهای ردیف سوم در جای خود قرار داشته باشند، چندان زیاد نیست اما اگر این صندلیها را بخوابانید گنجایشی بسیار وسیع در حد ۱۳۸۰ لیتر برای لوازم شما فراهم خواهد شد.
با نگاهی به فهرست امکانات و تجهیزات تیارا مکث موتور متوجه خواهید شد که سطح آپشنهای این خودرو در حد متوسط رو به بالاست و نمیتوان آن را جزو خودروهای کاملاً فول آپشن چینی دانست. بااینحال به نظر میرسد که امکانات این خودرو متقاعدکننده و مناسب است. مهمترین تجهیزات تیارا مکث موتور شامل موارد زیر خواهد بود:
ورود بدون کلید، استارت دکمهای، درب صندوقعقب برقی با سنسور محافظ برخورد با مانع، تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه سرنشینان عقب، سانروف پانوراما با پرده برقی، آینه وسط الکتروکرومیک، آینههای جانبی تاشونده با گرمکن، تنظیم برقی صندلی راننده در ۶ جهت، گرمکن صندلیهای جلو، نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی، دوربین ۳۶۰ درجه، دوربین ضبط وقایع رانندگی، ماوس کنترل، شش بلندگو، صفحه آمپر تمام دیجیتال، کنترل پایداری ESP، ترمز کمکی BA، ترمز پارک برقی، توقف خودکار یا اتوهلد، رادار نقطه کور، شش کیسه هوا، سامانه ایمنی برخورد با مانع برای شیشهبالابر و سانروف و…
هنوز شرکت مکث موتور اطلاعاتی درباره زمان عرضه و قیمت این خودرو به رسانهها ارائه نداده است اما اگر بخواهیم بر اساس حدس و گمان پیش برویم، احتمالاً طی دو سه ماه آینده این خودرو را با قیمتی حدود یک میلیارد تومان یا کمی بیشتر در بازار خواهیم دید. ازجمله مهمترین رقیبان تیارا نیز میتوان به محصولاتی مانند لاماری ایما آرین پارس موتور، دیگنیتی و فیدلیتی پرایم بهمن موتور، چری تیگو ۷ پرو مدیران خودرو و هایما ۸ اس محصول جدید ایران خودرو اشاره کرد.
درمجموع به نظر میرسد مکث تیارا از جهات مختلف خودروی مناسبی برای خانوادههای ایرانی بهویژه خانوادههای پرجمعیت خواهد بود؛ اما احتمالاً انتقاداتی درباره توان فنی موتور ۱.۵ لیتری این خودرو از سوی مشتریان به گوش خواهد رسید. بهویژه که محصولات جدید بازار نظیر هایما ۸S و لاماری ایما از موتورهای پرقدرت با توانی در حدود ۱۹۰ اسب بخار بهرهمند هستند که همین مورد احتمالاً باعث میشود تا مشتریان با تأمل بیشتری به سمت خرید تیارا قدم بردارند. البته اگر شرکت مکث موتور قیمت کاملاً رقابتی برای این محصول در نظر بگیرد، مشتریان این امکان را دارند که با خیال راحتتر و صرفه اقتصادی بیشتر به سمت خرید تیارا بروند. ناگفته نماند که مکث موتور باید ازلحاظ خدمات پس از فروش نیز خیال مشتریان را راحت کند تا فروش مناسب این محصول در بازار کشور تضمین شود.
نوشته: حسین باباپور
موتور | ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ |
حجم موتور | 1.5 لیتری |
تنفس موتور | توربو شارژ |
انتقال نیرو | دیفرانسیل جلو |
حداکثر قدرت | 155 اسب بخار |
حداکثر گشتاور | 215 نیوتن متر |
جعبه دنده | اتوماتیک 6 سرعته |
شتاب ۰ - ۱۰۰ | ثانیه |
مصرف سوخت داخل شهر | 8.1 |
مصرف سوخت ترکیبی | 7 |
نظر شما چیست؟