بر اساس امکان‌سنجی نصب ایستگاه‌های شارژ در ۷ هزار جایگاه سوخت:

طرح ملی توسعه زیرساخت خودروهای برقی وارد فاز اجرایی شد

جمعه - 5 اردیبهشت 1404
فهرست محتوا

پیشرانه – مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از الزامی شدن احداث ایستگاه شارژ خودروهای برقی در جایگاه‌های جدید سوخت خبر داد و گفت: طبق مصوبه اخیر شورای اقتصاد، احداث جایگاه‌های جدید عرضه سوخت در کشور منوط به ایجاد حداقل یک ایستگاه شارژ تک‌نازل برقی خواهد بود.

كرامت ويس‌كرمي، صبح امروز(سه‌شنبه، دوم ارديبهشت) در نشست مشترکي كه با حضور نمایندگانی از شهرداری تهران، سازمان ملی استاندارد، انجمن صنفی جایگاه‌داران سوخت، گروه مپنا و وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، هدف این نشست را بررسی راهکارهای اجرایی مصوبه اخير شوراي اقتصاد، نحوه سرمایه‌گذاری و حمایت‌های لازم برای توسعه ایستگاه‌های شارژ در جایگاه‌های سوخت عنوان كرد و افزود: در حال حاضر بیش از ۷ هزار جایگاه عرضه سوخت مایع و سي‌ان‌جي در کشور فعال است و مقرر شده است امکان‌سنجی برای نصب ایستگاه‌های شارژ در این جایگاه‌ها با همکاری انجمن صنفی، شرکت مپنا و شرکت ملی پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران انجام شود تا مشخص شود کدام جایگاه‌ها ظرفیت اجرای این طرح را دارند.
وي از تدوین استانداردهای لازم برای نصب تجهیزات شارژ در جایگاه‌های سوخت خبر داد و گفت: سازمان ملی استاندارد با همکاری وزارت نیرو مسئول تدوین این استانداردها خواهد بود و تا پیش از نهایی شدن آن‌ها، اجرای پروژه صرفا در جایگاه‌هایی ممکن است که با استانداردها منطبق باشند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تاکید کرد: برخلاف برخی تصورها، نصب ایستگاه شارژ در جایگاه‌های سي‌ان‌جي وجود دارد و اجرای این طرح در این جایگاه‌ها نیز منوط به رعایت الزامات ایمنی و استانداردهای مصوب خواهد بود.
ویس‌کرمی با اشاره به اهمیت اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در این حوزه گفت: در نمایشگاه‌ بين‌المللي نفت و گاز، نمونه‌هایی از ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی در معرض نمایش عمومی قرار خواهد گرفت و محتوای تبلیغاتی مرتبط نیز تولید می‌شود.
وي در پایان خاطرنشان کرد: در جلسات آینده، نحوه مشارکت بخش خصوصی و مدل‌های اقتصادی اجرای این طرح مورد بررسی دقیق قرار خواهد گرفت.

الزام جایگاه‌ها به نصب استندهای شارژ خودروهای برقی

حمید حبیبی، مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به الزامات توسعه زیرساخت‌های شارژ خودروهای برقی، از اجرای برنامه‌ای منسجم برای تجهیز جایگاه‌های عرضه سوخت به استندهای شارژ برقی خبر داد.
وی با بیان اینکه موضوع خودروهای برقی و ایجاد ایستگاه‌های شارژ از سه سال پیش در شرکت ملی پخش مطرح شده است، گفت: با توجه به راهبری بیش از ۷ هزار جایگاه بنزین، گازوئیل و سي‌ان‌جي در سطح کشور، این طرح از ابتدا مورد توجه قرار گرفت و شرکت ملی پخش آمادگی سرمایه‌پذیری در این حوزه را دارد.
مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران به همکاری شهرداری تهران و گروه صنعتی مپنا در اجرای پایلوت‌هایی در این زمینه اشاره کرد و افزود: این اقدامات سیگنال مثبتی برای آغاز رسمی طرح بود که نهایتا در بهمن‌ماه سال گذشته با مصوبه شورای اقتصاد، چارچوب اجرایی آن تعیین شد.
حبيبي با اشاره به دغدغه‌های اقتصادی جایگاه‌داران گفت: اگرچه استقبال خوبی از این طرح شده، اما تداوم آن وابسته به روشن بودن مدل اقتصادی پروژه است. هزینه برق، خدمات، سود و زیان و هزینه احداث تجهیزات از جمله موضوعات مبهم است که باید تعیین تکلیف شود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه بين‌المللي نفت و گاز در اردیبهشت‌ماه گفت: در این نمایشگاه، شرکت ملی پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران بخشی از غرفه خود را به معرفی طرح تجهیز جایگاه‌ها به استند شارژ اختصاص خواهد داد. همزمان نیز از گروه صنعتی مپنا دعوت شده تا در نشستی با جایگاه‌داران و انجمن‌های صنفی سراسر کشور، ابعاد مختلف طرح را تبیین کند.
مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین از گروه صنعتی مپنا خواست تا بسته‌های فنی و زیرساختی خود را برای این پروژه به جایگاه‌داران ارائه دهند و اعلام کرد که برای جایگاه‌های جدیدالاحداث، پیش‌بینی فضای شارژ خودروهای برقی ضروری است.
چالش‌های نصب ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی و الزامات فنی آن‌ها
عادل مشفقی، معاون برقي‌سازي شركت برق و كنترل گروه صنعتي مپنا به بررسی مشخصات فنی و اجرایی ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی اشاره و اظهار کرد: نصب شارژرهای تک‌کانکتوره برای ایستگاه‌ها مناسب نبوده و باید به سمت استفاده از سیستم‌های پیشرفته‌تری حرکت کنیم.
وی در ادامه با اشاره به دستورالعمل‌ها و چک‌لیست‌های راه‌اندازی و نگهداری ایستگاه‌های شارژ خودرو و موتور سیکلت برقی، افزود: این دستورالعمل‌ها شامل تمامی الزامات و نکات ایمنی برای راه‌اندازی این ایستگاه‌ها است.
معاون برقي‌سازي شركت برق و كنترل گروه صنعتي مپنا همچنین به سامانه شارژ هدایت‌شده وسیله نقلیه برقی اشاره کرد و گفت: سازمان ملی استاندارد ایران نیز استانداردهای خاصی برای این سامانه‌ها تعیین کرده است.
مشفقي به استانداردهای مرتبط با نصب ایستگاه‌های شارژ اشاره و خاطر نشان كرد: یکی از موارد مهم، طبقه‌بندی مناطق خطر و فاصله‌گذاری ایمن در نزدیکی ایستگاه‌های سوخت است.
وی بر لزوم رعایت الزامات ایمنی در سیستم‌های سوخت‌رسانی گاز طبیعی و ایستگاه‌های شارژ تاکید کردو گفت: در راستای ارتقاي ایمنی، دستورالعمل‌های ایمنی برای نصب تجهیزات الکترونیکی در محیط‌های حاوی گازهای قابل اشتعال باید به‌دقت رعایت شوند. این دستورالعمل‌ها به‌ویژه در فاصله‌گذاری بین تجهیزات الکتریکی اهمیت دارند.
معاون برقي‌سازي شركت برق و كنترل گروه صنعتي مپنا همچنین به سایر الزامات نصب شارژرهای خودرو اشاره کرد و گفت: موقعیت مکانی نصب شارژ در فضای باز باید به‌گونه‌ای باشد که از آسیب‌های فیزیکی جلوگیری شود. همچنین باید به الگوهای ترافیکی، مسیرهای تردد، قطع‌کننده‌های اضطراری برق، علائم هشدار، دستورالعمل‌های اضطراری، روشنایی و کپسول‌های آتش‌نشانی توجه ویژه‌ای شود.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که توسعه زیرساخت‌های شارژ خودروهای برقی و رعایت استانداردهای ایمنی در این زمینه، از اولویت‌های اصلی صنعت برقی‌سازی کشور محسوب می‌شود.

اولین نفر امتیاز دهید

نظر شما چیست؟