«پیشرانه» گزارش می دهد:

اتابک به دنبال رقابتی شدن بازار است

چهارشنبه - 7 شهریور 1403

پیشرانه – سید محمد اتابک وزیر صمت در جلسه رای اعتماد خود گفت: اعتقادم در خودروسازی این است که راهی جز رقابتی‌کردن آن نداریم. صنعت خودروی کشور در دهه های اخیر به دلیل تصمیمات نادرست، اداره خصولتی، قیمت گذاری دستور و…  نه تنها محصولاتی در حد انتظار مشتریان ارائه نکرده است بلکه قدرت رقابتی ای […]

پیشرانه – سید محمد اتابک وزیر صمت در جلسه رای اعتماد خود گفت: اعتقادم در خودروسازی این است که راهی جز رقابتی‌کردن آن نداریم.

صنعت خودروی کشور در دهه های اخیر به دلیل تصمیمات نادرست، اداره خصولتی، قیمت گذاری دستور و…  نه تنها محصولاتی در حد انتظار مشتریان ارائه نکرده است بلکه قدرت رقابتی ای هم در برابر دیگر برندها ندارد.

نگاهی به وضعیت خیابان ها نشان می دهد این روزها برندهای چینی بیش از هر زمان دیگری مورد استقبال قرار گرفته اند و ممنوعیت وارداتی که حالا رفته رفته در حال کم شدن است هم نتوانسته توان کیفی خودروسازان کشور را افزایش دهد.

تصمیم دولت های گذشته با ممنوعیت واردات خودرو جلوگیری از خروج ارز و همچنین حمایت از صنعت خودروسازی داخل بود اما امروز صنعت خودروی کشور با زیان و معوقاتی مواجه است که در تامین قطعات هم با مشکل همراه شده است. درواقع قطعه سازان بارها نسبت به عدم پرداخت معوقات خود اعتراض کرده اند.

بخشی از این مشکلات به قیمت گذاری دستوری باز می گردد که مشکلات خودرویی ها را چند برابر کرده است. امروز با آغاز به کار دور جدید فعالیت های وزارت صنعت، معدن و تجارت انتظار می رود اتابک وزیر صمت، با قیمت گذاری دستوری مقابله کند.

اما آن طور که برنامه ها و سخنرانی های او در جلسه اخذ رای اعتماد نشان می دهد، رقابتی شدن بازار خودرو از مهمترین برنامه های این وزارتخانه برای صنعت خودرو است.

سید محمد اتابک در جلسه علنی مجلس در تشریح برنامه‌های خود برای وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: درباره خودرو باید بگویم واردات ازسوی نمایندگان به شکل قانون ابلاغ شده، اعتقادم در خودروسازی این است که راهی جز رقابتی‌کردن آن نداریم.

تمامی مشکلات حوزه خودرو در بستر رقابتی شدن رفع خواهد شد. ضمن اینکه خودرو باید به سمت خصوصی شدن سوق پیدا کند.

اما رقابتی شدن بازار خودرو چه دستاوردی به همراه دارد؟

بی شک در سال های اخیر در پی انحصاری بودن بازار، خودرویی ها ارتقای کیفی و به روز کردن پلتفرم های خود را چندان ضروری نمی دانستند، اما با باز شدن مسیر واردات، خودروسازان داخلی مجبور به ارتقای کیفی خود هستند. رقابتی شدن بازار اما چندین دستاورد به همراه دارد. اول آنکه کارخانه های خودروسازی باید کیفیت خود را بالا برده و قیمتی منطقی تر برای عرضه اعلام کنند. از سویی دیگر مردم نیز به دلیل عرضه بالا می توانند انتخاب های بهتر و معقول تری داشته باشند. در کنار این موضوع رقابتی شدن بازار می تواند درآمد خودرویی ها را افزایش دهد که سهم به سزایی در کاهش زیان انباشته خواهد داشت.

البته مسئله مهم آن است که در حال حاضر این صنعت با زیان انباشته و بدهی های معوق قرار است چطور توان رقابتی خود را افزایش دهد.

 

5 از 1 رای

نظر شما چیست؟