کار دلواپسان خودرویی جدید آغاز شد
پیشرانه – بعد از برگزاری مجمع پر هیاهوی سهامداران ایران خودرو در بهمن سال گذشته بعضی کارشناسان معتقد بودند که پروژه خصوصی سازی به طور رسمی کلید خورده است. بنابراین در ادامه ، واگذاری سایپا با شرایط بسیار آسان و راحت تری انجام خواهد شد. اما رصد اخبار نشان می دهد که کار دلواپسان خودرویی جدید آغاز شده است و این واگذاری نیز به این راحتی ها انجام نخواهد شد.
به گزارش پیشرانه ، انتشار آگهی فروش بلوکی ۴۲درصد سهام سایپا در اواخر ماه گذشته با موجی از امید همراه شد.
آگهی فروش ۴۲ درصد سهام سایپا
از نظر بعضی از کارشناسان ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ را باید روزی دانست که گام دوم خصوصی سازی برداشته شده است. دراین روز سایپا طی اطلاعیه ای اعلام کرد:” «در اجرای ماده ۲۸ دستورالعمل حاکمیت شرکتی و همچنین جزء (۲) بند (ب) ماده (۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت شرکتهای گروه سرمایه گذاری سایپا (سهامی عام)، سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا (سهامی عام)، گروه سرمایه گذاری کارکنان سایپا (سهامی عام) و سرمایه گذاری و توسعه صنعتی نیوان ابتکار (سهامی عام) در نظر دارند اصالتاً و وکالتاً به میزان ۴۲ درصد از سهام “شرکت ایرانی تولید اتومبیل (سایپا) سهامی عام” (با نماد خساپا)، را به صورت تجمیعی (بلوکی) و یکجا به اشخاص حقیقی یا حقوقی واجد شرایط با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه واگذار کنند.
متقاضیان می توانند برای ارائه درخواست خرید، تکمیل فرم ها و تحویل مدارک مربوطه، از تاریخ انتشار این آگهی به مدت ۱۵ روز به معاونت اقتصادی گروه سایپا واقع در کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص کرج(شهید لشگری) – شرکت سایپا مراجعه کنند.»
پایان مهلت و آغاز مخالفت ها
دراین شرایط با پایان مهلت درخواست متقاضیان ، شاهد آغاز مخالفت ها هستیم. مخالفان خصوصی سازی این بار کاهش ارزش قیمت پایه را بهانه کرده اند. نظر مخالفان را به طور خلاصه این است :” سایپا تنها یک بنگاه خودروساز نیست، بلکه مجموعهای از شرکتهای تابعه، داراییهای ملکی، برند ثبتشده و جایگاهی تثبیتشده در بازار سرمایه و بازار خودرو کشور است. در چنین شرایطی، تعیین قیمت پایه بدون ارزیابی همهجانبه این داراییها، بهویژه در بازاری پرنوسان و حساس، شائبههایی جدی درباره شفافیت این واگذاری ایجاد کرده است. آیا قرار است سهام شرکتی با این گستره و سابقه، با تخفیفهایی غیررسمی و در سکوت نهادهای ناظر، به خریدار نهایی واگذار شود؟ اعتماد عمومی به خصوصیسازی، در گروی شفافیت و صداقت در هر مرحله از این مسیر است. اگر قیمتگذاری سهام شرکتی مانند سایپا، بدون پشتوانه ارزیابی دقیق انجام شود، نه تنها این اعتماد از بین می رود، بلکه تبعات آن به سایر برنامههای دولت نیز سرایت می کند.”
سکوت دربرابر زیان
اما این انتقاد و اظهار نگرانی و درخواست ورود کارشناسان مستقل برای ارزیابی دقیق قیمتی با سوال هایی همراه شده است؛ چرا این دلواپسان در سال های اخیر و در تحمیل زیان های پی در پی به این شرکت و در اصل مردم و سهامداران سکوت کرده بودند ؟ آنها دنبال منافع مردم هستند که بازهم پای جریان و عده ای خاص و نفع شخصی درمیان است ؟
نظر شما چیست؟