ایران
پیشرانه- خانواده ایکس ۲۲ یکی از قدیمیترین محصولات چری در ایران به حساب میآیند. شروع کار این سری در اصل با هاچبک ام وی ام ۳۱۵ کلید خورد و در قالب کراس اوور کوچک x22 ادامه پیدا کرد. پس از چند سال نسخه فیسلیفت این خودرو با نام ام وی ام X22 پرو راهی بازار ایران شد. این خودرو در ابتدا فقط به گیربکس اتوماتیک مجهز بود اما مدتی بعد ام وی ام X22 پرو دنده ای نیز به بازار آمد. نسخه دندهای این خودرو علاوه بر گیربکس، از یک موتور متفاوت با نسخه اتوماتیک نیز استفاده میکند که باعث میشود حس رانندگی و میزان استهلاک فنی آن با ایکس۲۲ پرو اتومات تفاوت زیادی داشته باشد.
فیلم تست و بررسی ام وی ام x22 پرو دنده ای در شب
x22 پرو دنده ای در بخش فنی کاملاً با مدل اتوماتیک متفاوت است. این خودرو در واقع موتور سه سیلندر یک لیتری توربوشارژ حاضر در نسخه اتوماتیک را کنار گذاشته و همان پیشرانه ۴ سیلندر ام وی ام ایکس ۲۲ معمولی را به خدمت گرفته است. این پیشرانه مجهز به سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ است و در عمل تا ۱۱۶ اسب بخار قدرت تولید میکند. حداکثر گشتاوری که این موتور به گیربکس ۵ دنده دستی انتقال میدهد نیز برابر ۱۴۳ نیوتن متر است.
شتاب صفر تا ۱۰۰ ام وی ام ایکس ۲۲ پرو دندهای چندان هیجانانگیز نیست؛ در تستهای غیر رسمی شتاب صفر تا صد این کراس اوور کوچک تقریباً چیزی بیش از ۱۵ ثانیه به دست آمده است. قطعاً این رقم برای افرادی که به دنبال یک رانندگی مهیج و پرشتاب هستند، اصلاً راضیکننده نیست و حتی در مقایسه با بسیاری از خودروهای داخلی نیز کمبود دارد. جعبه دنده نسبتا نرم عمل میکند و اهرم آن به راحتی در جای خود بالا و پایین میشود. اما پدال کلاچ کمی سفت است و همین قضیه میتواند در رانندگیهای طولانی کمی آزاردهنده به نظر برسد.
در مورد میزان مصرف سوخت ایکس ۲۲ پرو دنده ای نیز میتوان گفت که با یک مصرف سوخت نسبتاً منطقی طرف هستیم؛ چراکه به طور میانگین چیزی حدود ۶.۷ لیتر بنزین در هر ۱۰۰ کیلومتر توسط این ماشین مصرف خواهد شد که برای یک خودروی ۱۲۳۸ کیلوگرمی رقم قابل قبولی به حساب میآید. حداکثر سرعت این محصول مدیران خودرو هم تقریباً برابر ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت است.
سیستم تعلیق مک فرسون در جلو و میله پیچشی در عقب یک سواری قابل قبول و البته کمی خشک را به شما ارائه میدهند. البته وضعیت در ردیف عقب میتواند کمی آزاردهنده باشد؛ خصوصاً زمانی که از روی دستاندازهای جاده با سرعت عبور میکنید، سرنشینان ردیف دوم کوبشهای متعددی را احساس خواهند کرد. وضعیت هندلینگ به ویژه هنگام ورود یا خروج از پیچها در سرعتهای بالا چندان تعریفی نیست و میتواند با تکانهای عرضی خطرناک همراه باشد اما در سرعتهای متعادل و با روشن بودن سیستم کنترل پایداری، هندلینگ خودرو وضعیت به مراتب بهتری پیدا خواهد کرد.
فرم ظاهری ام وی ام X22 پرو به استثنای نمای جلو تقریباً تفاوتی با مدلهای قبلی این خودرو ندارد. اما در نمای روبرو از طرح جدید برای چراغها استفاده شده است. در اینجا چراغهای دیلایت به حالت ابرویی درآمده و به نزدیکی درپوش موتور در قسمت بالا انتقال پیدا کردهاند، اما چراغ اصلی به کنارههای سپر رفته تا بتواند نور بهتری را روی جاده منتشر کند و دید بیشتری برای راننده فراهم آورد.
متاسفانه در نسخه دندهای از لامپ هالوژن استفاده شده که قاعدتاً نور کمتری نسبت به نمونههای LED از خود منتشر خواهد کرد. سایر قسمتهای ام وی ام x22 پرو MT تغییر چندانی نداشته و مواردی مثل میله باربند تزیینی، رکاب بغل و قابهای پلاستیکی دور گلگیر در نوع خود جالب توجه و زیبا به نظر میرسند. طراحی نمای عقب هیچگونه هماهنگی با قسمت جلو ندارد و همان فرم قدیمی همراه با یک دیفیوزر جدید روی سپر در اینجا دیده میشود.
طرح داشبورد ام وی ام x22 پرو دنده ای تفاوت چندانی با مدل اتوماتیک ندارد. در اینجا عمدتاً از پلاستیکهای خشک استفاده شده اما وجود طرحهای شبیه به فیبر کربن، پلاستیک پیانویی و بهکارگیری چرم مصنوعی در بعضی نواحی تودریها میتواند جلوه ظاهری کابین را به حد نسبتاً مطلوبی افزایش دهد. در مجموع متریال کابین در سطح خیلی بالا نیست اما اگر آن را با محصولات داخلی مقایسه کنیم، میتوان نمره قابل قبولی به کیفیت کابین ایکس ۲۲ دندهای به خصوص از لحاظ نوع مونتاژ اعطا کرد.
صندلیها نسبتا نرم هستند و فرم آنها گرچه خیلی ارگونومیک نیست اما میتواند تا حدودی رضایتبخش باشد. البته صندلی عقب حالتی نیمکتی دارد و برای نشستن طولانی مدت اصلاً مناسب نیست. همچنین میزان فضای کابین در ردیف دوم برای افرادی با قد حدود ۱۷۵ سانتیمتر تقریباً مناسب است و افراد با قد بیشتر در اینجا به ویژه از لحاظ فضای سر یا زانوها، با مشکل مواجه خواهند بود. ضمنا حجم صندوق عقب X22 پرو برابر ۴۲۰ لیتر است که برای ماشینی در این ابعاد بسیار مناسب خواهد بود.
x22 پرو دنده ای امکانات کمتری نسبت به نسخه اتوماتیک دارد و مهمترین آپشنهای آن شامل این موارد میشود:
دو عدد کیسههای هوای جلو، سیستم کنترل پایداری، کنترل شروع حرکت در سربالایی، سانروف برقی، دیلایت، اتولایت، کنترل سرعت در سرپایینی، تهویه مطبوع الکتریکی با تنظیم غیر اتوماتیک، فرمان برقی، گرمکن صندلیهای جلو، سنسور پارک عقب، نمایشگر لمسی مالتی مدیا، آینههای تاشونده برقی، دوربین عقب، تنظیم دستی صندلیهای جلو و…
در حال حاضر یعنی اواخر آذر ماه ۱۴۰۲ قیمت x22 پرو دنده ای در کارخانه چیزی حدود ۷۰۸ میلیون تومان است و قیمت این خودرو در بازار نیز کمتر از ۷۵۰ میلیون تومان برآورد میشود. خودروهایی مثل پژو ۲۰۷ اتوماتیک یا تارا اتوماتیک در این رنج قیمت میتوانند جزو گزینههای دیگر مشتریان ام وی ام ایکس ۲۲ پرو دندهای محسوب شوند.
نویسنده: حسین باباپور
موتور | ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ |
حجم موتور | 1.5 لیتری |
تنفس موتور | تنفس طبیعی |
انتقال نیرو | دیفرانسیل جلو |
حداکثر قدرت | 116 اسب بخار |
حداکثر گشتاور | 143 نیوتن متر |
جعبه دنده | 5 سرعته دستی |
شتاب ۰ - ۱۰۰ | 15 ثانیه |
مصرف سوخت داخل شهر | 7.3 |
مصرف سوخت ترکیبی | 6.7 |
از جلو خیلی شبیه هیوندای توسان شده
حیف نیست بااین مشخصات نخری،دنا پژو،تار،،،وبقیه اشغال ای ایرانی رو بخری