جمهوری چک
پیشرانه- اشکودا کاروک یک خودروی اروپایی چندمنظوره است که حالا توسط شرکت پارس ساتر هوشمند به بازار ما عرضه میشود.
این خودرو بهاندازه کافی بزرگ است تا سفرهای خانوادگی را پاسخ دهد، اما آنقدر جمعوجور است که در خیابانهای شلوغ شهری بهخوبی جا میگیرد. طراحی آن ساده و قابلدرک برای افراد مسن است، اما همچنان برای رانندگان جوان جذابیت دارد. اگرچه این خودرو کامل نیست، اما ویژگیهای جالبی دارد و مناسب خانوادههایی است که به دنبال شاسیبلند شهری و اصیل اروپایی هستند.
کاروک خودرویی شیک است و شباهتهای زیادی با همخانوادههای خود مانند فولکسواگن تیگوان و سئات آتکا دارد. درواقع، اگر این خودروها را کنار هم در خیابان ببینید، تفاوت زیادی در طراحی کلی آنها مشاهده نمیکنید. جلوی خودرو بهواسطه جلوپنجره مشکی دندانهدار و لوگوی خاص اشکودا جذابیت زیادی دارد. دریچه هوای پهن در قسمت پایین، ظاهری اسپرت به خودرو میبخشد. خطوط بدنه واضح و برشهای تیز در پایین درها و عقب خودرو این ظاهر اسپرت را تکمیل کرده است.
چراغهای LED دیلایت و چراغهای راهنمای دنبالهدار عقب، طراحی این خودرو را مدرن و هوشمند کرده و عمر ظاهری آن را نسبت به بسیاری از شاسیبلندهای همرده طولانیتر کرده است.
طراحی داخلی نیز حسابشده و هماهنگ به نظر میرسد و در این بخش، کاروک از همخانوادههای خود پیشی میگیرد. داشبورد کاربردی است و ترکیب مواد بهکاررفته باعث شده که ساده و یکنواخت به نظر نرسد. ترکیب بهتر مواد باعث میشود پلاستیکهای سخت کمتر به چشم بیایند و حس ارزانقیمت بودن خودرو کاهش یابد. رنگبندی جسورانه و جذاب کاروک نیز جالبتوجه است که در بازارهای جهانی بسیار موردپسند واقع میشود. متأسفانه صدای باد در کابین بهویژه در سرعتهای بالا محسوس است. این صدا آنقدر زیاد نیست که مجبور به بلند صحبت کردن باشید، اما قطعاً نمیتوان آن را نادیده گرفت که کمی ناخوشایند است.
کاروک خودروی بزرگی نیست و سرنشینان جلو بیشترین بهره را از راحتی و فضای آن میبرند. صندلیهای عقب راحتی نسبی دارند؛ زیرا پشتی صندلیها نرم است و فضای کافی برای سر وجود دارد، اما فضای پا میتوانست بهتر باشد.
فضای ذخیرهسازی (مانند جعبه داشبورد و کنسول میانی) در حد متوسط است و در بخش عملیاتی حداقلهای لازم را دارد؛ اما جایی که این بخشها کمبود دارند، صندوقعقب و گزینههای ذخیرهسازی صندلیهای عقب این کاستیها را جبران میکنند.
صندوقعقب و نحوه تنظیمات صندلیهای عقب بهترین ویژگیهای داخلی این خودرو هستند. ردیف عقب از سه صندلی مستقل تشکیلشده است که میتوان آنها را تا کرد یا بهصورت جداگانه جدا کرد تا فضای ذخیرهسازی بزرگی ایجاد شود.
در صندوقعقب، سیستمهایی مانند ریلها، قلابها، تورها و گیرههای جمعشونده طراحیشدهاند که برای بستن وسایل بسیار کاربردی هستند.
ظرفیت صندوقعقب بهتنهایی ۵۸۸ لیتر است و بهاندازه کافی عمیق است که سه چمدان بزرگ را در خود جای دهد. با تا کردن صندلیهای عقب، ظرفیت آن به ۱۸۱۰ لیتر میرسد که در حد شاسیبلندهای بزرگ است.
اشکودا کاروک به یک موتور بنزینی چهار سیلندر ۱.۴ لیتری توربو شارژ مجهز است که نیروی خود را از طریق یک جعبهدنده خودکار ۷ سرعته دوکلاچه اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میکند.
این پیشرانه در بسیاری از محصولات گروه فولکسواگن، ازجمله نسخههای پایه گلف، نیز استفاده میشود. این موتور قدرتی معادل ۱۴۸ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و گشتاوری برابر با ۲۵۰ نیوتنمتر در بازه ۱۵۰۰ تا ۳۵۰۰ دور در دقیقه تولید میکند. اشکودا اعلام کرده است که این مدل میتواند در ۹.۲ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
مصرف سوخت این مدل ۱۳۶۵ کیلوگرمی در سیکل ترکیبی ۶.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است و انتشار دیاکسید کربن آن ۱۴۷ گرم در هر کیلومتر است. ظرفیت مخزن سوخت این مدل ۵۱ لیتر است و از سیستم تعلیق یکپارچه توییست بیم در عقب و مکفرسون در جلو استفاده میکند. درنتیجه کیفیت هندلینگ آن در حد متعادل بوده و احتمال ناپایداری در سرعتهای بالا نسبت به مدلهای مجهز به سیستم تعلیق مستقل مالتیلینک در عقب، بیشتر خواهد بود.
رانندگی با کاروک دشوار نیست و از سادگی آن لذت خواهید برد. این سادگی به معنای کسلکننده بودن نیست، بلکه حتی افراد مسن نیز بهراحتی میتوانند از آن استفاده کنند. ارتفاع پایین خودرو ورود و خروج را حتی برای کودکان آسان کرده است. درها نیز بهگونهای طراحیشدهاند که کمتر احتمال برخورد سر با لبه آنها وجود دارد؛ موضوعی که برای والدینی که هرروز بچهها را داخل خودرو میبرند، بسیار مهم است.
طراحی داخلی کاربردی است. پنل نمایشگر روی داشبورد شیب دارد که مشاهده آن هنگام رانندگی آسانتر است. دکمهها اندازه استانداردی دارند، اما یک ردیف برجسته از دکمههای بزرگتر وجود دارد که برای قرار دادن دکمه قفل دربها و پارک خودکار مناسب است.
برخلاف سایر موارد آپشنال، تمامی مدلهای کاروک بهصورت استاندارد دارای درِ صندوقعقب برقی باقابلیت باز شدن با حرکت پا هستند که برای زمانی که دستان شما پر است، بسیار مفید است.
اشکودا کاروک با امکانات ایمنی مانند شش کیسه هوا، سامانه کنترل پایداری و کشش، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی و رادار نقطه کور عرضه میشود که امنیت قابل قبولی را برای آن فراهم میکند. این خودرو دارای بالاترین رتبه پنجستارهای ANCAP است، اما این رتبه در سال ۲۰۱۷ کسب شده است و ممکن است بهروز نباشد.
نسخه وارداتی شرکت پارس ساتر هوشمند با امکانات رفاهی نظیر سقف پانورامای برقی، درِ صندوقعقب برقی، استارت دکمهای، تنظیم برقی صندلی راننده، گرمکن برای صندلیهای جلو، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، حسگر پارک جلو و عقب، دوربین عقب، اتوپارک، تودروزی داخلی چرمی، فرمان کمکی برقی، کروز کنترل، صفحه آمپر دیجیتال، اتولایت، ترمز پارک برقی، اتوهلد و… به ایران آمده که اگرچه خیلی فول آپشن نیست اما بسیار کاربردی و تقریباً رضایتبخش خواهد بود.
اشکودا کاروک یک نوع استایل خودرویی جذاب برای استفاده روزمره است. رانندگی با آن لذتبخش حس میشود و کاربردی بودن فضای صندوق تا حدی کمبود فضای صندلیهای عقب را جبران میکند. این خودرو برای یک خانواده پنج نفره مناسب است. وجود برخی امکانات ایمنی بهصورت استاندارد میتوانست این خودرو را کاملتر کند و بسته آپشنال رفاهی آن در ایران به دلیل محدودیت قیمت ارزی خودروهای وارداتی چندان کامل نیست. البته نسخههای فول آپشن این خودرو بسیار گران تمام میشوند و به نظر میرسد که سطح امکانات مدل واردشده کشور در مقایسه باقیمت آن کافی باشد.
موتور | ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ |
حجم موتور | 1.4 لیتری |
تنفس موتور | توربو شارژ |
انتقال نیرو | دیفرانسیل جلو |
حداکثر قدرت | 148 اسب بخار |
حداکثر گشتاور | 250 نیوتن متر |
جعبه دنده | 7 سرعته دوکلاچه (تر) WDCT |
شتاب ۰ - ۱۰۰ | 9.2 ثانیه |
مصرف سوخت داخل شهر | 7.8 |
مصرف سوخت ترکیبی | 6.3 |
نظر شما چیست؟