برنامه وزارت صمت برای صنعت خودرو چیست؟

سه شنبه - 22 آبان 1403

پیشرانه – وزارت صمت با عرضه خودرو در بورس کالا مخالفت کرده است و همین موضوع نشان می دهد این مجموعه به دنبال اصلاحاتی در این صنعت به ویژه در بحث قیمت گذاری است. به گزارش پیشرانه- گره های صنعت خودرو همچنان به جای باز شدن به سمت کور شدن پیش می روند که می […]

فهرست محتوا

پیشرانه – وزارت صمت با عرضه خودرو در بورس کالا مخالفت کرده است و همین موضوع نشان می دهد این مجموعه به دنبال اصلاحاتی در این صنعت به ویژه در بحث قیمت گذاری است.

به گزارش پیشرانه- گره های صنعت خودرو همچنان به جای باز شدن به سمت کور شدن پیش می روند که می تواند شرایط را برای خودرو سازان روز به روز سخت تر کند.
یکی از مشکلات اصلی در صنعت خودرو بحث عرضه در بورس کالا است. عرضه خودرو در بورس کالا از موضوعات مهمی است که چه در دولت سیزدهم و چه در دولت فعلی یعنی دولت چهاردهم موافقان و مخالفان خاص خود را دارد.
هرچند برخی موافق عرضه در بورس کالا هستند اما حالا محمد اتابک وزیر صمت به صورت مستقیم مخالفت خود را با این موضوع اعلام کرده است.
وی اظهار کرده است: اظهار نظر شورای رقابت در خصوص مخالفت با عرضه خودرو در بورس صحیح است و نباید خودرو را در بورس عرضه کنیم. کجای دنیا و در کدام نقطه از دنیا خودرو در بورس عرضه می‌شود؟
این مخالفت می تواند حاکی از آن باشد که وزیر صمت بدنبال راهکاری برای اصلاح قیمت خودروسازان است. در سال های اخیر قیمت گذاری دستوری از مهمترین موضوعاتی بود که توانست زیان انباشت خودرویی ها را افزایش دهد.
در نتیجه این اصلاح قیمت می تواند گامی مهم در راستای حل مشکل خودرویی ها باشد اما باید به چند موضوع اصلی توجه ویژه شود.
درواقع اصلاح قیمت ها باید به صورتی باشد که زیان انباشته برای ۱۰ میلیون سهامدار خودرویی جبران شود و به نوعی منافع آنها در این اصلاحات در نظر گرفته شود.
شاید بهترین جایگزین عرضه در بورس کالا اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودرو و درنظر گرفتن سود متعادل و اقتصادی برای تولیدکنندگان است. این موضوع می تواند فعالیت دلالان بازار را هم محدود کند، زیرا در سال های اخیر تفاوت قیمت کارخانه و بازار آزاد باعث شد تا سود هنگفتی راهی جیب واسطه ها شود.
اما موضوع مهم دیگر آن است که با توجه به نوسان در قیمت کالاهای عرضه شده در بورس کالا امکان تصمیم‌گیری و تهیه منابع مالی را برای مشتریان سخت می‌کند، اما تعدیل قیمت‌های کارخانه تکلیف خودروساز و مشتریان را به صورت کامل روشن می‌کند و به‌ویژه مشتریان با ریسک کاهش یا افزایش روزانه قیمت خودرو در بورس کالا مواجه نخواهند بود.
درواقع توجه به این موضوع می تواند ریسک های موجود برای مشتریان را کاهش دهد.
اما از سویی دیگر با تزریق نقدینگی با اصلاح قیمت‌ها، امکان افزایش تیراژ تولید، اجرای پروژه‌های ارتقای کیفیت و توسعه محصول برای خودروساز به راحتی فراهم خواهد شد. درواقع با این تصمیم می توان شاهد توسعه صنعت خودروسازی و ارتقای پلتفرم های تولیدی بود.
در نهایت با اصلاح قیمت ها افزایش تولید و افزایش عرضه رخ‌ می دهد و در نتیجه کاهش قیمت بازار را نیز به دنبال خواهد داشت که به نظر می‌رسد رویکرد اصلی وزارت صمت در بازار خودرو نیز تحقق همین امر است.

اولین نفر امتیاز دهید

نظر شما چیست؟