کره جنوبی
قیمت کارخانه | قیمت بازار |
---|---|
2,865,000,000 |
3,800,000,000
|
کیا K5 یا همان اپتیمای جدید با طراحی اسپرت فستبک در سال ۲۰۱۹ معرفیشده و مجموعهای از ویژگیهای پیشرفته ایمنی و رفاهی را ارائه میدهد. این خودرو بهعنوان نسل پنجم اپتیما و تنها با نام کی ۵ در سراسر جهان عرضه میشود و از سال ۱۴۰۲ توسط کوشا به بازار ایران معرفیشده است. این سدان متوسط کرهای ابتدا با نسخه تنفس طبیعی ۲ لیتری و سپس در قالب مدل ۱.۵ لیتری توربو با آپشنهای متنوعتر به سبد محصولات وارداتی کوشا خودرو اضافه شد.
جالب است بدانید کیا K5 جدید اولین خودروی کیاموتورز است که در سه روز اول پس از رونمایی، بیش از ۱۰ هزار پیشسفارش ثبت کرد و تا روز قبل از عرضه رسمی در تاریخ ۱۲ دسامبر ۲۰۱۹، این تعداد به شانزده هزار پیشسفارش رسید. کیاموتورز، افراد ۲۰ تا ۳۰ ساله را بهعنوان هدف اصلی این خودرو در بازارهای جهانی انتخاب کرده است و ۵۳% مشتریان پیشسفارش در این بازه سنی بودند. این خودرو نسبت به نسل اول خود، ظاهر درخشانتر و جوانپسند تری داشته اما به دلیل قیمت بالا و محدودیت عرضه در ایران، عمده مشتریان آن خانوادههای نسبتاً ثروتمند خواهند بود.
ابعاد طول × عرض × ارتفاع کلی K5 جدید به ترتیب ۴۹۰۵ × ۱۸۶۰ × ۱۴۴۵ میلیمتر است. نسبت به نسل قبل، طول و عرض کلی به ترتیب ۵۰ و ۲۵ میلیمتر افزایشیافته و ارتفاع کلی با کاهش ۲۰ میلیمتر به ۱۴۴۵ میلیمتر رسیده است که موجب بهبود پایداری خودرو خواهد شد. فاصله محوری ۲۸۵۰ میلیمتری فضای داخلی گستردهای را فراهم میکند که ۱۰ میلیمتر بیشتر از فاصله محوری سوناتا بر پایه همین پلتفرم است.
نمای جلویی با یک طراحی جدید از زبان طراحی کیا، یعنی “پوزه ببر”، اجرا شده است. مرز بین چراغهای جلوی کشیده و جذاب با جلوپنجره حذفشده و چراغهای روشنایی روز که به شکل ضربان قلب طراحیشدهاند، به درون کاپوت راهیافتهاند. بهخصوص، انتهای کاپوت به سمت پایین فشردهشده تا ظاهری پهنتر و پایینتر ایجاد کند.
بخش پایینی سپر مانند مدل نسل قبل اپتیما به سمت جلو کشیده شده است. این طراحی تصویری تهاجمی ایجاد میکند اما باید مراقب آسیبدیدگی بخش پایینی خودرو بود. نمای جانبی کی ۵ با فرمی کشیده و ارتفاع پایین همراه با سبک فستبک عقب، جذابیت بصری را افزایش میدهد. از سطح کاپوت پایین آمده تا خط ستون C که بهآرامی افت میکند و طول کوتاه صندوقعقب، همگی از عناصر طراحی جذاب و منحصربهفرد کیا K5 هستند.
نمای پشتی ترکیبی هماهنگ از عناصر طراحی جلویی و ویژگیهای منحصربهفرد محسوب میشود. چراغهای عقب با گرافیکی به شکل ضربان قلب طراحیشدهاند که در آن دو سمت چراغها کوتاهتر و از هم فاصله گرفتهاند. سپر عقب دارای یک خط کرومی به شکل دو اگزوز و یک دیفیوزر عقب است که حس اسپرت بودن را تقویت میکند.
فضای داخلی خودرو بر محور راننده طراحی شده است. نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی با رابط کاربری گرافیکی جدید و کنترلهای حساس به لمس تهویه مطبوع به سمت راننده متمایل شدهاند. دکمههای حالت رانندگی، صندلیهای خوشفرم نیز که اطراف پنل تعویض دنده الکترونیکی قرار دارند، مشابه طراحی خودرو استینگر هستند.
کلید گردان تعویض دنده الکترونیکی طراحی لوکسی دارد، اما پاسخدهی آن کمی کند است و حس ناپایداری را منتقل میکند. زمانی که از حالت رانندگی D دکمه پارک را فشار میدهید، ابتدا به حالت خلاص N سپس R و درنهایت پارک میرود. درحالیکه این فرآیند کمتر از یک ثانیه طول میکشد، اگر فوراً پای خود را از روی ترمز بردارید، خودرو لرزش خواهد داشت.
فضای صندلی عقب، فراتر از کلاس خود است. بر پایه فاصله محوری ۲۸۵۰ میلیمتری، حتی یک فرد ۱۸۰ سانتیمتری نیز میتواند با بیش از یک وجب فاصله بین زانوهایش و صندلی جلویی بنشیند. علاوه بر این، علیرغم کاهش ارتفاع کلی به دلیل سبک فستبک و سقف شیبدار، فضای کافی برای سر فراهمشده که حتی بزرگسالان را نیز راضی خواهد کرد.
پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو کیا K5 از قدرت ۱۷۰ اسب بخار و گشتاور ۲۵۳ نیوتنمتر برخوردار است. گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه نیز توان موتور را به چرخهای جلو منتقل میکند. مصرف سوخت ترکیبی این خودروی ۱۴۷۲ کیلوگرمی با چرخهای ۱۸ اینچی، حدود ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. هم موتور و هم گیربکس بر اساس مشخصات Smart Stream طراحیشدهاند که کارایی و عملکرد را افزایش میدهند. شتاب صفر تا صد کیا کی ۵ توربو حدود ۸.۸ ثانیه ارزیابیشده و بیشترین سرعت آن در شرایط استاندارد معادل ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت است.
فرایند شتابگیری بهتر از حد انتظار است. گشتاور حداکثر از ۱۵۰۰ دور در دقیقه تولید میشود، بنابراین حس کندی در خودرو نخواهید داشت. شتابگیری حس قدرت انفجاری ندارد، اما بهطور مداوم و مشابه موتورهای تنفس طبیعی خودرو را به جلو میراند. بهطورکلی میشود گفت عملکرد شتابگیری مشابه موتور ۲.۴ GDi سوناتا LF است که حالا با یک پیشرانه کوچک ۱.۵ لیتری انجام میشود.
با توجه به وضعیت نو بودن خودرو، تقریباً هیچ صدای موتور یا لرزشی هنگام توقف وارد کابین نمیشود. در حالتهای Comfort و Eco، زمانی که پدال گاز را بهشدت فشار میدهید، شتابگیری با یک ضربآهنگ تأخیر آغاز میشود. این موضوع به نظر میرسد به دلیل کند شدن عمدی پاسخدهی پدال الکترونیکی گاز برای بهبود مصرف سوخت باشد و نه تأخیر توربو.
هنگام رانندگی در حالت اسپرت، واکنش موتور به پدال گاز حساستر میشود. این تنظیم با گذشته که تنها منطق تعویض دنده تغییر میکرد، متفاوت است. این حالت از طراحی صدای فعال پشتیبانی میکند که صدای مجازی موتور ارائه میدهد و بر لذت رانندگی تأکید دارد. صدای مجازی موتور دارای تُنی طبیعیتر است و در مقایسه با خودروهای قبلی کیا، ناهماهنگی کمتری دارد. فرمان خودرو حس سنگینی دارد. حتی در پیچهای پیدرپی، خودرو بهاندازه حرکت فرمان واکنش نشان میدهد و حس دقیق بودن فرمان عالی است. در بخشهای مستقیم بزرگراه، حتی بدون فعال کردن سیستم کمک به حفظ خطوط، خودرو از خط خارج نمیشود.
کیفیت سواری خودرو کیا کی ۵ کمی مایل به سفتی است. سیستم تعلیق قوی K5 جدید و پلتفرم جدید با صلبیت بیشتر و مرکز ثقل پایینتر، باهم ترکیبشدهاند تا سواری پایداری ارائه دهند. این موضوع بهویژه در رانندگی با سرعتبالا و حتی در بخشهای کمسرعت و متوسط، تفاوت قابلتوجهی نسبت به مدلهای دارای پلتفرم نسل قبلی نشان میدهد. ضربههای منتقلشده به بدنه و صداهای مشابه برخورد فلز به هنگام عبور سریع از دستاندازها نسبت به نسل قبل بهطور چشمگیری کاهش یافته است. همچنین، هماهنگی ارگانیک بین بدنه، سیستم تعلیق و تایرها در پیچهای تند با سرعتبالا بهبود یافته است، بهطوریکه هیچگونه حس نگرانی به راننده منتقل نمیشود.
سیستم کمکراننده کیا کی ۵ در مقایسه با سیستمهای موجود در خودروهای قبلی کیا، با افزایش درجه پوشش دوربین، ارتقا یافته است. سیستم کمک به حفظ خطوط عملکرد بسیار خوبی در حفظ خودرو در مرکز خط دارد و در صورت استفاده همراه با سیستم کروز کنترل تطبیقی، بهطور قابلتوجهی خستگی رانندگی را کاهش میدهد.
کیا کی ۵ توربو نسبت به مدل ۲ لیتری تنفس طبیعی از تجهیزات مدرنتر بهویژه درزمینهٔ رادارهای هشدار و دستیار رانندگی برخوردار است و بهطورکلی در حال حاضر با امکانات زیر در ایران به فروش میرسد: شش کیسه هوا، تشخیص نقطه کور، رادار خطخوان و اخطار برخورد از جلو، ترمز اضطراری خودکار، کروز کنترل تطبیقی، سقف پانوراما، دوربین ۳۶۰، ترمز پارک برقی، شیفتر دنده پشت فرمان، صفحه آمپر دیجیتالی، نوربالای خودکار، شارژر بیسیم تلفن همراه، تهویه اتوماتیک دو کاناله، تنظیم برقی صندلیهای جلو، روکش چرمی صندلیها، استارت دکمهای، گرمکن فرمان، دستیار رانندگی خودکار بین خطوط، رادار تابلو خوان و… .
قیمت رسمی کیا K5 توربو در ایران معادل حدودی ۲ میلیارد و هشتصد میلیون تومان برای سال ۱۴۰۳ اعلام شده است که این رقم در بازار آزاد تا بیش از پنج میلیارد تومان نیز میرسد. در حال حاضر اشکودا سوپرب و اکتاویا تنها سدانهای وارداتی هستند که رقیب مستقیم کیا K5 توربو محسوب میشوند اما محصولات چینی نظیر آریزو ۸، دانگ فنگ شاین مکس، جی ای سی امپو و… نیز تقریباً در کلاس این خودرو قرار میگیرند اما ازلحاظ قیمتی بهویژه در بازار آزاد، بهمراتب ارزانتر از سدان کرهای هستند.
موتور | ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ |
حجم موتور | 1.5 لیتری |
تنفس موتور | توربو شارژ |
انتقال نیرو | دیفرانسیل جلو |
حداکثر قدرت | 170 اسب بخار |
حداکثر گشتاور | 253 نیوتن متر |
جعبه دنده | ۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه |
شتاب ۰ - ۱۰۰ | 11.5 ثانیه |
مصرف سوخت داخل شهر | 8 |
مصرف سوخت ترکیبی | 6 |
نظر شما چیست؟