بابک زنجانی یا خودروساز؟ پول یا دانش /تعریف برای خوش خدمتی
پیشرانه – اعلام حضوربابک زنجانی برای خرید سهام سایپا برای برخی موجب ذوق زدگی و شور و هیجان زیادی شده است . به نظر می رسد این بخش از خوشحالان بدون در نظر داشتن جوانب ، فقط به کیسه افراد نگاه می کنند. بنابراین باید این سوال را پرسید که بابک زنجانی یا خودروساز؟ پول یا دانش ؟ کدام برای آینده این صنعت بهتراست؟ یا اینکه این تمجدید و تعریف ها برای خوش خدمتی است.
به گزارش پیشرانه ، بعد از ۱۷بهمن ۱۴۰۳ ، بسیاری ازکارشناسان ۲۵ فروردین سال جاری را نقطه عطف دیگری برای خصوصی سازی صنعت خودروسازی کشور به شمار می آورند.
ایستادگی دولت در برابر هیاهو و حواشی ومخالفت ها با واگذاری مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی ، فعالان این صنعت را به این نتیجه رسانده که عزم دولت برای خروج از خودروسازی بسیار جدی است.
البته با توجه به پابرجا بودن بعضی از دستور العمل ها ، قوانین و سیاست گذاری ها به نظر می رسد تا رسیدن به خصوصی سازی واقعی زمان زیادی باقی مانده است.
اما با این حال بنا به هر دلیل همین که حکمرانی اقتصادی موافق خصوصی سازی است را باید یک گام و جهش بسیار بلند رو به جلو دانست.
دراین شرایط اعلام خبر فروش ۴۲ درصد سهام بلوکی سایپا به عنوان دومین خودروساز بزرگ کشور نیز نشان داد که قصد متولیان برای خروج از خودروسازی جدی است.
۲۵ فروردین با انتشار آگهی فروش دومین گام رسمی خصوصی سازی برداشته شد.متقاضیان ۱۵ روز بعد انتشار(۹اردیبهشت ) برای ارسال درخواست به معاونت اقتصادی سایپا مهلت داشتند. تا پایان مهلت اول ۵ شرکت آمادگی خود را اعلام کردند.
با این حال باز هم مهلت ارائه درخواست متقاضیان برای خرید سهام سایپا تمدید شده است.متقاضیان جدید تا ۲۴ اردیبهشت ماه جاری فرصت ارسال پاکت درخواست دارند. تا به اینجای کار متقاضی مشخص شده اند.
در دور اول درخواست ۵ شرکت کرمان موتور،گروه گلستان ، گروه صنعتی انتخاب ، کنسرسیوم قطعه سازان و هلدینگ منتسب به بابک زنجانی اعلام وصول شده است.
دراین میان خبر حضور بابک زنجانی باعث شده است که بعضی ها بدون توجه به پیشینه و بلاتکلیفی پرونده وی ،از خوشحالی در پوست خود نگنجند و این شخص را در قالب ناجی صنعت خودروسازی معرفی کنند.
درواقع از نظراین افراد سرمایه گذاری برای خرید تعداد تاکسی برقی ، قطار و هواپیما دلیل کافی برای توانایی محسوب می شود. در واقع به نظرمی رسد که برای این افراد تنها پول مهم است و سعی می کنند با چسبیدن به این نوع افراد در آینده از این نمد برای خود کلاهی دست و پا کنند.
ولی به نظر می رسد پیش از تمام تعریف و تمجیدها از وی به این پرسش پاسخ بدهند که آیا سرمایه گذاری و داشتن پول به تنهایی برای پیشرفت و توسعه صنعت خودروسازی کافی است یا در کنار آن باید از یک سو دانش این کار را داشت واز سوی دیگر باید جنس خودروسازی را شناخت .
اما در هر صورت گویا این افراد حاضر هستند که برای خوش خدمتی روی واقعیت و حقیقت پا بگذارند . البته تجربه و شناخت این جریان ثابت کرده است که بیش از خصوصی سازی و دلسوزی برای مردم ، کسب سهم اهمیت بسیار بالاتری دارد.
نظر شما چیست؟