تیگو ۷ پرومکس

باز کردن گالری تصاویر
1.6 لیتری
197 اسب بخار
7 سرعته دوکلاچه
دیفرانسیل جلو
توربو شارژ
مشاهده سایر مشخصات
مزایا
پیشرانه قدرتمند
امکانات خوب
معایب
قیمت به نسبت بالا
بازار دست دوم ضعیف

پیشرانه- شرکت چری چندین سال پیش نسل اول سری تیگو ۷ را روانه بازار کرد. این سری جزو کراس‌اوورهای کامپکت محسوب می‌شود و نسل اول آن در بازار ایران نسبتاً پرفروش ظاهر شده است. بعد از عرضه نسل دوم این خودرو تحت عنوان تیگو ۷ پرو و با نشان فونیکس، در آذرماه ۱۴۰۲ نسخه فیس لیفت تیگو ۷ پرو با پسوند پرومکس به‌طور رسمی رونمایی شد.

این شاسی‌بلند شهری از لحاظ ظاهری مقداری تغییر کرده اما مشخصات فنی به‌ویژه موتور آن دستخوش تحول بیشتری شده است. ضمناً اضافه شدن امکانات بهتر باعث می‌شود تا تجربه رانندگی لذت‌بخش‌تری با ماشین تیگو ۷ پرومکس نسبت به مدل قبلی برای کاربران رقم بخورد.

مشخصات فنی تیگو ۷ پرومکس

مشخصات فنی ماشین تیگو ۷ پرومکس نسبت به نسخه معمولی تیگو ۷ پرو تا حد زیادی تغییر کرده است؛ درواقع حالا تیگو ۷ پرومکس با همان مشخصات تیگو ۸ پرو روانه بازار می‌شود؛ بنابراین یک موتور چهار سیلندر توربوشارژ تزریق مستقیم به حجم ۱.۶ لیتر در کنار گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه اتوماتیک وظیفه تأمین و انتقال قدرت این ماشین چینی را بر عهده دارد. حداکثر قدرت موتور تیگو ۷ پرومکس برابر ۱۹۷ اسب بخار است و نهایت گشتاور آن نیز به ۲۹۰ نیوتن متر می‌رسد. فعلاً نسخه دیفرانسیل جلوی این خودرو به بازار ایران آمده اما احتمال می‌رود که مدل تمام چرخ محرک آن نیز در اختیار مشتریان قرار بگیرد.

شتاب صفر تا صد تیگو ۷ پرومکس تقریباً حدود ۹.۳ ثانیه ارزیابی می‌شود. این میزان شتاب کاملاً برای یک کراس‌اوور خانوادگی جمع‌وجور، قابل‌قبول و مناسب است.

ضمناً می‌توانید انتظار داشته باشید که متوسط مصرف سوخت تیگو ۷ پرومکس با ۱۵۴۵ کیلوگرم وزن به‌صورت ترکیبی در شهر و جاده نزدیک به ۷.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر باشد. در این میان باک سوخت ۵۱ لیتری کمی کوچک به نظر می‌رسد و اگر حدود ۶۰ تا ۶۵ لیتر ظرفیت داشت، می‌توانست بهتر پاسخگوی نیازهای کاربران به‌ویژه در مسافرت‌های طولانی باشد.

درنهایت هم می‌توان تا حدود ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت با این ماشین چینی به پیش رفت. خوشبختانه در محور عقب تیگو ۷ پرومکس از سیستم تعلیق مستقل مالتی لینک استفاده شده است. این سیستم تعلیق هندلینگ و پایداری بهتری به‌ویژه در عبور از پیچ‌ها ارائه می‌دهد و ناپایداری خودرو را تا حد امکان کنترل می‌کند؛ اما در سرعت‌های بالا و هنگام عبور از پیچ، احتمال بروز کم فرمانی به دلیل قدرت نسبتاً زیاد موتور دور از انتظار نیست.

بررسی طراحی ظاهری

ظاهر تیگو ۷ پرومکس به‌صورت کلی نسبت به مدل پرو خیلی تغییر نکرده اما تحولاتی در بخش قاب دوربین دور مه شکن‌ها سپر و به‌طورکلی نمای جلو صورت گرفته که باعث می‌شود چهره این خودرو نسبت به قبل جذاب‌تر احساس شود. استفاده از رکاب‌های فعال در بغل و تغییرات جزئی در نمای عقب نیز بر جذابیت بصری این ماشین اضافه کرده است.

با توجه به طراحی‌های مدرن که در محصولات جدید چینی به‌ویژه خودروهای چانگان مشاهده می‌کنیم، طراحی تیگو ۷ پرومکس به‌نوعی یادآور شاسی‌بلندهای کلاسیک برای ماست. این سبک طراحی خیلی پیچیده نیست اما استایلی خوش‌تراش و زیبایی کافی ارائه می‌دهد.

بررسی کابین و طراحی داخلی

فرم داخلی تیگو ۷ پرومکس تقریباً همان چیزی است که در تیگو ۸ پرو شاهد آن بودیم؛ بنابراین طراحی داخلی به‌ویژه داشبورد این خودرو نسبت به مدل تیگو ۷ پرو کاملاً تغییر کرده اما چیز جدیدی نیست و از داشبورد برادر بزرگ‌تر یعنی تیگو ۸ در اینجا استفاده شده است. البته فعلاً خبری از تریم داخلی دو رنگ نیست و با طرح یک دست مشکی به همراه تزیینات پیانویی یا کرومی روبرو هستیم.

این فرم طراحی برای دو سه سال قبل بسیار مدرن و شیک به نظر می‌رسید؛ به‌ویژه حضور نمایشگرهای یکپارچه به سبک خودروهای مرسدس بنز برای بازار ایران در آن زمان بسیار جدید و دل‌چسب بود. ولی حالا این نوع طراحی داخلی تقریباً به چشم مشتریان ایرانی عادی شده و اگرچه در نوع خود زیبا و متعادل است، اما چندان هیجان‌انگیز و چشم‌نواز به نظر نمی‌رسد.

کیفیت متریال به‌کاررفته در داشبورد و تودری‌ها تقریباً مناسب است و می‌تواند رضایت اکثر کاربران را به دست آورد. در مورد میزان فضای داخلی هم باید گفت که اتاق این خودرو در صندلی‌های ردیف جلو و عقب تقریباً به‌خوبی از سرنشینان بزرگ‌سال پذیرایی می‌کند و محدودیت‌های آزاردهنده برای آن‌ها به وجود نمی‌آورد. حضور صندوق‌عقب ۴۷۵ لیتری نیز برای جا دادن لوازم یک خانواده ۵ نفره هنگام مسافرت تقریباً کافی به خواهد بود.

امکانات و آپشن‌ها

فونیکس تیگو ۷ پرومکس از لحاظ امکانات و تجهیزات نسبت به مدل پرو وضعیت بسیار بهتری داشته و تجهیزات سطح بالا ایمنی، رفاهی و کمک‌راننده را ارائه می‌دهد. درنتیجه ازاین‌جهت شباهت بیشتری به تیگو ۸ پرو پیدا کرده است:

شش کیسه هوا شامل ایربگ جلو- جانبی و پرده‌ای، سانروف پانوراما برقی، شارژر بی‌سیم تلفن همراه، هشداردهنده ترافیک، دوربین عقب و ۳۶۰ درجه، هشدار در تغییر مسیر (LCA)، رادار هشدار انحراف از مسیر (LDW)، هشدار خروج از پارک در دنده‌عقب، هشدار باز شدن در عقب، هشدار تصادف در نقطه کور، دستیار کمکی حرکت بین خطوط (LKA)، دستیار حرکت در ترافیک (TJA)، کروز کنترل هوشمند (ACC)، نوربالا خودکار، هشدار برخورد از جلو (FCW)، ترمز خودکار (AEB)، رادار تشخیص تابلوهای رانندگی و…

قیمت تیگو ۷ پرومکس

قیمت تیگو ۷ پرومکس در بازار جهانی نزدیک به ۱۸ هزار دلار برای مدل تک دیفرانسیل است؛ بنابراین احتمالاً این خودرو با قیمتی نزدیک به ۲ میلیارد تومان در صورت ثبات شرایط فعلی به دست متقاضیان خواهد رسید.

 

مشخصات فنی

موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ
حجم موتور 1.6 لیتری
تنفس موتور توربو شارژ
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت 197 اسب بخار
حداکثر گشتاور 290 نیوتن متر
جعبه دنده 7 سرعته دوکلاچه
شتاب ۰ - ۱۰۰ 9 ثانیه
مصرف سوخت داخل شهر 9.3
مصرف سوخت ترکیبی 8

موارد ایمنی

کیسه هوای راننده، سرنشین جلو، جانبی و پرده ای - ABS - EBD - ESP

ویژگی های رفاهی

سانروف پانوراما برقی، شارژر بی‌سیم تلفن همراه، هشداردهنده ترافیک، دوربین عقب و ۳۶۰ درجه، هشدار در تغییر مسیر (LCA)، رادار هشدار انحراف از مسیر (LDW)، هشدار خروج از پارک در دنده‌عقب، هشدار باز شدن در عقب، هشدار تصادف در نقطه کور، دستیار کمکی حرکت بین خطوط (LKA)، دستیار حرکت در ترافیک (TJA)، کروز کنترل هوشمند (ACC)، نوربالا خودکار، هشدار برخورد از جلو (FCW)، ترمز خودکار (AEB)، رادار تشخیص تابلوهای رانندگی

نظر شما چیست؟