خودرو های الکتریکی؛ بخش چهارم – قسمت ۲۶ اتوآکادمی
معرفی BMW i3 برقی پرشیا خودرو
موتورهای الکتریکی و آرایش آنها – قسمت 25 اتوآکادمی
معرفی BMW 735i لوکس ترین سدان پرشیا خودرو
خودروهای الکتریکی (بخش دوم) – قسمت 24 اتوآکادمی
خودروهای الکتریکی (بخش اول) – قسمت 23 اتوآکادمی
لندرور دیسکاوری وارداتی راساموتور
ترمز کاسه ای یا دیسکی – قسمت 22 اتوآکادمی
معرفی تیسان S05 تیگارد موتور
انواع سیستم ترمز – قسمت 21 اتوآکادمی

اتابک در جاده مخصوص؛ حضور برای خودرو یا نیاز به کارنامه؟

شنبه - 4 مهر 1405 - 10:33
فهرست محتوا

پیشرانه – سرانجام در آخرین روز شهریور ترس وزیرصمت ریخت و سراغ خودروسازان بزرگ کشور رفت . چرا این قدر با تاخیر یاد این صنعت افتاد ؟ با توجه به روندی که خودروسازی در دولت چهاردهم طی کرده است این پرسش مطرح می شود که حضور اتابک در جاده مخصوص واقعا برای رفع مشکلات بوده است یا نیاز کارنامه صدارتش ؟
به گزارش پایگاه خبری پیشرانه ، حضور وزیر صمت در جاده مخصوص، فی‌نفسه اتفاق بدی نیست؛ اتفاقاً وزیر متولی صنعت خودرو باید ایران‌خودرو و سایپا را از نزدیک ببیند. مسئله اما زمان این حضور و تصویری است که از آن به جا می‌ماند. وزیری که بیش از دو سال از عمر وزارتش گذشته و حضورش در مهم‌ترین ویترین صنعت خودرو چندان پررنگ نبوده، حالا ناگهان در جاده مخصوص ظاهر شده است؛ آن هم همزمان با رونمایی محصولات و خطوط تولید جدید.

جاده مخصوص، بعد از شهر آفتاب
سؤال این نیست که چرا اتابک به خودروسازان سر زده است؛ سؤال این است که چرا حالا؟
اتابک در نمایشگاه خودرو تهران حضور پیدا نکرد، اما چند روز بعد برای رونمایی محصولات جدید ایران‌خودرو و سایپا راهی جاده مخصوص شد. این تفاوت را نمی‌توان به‌سادگی نادیده گرفت. نمایشگاه، محل مواجهه مستقیم وزیر با رسانه‌ها، فعالان صنعت، واردکنندگان، تولیدکنندگان و افکار عمومی است؛ اما مراسم داخل کارخانه، عمدتاً در فضایی کنترل‌شده‌تر برگزار می‌شود.
در چنین شرایطی، ارزش یک بازدید صرفاً به حضور وزیر در خط تولید نیست؛ به پرسش‌هایی است که باید از او پرسیده شود و پاسخ‌هایی که باید درباره عملکرد سیاست‌گذاری وزارتخانه ارائه کند.

اتابک چه چیزی را می‌خواهد نشان دهد؟
ممکن است اتابک به این جمع‌بندی رسیده باشد که باید فاصله خود را با صنعت خودرو کمتر کند و تصویر فعال‌تری از مدیریت وزارت صمت ارائه دهد. این برداشت، با توجه به حضور اخیر او در هر دو خودروساز بزرگ، قابل طرح است. در ایران‌خودرو نیز وزیر بر انتظار بیشتر از این مجموعه، افزایش ساخت داخل و کاهش ارزبری تأکید کرده و گفته است حمایت‌هایی برای تأمین تسهیلات ایران‌خودرو و قطعه‌سازان پیگیری شده است.

حضور، کارنامه نیست
اگر قرار است جاده مخصوص به صحنه نمایش توانمندی وزیر تبدیل شود، باید خروجی این حضور مشخص باشد؛ از اصلاح سیاست ارزی و تعرفه‌ای گرفته تا کیفیت، قیمت، تیراژ، خصوصی‌سازی، واردات، رقابت و وضعیت بازار.
خودروسازی ایران امروز بیش از عکس یادگاری کنار خط تولید به تصمیم نیاز دارد. صنعت با کمبود تولید، فشار ارزی، مشکلات زنجیره تأمین، نارضایتی مصرف‌کننده و چالش‌های ساختاری دست‌وپنجه نرم می‌کند. بنابراین حضور وزیر زمانی ارزشمند است که بتواند بخشی از این گره‌ها را باز کند، نه اینکه صرفاً به فرصتی برای نمایش چند محصول جدید تبدیل شود.
اگر اتابک برای شنیدن مشکلات و اعمال اصلاحات به جاده مخصوص آمده، حضورش اتفاقی مثبت و ضروری است. اما اگر جاده مخصوص قرار است به سکویی برای نمایش عملکرد وزیر تبدیل شود، سؤال مهم‌تری مطرح می‌شود: آیا اتفاقاتی در وزارت صمت و صنعت خودرو در حال شکل‌گیری است که اتابک برای اثبات توانمندی‌های خود، بیش از گذشته به خودروسازان نیاز پیدا کرده است؟
پاسخ این سؤال را نه در تصاویر بازدید، بلکه باید در تصمیم‌های بعدی وزارت صمت جست‌وجو کرد.

5 از 1 رای

نظر شما چیست؟