جتا VA3

باز کردن گالری تصاویر
1.5 لیتری
112 اسب بخار
اتوماتیک 6 سرعته
دیفرانسیل جلو
تنفس طبیعی
مشاهده سایر مشخصات
مزایا
پلتفرم مشترک با فولکس
مشخصلا فنی مشابه فولکس
پیشرانه تنفس طبیعی
معایب
آپشن کم
شتاب متوسط

پیشرانه- فولکس واگن جتا یکی از خودروهای اقتصادی محبوب در بازار چین به شمار می‌رود؛ از همین رو شرکت فولکس واگن با تأسیس برند جتا، نسخه چینی شده این محصول را با طراحی به‌روزتر در کارخانه کمپانی FAW به تولید رساند و شرکت ماموت خودرو به‌زودی عرضه این سدان چینی آلمانی را در کشورمان آغاز می‌کند؛ بنابراین بهتر دیدیم در ادامه به بررسی جتا VA3 بپردازیم و در مورد امکانات، قیمت، مزایا و معایب و کلیه ویژگی‌های این سدان جمع‌وجور اطلاعات بیشتری در اختیار شما بگذاریم.

ماشین‌های فولکس واگن در بازار چین محبوبیت زیادی دارند و در اکثر سال‌ها جزو پرفروش‌ترین خودروهای این کشور پرجمعیت آسیایی به شمار رفته‌اند. این خودروها که اکثراً در همکاری با کمپانی فاو به تولید می‌رسند، حالا به‌قدری محبوب شده‌اند که فولکس واگن تصمیم گرفته تا نشان جتا را به‌عنوان یک برند جدید در بازار چین عرضه کند. همان‌طور که می‌دانید جتا یکی از سدان‌های اقتصادی شرکت فولکس واگن به شمار می‌رود که در سال ۲۰۱۳ نسل دوم آن به بازار آمد و حالا نسخه فیس‌لیفت این خودرو با نام VA3 در سبد تولیدات برند تازه تأسیس جتا قرار گرفته است. این خودرو به همراه دو محصول کراس‌اوور از برند جتا توسط ماموت خودرو و مکث موتور به ایران آورده شده‌اند تا به‌زودی شاهد آغاز فروش آن‌ها باشیم.

مشخصات فنی جتا VA3

بررسی جتا VA3 را با نگاهی به ترکیب موتور و گیربکس این خودرو شروع می‌کنیم. برخلاف بسیاری خودروهای چینی در اینجا دیگر اثری از توربو شارژ و سیستم‌های پرخوران دیده نمی‌شود، بلکه یک موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۱.۵ لیتر زیر درب کاپوت این ماشین دورگه پنهان شده است. خبر خوب اینجاست که بعد از بالا زدن درپوش موتور، لوگوی فولکس واگن اولین چیزی است که به شما خوش‌آمد می‌گوید و این نکته می‌تواند خیال بسیاری از کاربران را از کیفیت و دوام فنی این پیشرانه تا حد زیادی راحت کند؛ زیرا با یک موتور کاملاً آلمانی بسیار باکیفیت روبرو هستید که احتمالاً در صورت هماهنگی با بنزین داخلی، می‌تواند سال‌های سال بدون دردسر نیازهای شما را برآورده کند.

موتور جتا VA3 برابر ۱۱۲ اسب بخار قدرت و ۱۴۵ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و از یک جعبه‌دنده ۶ سرعته اتوماتیک برای انتقال قدرت خود به سمت چرخ‌های جلو بهره می‌برد. وزن جتا VA3 حدود ۱۲۰۰ کیلوگرم است و شتاب صفر تا صد آن نزدیک به ۱۲ ثانیه برآورد می‌شود؛ بنابراین از لحاظ عملکرد فنی نباید انتظار بالایی از این خودرو داشت و می‌توان آن را ازاین‌جهت با محصولات داخلی مثل تارا یا شاهین مقایسه کرد.

در مورد مصرف سوخت جتا VA3 هم گفته می‌شود که این سدان جمع‌وجور شهری برای پیمودن هر ۱۰۰ کیلومتر به‌طور متوسط به ۵.۶ لیتر بنزین نیاز دارد که در صورت صحت، رقمی کاملاً مقرون‌به‌صرفه به‌حساب می‌آید و می‌شود آن را جزو خودروهای نسبتاً کم‌مصرف بازار ایران دسته‌بندی کرد.

بررسی طراحی

طراحی ظاهری جذاب VA3 در قسمت جلو شباهت زیادی به خودروهای به خودروهای فولکس واگن ندارد اما وقتی از نمای بغل و پشت به این خودرو نگاه می‌کنید متوجه می‌شوید که در اینجا با نسخه فیس‌لیفت نسل دوم فولکس واگن جتا روبرو هستیم که مواردی مثل جلوپنجره چراغ‌های جلو سپر جلو و برخی جزئیات دیگر آن تغییر کرده است

این سبک طراحی به‌هیچ‌وجه هیجان‌انگیز به نظر نمی‌رسد و نسبت به سدان‌های روز چینی جذابیت زیادی ارائه نمی‌دهد اما به‌عنوان یک خودروی خانوادگی معمولی به‌ویژه در بازار ایران، می‌تواند موردقبول مشتریان قرار بگیرد.

مطابق انتظار طراحی داخلی VA3 نیز خیلی امروزی به نظر نمی‌رسد. استفاده از پلاستیک‌های خشک و طرح ساده داشبورد نکته جذابی را در ذهن به وجود نمی‌آورد و قطعاً در مقایسه با نمای داخلی محصولاتی همچون بهمن ریسپکت یا آریزو ۵ توربو جدید، توان رقابت ندارد. استفاده از پلاستیک خشک نیز باعث می‌شود تا برخی مشتریان احتمالاً به یاد نمای داخل محصولاتی همچون تندر پلاس بیفتند.

در اینجا حدود ۲۶۰۴ میلی‌متر فاصله محوری داریم که نسبت به محصولاتی همچون دنا پلاس و سمند کوچک‌تر است، بنابراین احتمالاً افراد بلندقد محدودیت‌هایی از نظر فضای زانوها تجربه خواهند کرد. ارتفاع سقف مناسب است و محدودیت ازاین‌جهت خیلی شدید به نظر نمی‌رسد. خوشبختانه حجم صندوق‌عقب جتا VA3 برابر ۵۴۶ لیتر است که نسبت به اکثر محصولات تولید داخل بزرگ‌تر است و به‌خوبی می‌تواند چهار تا پنج چمدان مسافرتی را درون خود جا بدهد.

امکانات

آپشن‌های جتا VA3 خیلی دندان‌گیر و قابل‌توجه نیست و دلیلش هم این است که این خودرو به‌عنوان یک سدان اقتصادی وارد بازار شده و قصد ندارد جای سدان‌های لوکس و پر آپشن چینی را در بازارهای مختلف بگیرد. مهم‌ترین امکانات جتا VA3 فول آپشن در مواردی مثل حسگر پارک عقب، تهویه دستی، ترمز کمکی، سیستم‌های کنترل کشش و پایداری، کنترل توقف در سربالایی، دیلایت، اتولایت، شش کیسه هوا، نمایشگر لمسی مالتی مدیا، کروز کنترل، دوربین عقب و… خلاصه می‌شود.

هرچند که ظاهراً ماموت خودرو قصد ندارد مدل فول این ماشین را به ایران بیاورد. چراکه در نسخه تست واردشده به ایران، اثری از مالتی مدیا لمسی و… دیده نمی‌شد.

سخن پایانی

بررسی جتا VA3 نشان می‌دهد که این خودرو قابلیت تبدیل‌شدن به یک سدان با دوام و کم استهلاک را دارد. امکانات آن گرچه خیلی زیاد نیست اما برای مشتریان ایرانی تقریباً کافی خواهد بود از همه مهم‌تر دوام و کیفیت بالای موتور و گیربکس این خودرو است که در نمونه‌های آلمانی نیز بکار رفته و در صورت سرویس و نگهداری مناسب می‌تواند سال‌های سال به مشتریان خدمات بدهد. در مورد قیمت جتا VA3 باید به استحضار تا برسانیم که مدل‌های فول آپشن این خودرو در بازار چین چیزی حدود ۱۲ هزار دلار قیمت دارد که با احتساب تعرفه واردات حدوداً ۷۰ درصدی و ۳۰ درصد سایر هزینه‌های عمومی، احتمالاً این خودرو باقیمتی نزدیک به ۲۴ هزار دلار در بازار ایران به فروش خواهد رسید؛ بنابراین قیمت آن در کشورمان کمتر از یک میلیارد تومان نخواهد بود. البته در صورت آزادسازی واردات خودروهای کارکرده، محصولاتی ازاین‌دست باید قیمت کاملاً اقتصادی در بازار به فروش برسند تا بتواند با نمونه‌های کارکرده خودروهای سطح بالاتر رقابت داشته باشند.

نویسنده: حسین باباپور

مشخصات فنی

موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ
حجم موتور 1.5 لیتری
تنفس موتور تنفس طبیعی
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت 112 اسب بخار
حداکثر گشتاور 145 نیوتن متر
جعبه دنده اتوماتیک 6 سرعته
شتاب ۰ - ۱۰۰ 12.5 ثانیه
مصرف سوخت داخل شهر 7.5
مصرف سوخت ترکیبی 5.7

موارد ایمنی

کیسه هوای راننده و سرنشین و جانبی (چهار عدد)- ABS - EBD - BA - TCS - ESP - HSA

ویژگی های رفاهی

تریم چرمی کابین و فرمان، سیستم چندرسانه‌ای به همراه نمایشگر 8 اینچی، سانروف، گرمکن صندلی‌های جلو، سیستم تهویه اتوماتیک دیجیتال، اندروید اتو و اپل کارپلی، دی‌لایت، سنسور نور و باران.

نظر شما چیست؟