چرا کرمان موتور اهلیت خرید سهام سایپا را دارد
پیشرانه- پس از اعلام آمادگی آبی پوشان کرمانی برای خرید سهام سایپا، موج جدیدی از حملات علیه خصوصیسازی این گروه را نشانه گرفته است. مخالفان در کنار استفاده از واژگانی مانند مونتاژکار، اهلیت را نیز بهانه کردهاند. این در حالی است که این خودروساز طی این سال های خود را ثابت کرده است و آنها هنوز نمیدانند که چرا کرمان موتور اهلیت خرید سهام سایپا را دارد.
به نظر میرسد همان جریان و افرادی که نتوانستند مانع مدیریت بخش خصوصی در ایران خودرو شوند، در کنار ادامه تحرکات برای سخت کردن مسیر حرکت این خودروساز، پروژه دیگری را برای جلوگیری از واگذاری مدیریت بخش خصوصی به قطب سوم خودروسازی کشور را در پیش گرفته اند.
یک روز پس از برگزاری مجمع ایران خودرو، مدیرعامل کرمان موتور با ارسال نامه ای به رئیس جمهور از آمادگی این شرکت برای مدیریت سایپا خبر داد و درخواست کرد تا دستورات لازم را برای تسریع این فرآیند صادر کند.
سامان فیروزی در بخشی از این نامه که خطاب به مسعود پزشکیان نوشته شده، آورده است: ” هدف این شرکت تولید ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو با تمرکز بر قوای محرکه هیبریدی، بهمنظور کاهش مصرف سوخت ناوگان، و همچنین دستیابی به سطح داخلیسازی بیش از ۵۰ درصد است. این امر در راستای تحقق رشد اقتصادی در حوزه زنجیره تأمین قطعهسازی و کاهش ارزبری کشور بوده و نیازمند سرمایهگذاری بیش از ۵۰۰ میلیون دلار در حوزههای توسعه ظرفیت تولید، فناوری و محصول است. بهمنظور جلوگیری از خروج ارز و سرمایه از کشور و اجتناب از ایجاد ظرفیتهای تولیدی خالی و تکراری، تصمیم بر آن شد که منابع موجود به توسعه محصول و فناوری اختصاص یابد. از همینرو، کرمان موتور آمادگی دارد سهام شرکت سایپا را از طریق شرکتهای تحت تملک خود و با استفاده از منابع حاصل از این خرید، در جهت توسعه محصول، فناوری و زنجیره تأمین به کار گیرد.”
همین چند فراز از نامه مدیرعامل کرمان موتور، به سادگی نشان می دهد که این شرکت از یک سو از مدتها قبل برای توسعه و افزایش ظرفیت و حرکت به سمت تولید خودروهای پاک برنامه ریزی کرده و برای دستیابی به آن آمادگی لازم را دارد؛ از سوی دیگر درخواست برای خرید سایپا نیز نشان می دهد که کرمان موتور علاوه بر اشراف کامل به خودروسازی، ضرورت حفظ سرمایه درکشور و عدم اختراع دوباره چرخ را درک کرده است.
به بیان ساده بازخوانی نامهای که به رئیس جمهور نوشته شده است، بدون پرداختن به جزئیات و بیان دستاوردهای کرمان موتور طی ۳ دهه گذشته، اگر به دیده مخالفت دیده نشود، به راحتی اهلیت آنها را اثبات می کند.
البته اگر مخالفان و آنها که قصد دارند در هر صورت خودروسازی دولتی بماند، به دنبال جزئیات و اثبات عدم اهلیت از این مسیر نباشند، چرا که به اندازه کافی کارنامه این شرکت گویا بوده و در جای خود قابل بررسی است.
نظر شما چیست؟