کره جنوبی
هیوندای آیونیک ۵ یک هاچبک کراساوور برقی است که از سال ۲۰۲۱ توسط هیوندای تولید میشود. این خودرو نخستین محصولی است که تحت زیربرند آیونیک هیوندای که مختص محصولات الکتریکی است، عرضه شده و همچنین اولین مدلی است که بر اساس پلتفرم برقی هیوندای (E-GMP) توسعه یافته است.
هیوندای آیونیک ۵ در تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ به صورت رسمی رونمایی شد. طراحی این خودرو از کانسپت هیوندای ۴۵ EV الهام گرفته شده که در نمایشگاه خودروی فرانکفورت ۲۰۱۹ به نمایش درآمده بود. هر دوی آنها نیز از مدل کلاسیک هیوندای پونی الهام گرفتهاند و دارای سبک طراحی موسوم به پیکسل پارامتریک هستند که در چراغهای جلو، چراغهای عقب و چرخها بهکار رفته است. شرکت هرمس خودرو برای اولین بار در نمایشگاه خودرو تهران از هیوندای آیونیک ۵ به عنوان محصول وارداتی خود رونمایی کرد.
در کابین آیونیک ۵ برخی قطعات آشنای هیوندای به چشم میخورد، اما طراحی آن بسیار جذاب است. با داشبوردی کوتاه و چیدمانی ساده، کابین بیشتر شبیه به یک سالن راحتی است تا یک هاچبک کراس معمولی. ترکیب رنگی سفید و خاکستری ممکن است روی کاغذ هیجانانگیز به نظر نرسد، اما در عمل حس لوکس بودن را القا میکند و میان مدلهای موجود در خط تولید هیوندای بینظیر است. حتی فرمان نیز بدون برند است؛ بهجای لوگوی هیوندای، یک واحد دوشاخهای با چهار نقطه در مرکز خود دارد. هیوندای تلاش زیادی کرده تا برند آیونیک را از دیگر محصولات خود متمایز کند و در این زمینه موفق بوده است.
راننده و سرنشین جلو روی صندلیهای نرم و راحتی مینشینند که تنظیمات گستردهای در نمونه برقی دارند. این صندلیها میتوانند به میزان زیادی به عقب حرکت کنند و بهاندازه کافی پایین بیایند تا رانندگان قدبلند نیز راحت باشند. علاوه بر این، نحوه حرکت آنها بهصورت یکپارچه به رانندگان با فرم بدنی متفاوت اجازه میدهد که موقعیت راحتی برای رانندگی پیدا کنند، بدون اینکه مجبور باشند تکیهگاه و نشیمنگاه را جداگانه تنظیم کنند. هیوندای این صندلیها را “صندلیهای بیوزنی” مینامد، زیرا میتوان آنها را به حالت تختی شبیه به صندلیهای هواپیما درآورد تا هنگام شارژ خودرو بتوانید استراحت کنید. این صندلیها برای یک چرت کوتاه ایدهآل هستند، مخصوصاً اگر همهی ایستگاههای شارژ سریع مشغول باشند و مجبور باشید مدتی در خودرو منتظر بمانید.
در آیونیک ۵، کمبود فضای ذخیرهسازی نخواهید داشت؛ یک محفظه بزرگ زیر داشبورد، یک جعبهداشبورد کشویی، و یک کنسول متحرک بین صندلیهای جلو در اختیار شماست. در قسمت پایینی کنسول هم فضای کافی برای یک کیف دستی بزرگ وجود دارد.
هیوندای برخلاف بسیاری از رقبای خود، در این مدل پرچمدار از درگاههای مدرن USB-C استفاده نکرده است. تنها پورت پشتیبانیکننده از اتصال گوشی هوشمند در فاصلهای دور از راننده قرار دارد و در بخش مرکزی تعبیه نشده است. این موضوع کمی آزاردهنده است، بهویژه با توجه به اینکه اکثر گوشیهای هوشمند جدید با کابل USB-C عرضه میشوند. البته احتمالاً بیشتر مالکان در نهایت یک کابل مناسب خریداری خواهند کرد.
نمایشگر سیستم اطلاعات و سرگرمی داخل یک قاب سفید و شیک قرار گرفته، اما در حقیقت یک نسخهی بازطراحیشده جزئی از همان سیستمی است که در بیشتر مدلهای جدید هیوندای و کیا وجود دارد. این نمایشگر در فاصلهی زیادی از راننده نصب شده است، بهطوری که حتی اگر دستهای بلندی داشته باشید، دسترسی به گوشههای آن دشوار خواهد بود. البته، منوهای اصلی طراحی سادهای دارند و هنگام رانندگی بهراحتی قابل استفادهاند. در زیر صفحهنمایش، یک پنل کنترل سیستم تهویه با دکمههای لمسی قرار گرفته است. این طراحی بهتر از حذف کامل کنترلهای فیزیکی است، اما همچنان مجبورید برای روشن کردن گرمکن صندلی، وارد صفحهنمایش لمسی شوید که میتوانست به شکل بهتری طراحی شود.
فضای ردیف عقب مناسب است، اما بخش زیرین صندلیهای بیوزنی باعث کاهش فضای جای پای سرنشینان میشود. خوشبختانه، سقف خودرو تأثیری بر فضای سر ندارد و سرنشینان بلندقد فضای پای کافی خواهند داشت. در مجموع، فضای عقب در حد یک کراس اوور سایز متوسط است.
حجم صندوق عقب روی کاغذ ۵۲۷ لیتر است که بزرگ به نظر میرسد، اما در عمل به دلیل شیب سقف و ارتفاع بالای کف صندوق، ظرفیت آن مقداری محدود شده است. با این حال، همچنان میتوان چمدانهای بزرگ یا ساکهای ورزشی را بهراحتی در آن جای داد، اما فاصلهی بین کف صندوق و پوشش متحرک بارگیری کم است و بیشتر فضای زیر کف صندوق را سابووفر اشغال کرده است.
علاوه بر این، مدل دو دیفرانسیل آیونیک ۵ دارای یک صندوق جلو ۲۵ لیتری و یک جعبهداشبورد کشویی ۹.۴ لیتری است.
هیوندای آیونیک ۵ تأثیر زیادی از کانسپت ۴۵ EV که در سال ۲۰۱۹ معرفی شد، گرفته است. طراحی آن کاملاً منحصربهفرد است و بهدرستی میتوان آن را در این سبک طراحی پیشرو دانست. در نمای بیرونی، چراغهای LED پیکسلی جلو و عقب، یادآور چشمان هشتبیتی یک شخصیت انیمیشنی هستند. یک نوار چراغهای مخفی در قسمت جلویی مانند یک سبیل در زیر کاپوت قرار دارد و نوار LED باریک سراسری در عقب، طراحی بخش عقب را برجستهتر میکند.
چرخهای آلیاژی ۲۰ اینچی دارای طراحی آیرودینامیکی خاصی هستند که مانند یک گلبافت پیچیده به نظر میرسند و حتی شباهتهایی به طرحهای کاشیکاری های سنتی و فاخر ایرانی دارند. روکش نقرهای ساتن بدنه دارای شکافهایی شبیه به دیافراگم دوربین در اطراف گلگیرها است و خطوط افقی روی رفلکتورهای کناری و عقب از طراحی هیوندای پونی سدان دهه ۷۰ میلادی الهام گرفته شدهاند.
تمام این جزئیات طراحی، آیونیک ۵ را به یک خودروی جذاب و دوستداشتنی تبدیل کردهاند. اما با ابعاد ۴۶۳۵ میلیمتر طول، ۱۸۹۰ میلیمتر عرض و ۱۶۰ میلیمتر ارتفاع از سطح زمین، این خودرو قطعاً بزرگ و سنگین است و برخلاف ظاهرش، یک شاسیبلند واقعی محسوب نمیشود.
هیوندای آیونیک ۵ در حال حاضر با سه پیکربندی مختلف قوای محرکه برقی عرضه میشود. خودروی به نمایش درآمده توسط هرمس خودرو نمونه پرچمدار دارای دو موتور و سیستم تمامچرخ محرک است.
موتور جلو به قدرت ۷۰ کیلووات و موتور عقب با توان ۱۵۰ کیلووات در مجموع توانی نزدیک به ۳۰۵ اسب بخار تولید میکنند. گشتاور تولیدی این دو موتور نیز برابر ۲۵۵ + ۳۵۰ نیوتن متر است که به صورت لحظه ای به چرخها منتقل میشود. انرژی مورد نیاز این مجموعه توسط یک پک باتری لیتیوم یون به ظرفیت ۷۲.۶ کیلووات ساعت تامین میشود و اجازه میدهد تا خودرو تحت شرایط استاندارد تا ۴۳۰ کیلومتر پیمایش بدون شارژ مجدد داشته باشد.
آیونیک ۵ با کابین شبیه به سالن استراحت خود، تجربه رانندگی آرام و راحتی را ارائه میدهد. تعلیق آن نرم و آرامشبخش است، و نحوه تنظیم پدال شتابدهنده به شما امکان میدهد تا گشتاور موتورهای برقی را بهطور دقیق کنترل کنید و بدون شتابگیری ناگهانی، حرکتی روان و سیال داشته باشید. اگر به دنبال خودرویی هستید که پس از یک روز سخت کاری، شما را بدون استرس به خانه برساند، گزینههای معدودی بهاندازهی آیونیک ۵ آرامشبخش هستند.
هیوندای چهار سطح مختلف برای بازیابی انرژی ترمز ارائه میدهد که شامل حالت iPedal نیز میشود، این حالت امکان رانندگی تکپداله را فراهم میکند.
میتوانید از طریق پدالهای پشت فرمان بین این حالتها جابهجا شوید، اما متأسفانه امکان تنظیم حالت تکپداله بهعنوان پیشفرض وجود ندارد و هر بار که خودرو را از حالت پارک خارج میکنید، باید مجدداً آن را فعال کنید. این مورد در سایر خودروهای برقی هیوندای و کیا نیز دیده میشود.
با فعال کردن حالت iPedal، رانندگی در شهر بهسرعت حسی طبیعی پیدا میکند و نیازی به استفاده مداوم از ترمز نخواهید داشت.
با وجود خروجی قدرت قابل توجه، آیونیک ۵ در شهر شتاب انفجاری ندارد، مگر اینکه واقعاً پدال را تا انتها فشار دهید. اما اگر چنین کنید، این خودروی دو تنی، شتابی در حد هاچبکهای اسپرت خواهد داشت. شتاب این خودرو در برخی منابع حدود ۵.۳ ثانیه عنوان شده است.
فرمان آیونیک ۵ سبک و روان است، که باعث میشود در فضاهای تنگ، به چرخشهای بیشتری نیاز داشته باشید. این ویژگی با حس لوکس بودن خودرو هماهنگ است، اما در ترکیب با فاصلهی محوری بلند ۳متری، باعث میشود آیونیک ۵ بزرگتر از یک شاسیبلند متوسط معمولی احساس شود.
مهمترین رقیبان این خودرو در ایران آئودی Q4 ای ترون و یا فولکس واگن ID UNYX و تویوتا BZ4X است.
تمام برقی | |
۷۲.۶ کیلووات ساعت | |
2 عدد | |
۷۰+۱۵۰ کیلووات ساعت | |
۴۳۰ کیلومتر | |
تمامچرخ محرک | |
نیوتن متر | |
- | |
0 ثانیه |
نظر شما چیست؟