سوزوکی بالنو

باز کردن گالری تصاویر
1.5 لیتری
105 اسب بخار
4 سرعته خودکار
دیفرانسیل جلو
تنفس طبیعی
مشاهده سایر مشخصات
مزایا
کیفیت به نسبت خوب
برند معتبر
مصرف سوخت پایین
معایب
قیمت بالا به نسبت رقبا
کمبود خدمات پس از فروش
ناشناخته بودن شرکت واردکننده

شرکت راسا موتور خاورمیانه در دور جدید واردات، عرضه محصولات اقتصادی سوزوکی را در بازار ایران نمایندگی می‌کند. این شرکت یک هاچبک جمع‌وجور با نام «سوزوکی بالنو» را به سبد محصولات خود اضافه کرده و از طریق سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی، فروش آن را کلید زده است. سوزوکی بالنو راسا موتور درواقع نسل دوم این هاچ‌بک هندی-ژاپنی به‌حساب می‌آید که در همکاری شرکت سوزوکی با شریک هندی خود در کشور هندوستان تولید می‌شود تا ازآنجا راهیِ بازارهای خاورمیانه یا سایر کشورهای درحال‌توسعه شود. این خودرو نخستین بار در سال ۲۰۱۵ به بازار آمد، اما نسل دوم آن محصول سال ۲۰۲۲ است که با به‌روزرسانی‌های ظاهری و تجهیزاتی همراه بوده است.

بررسی مشخصات فنی سوزوکی بالنو

سوزوکی بالنو راسا موتور نیروی خود را از یک پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۱.۵ لیتر دریافت می‌کند. این پیشرانه، قدرتی برابر با ۱۰۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۳۸ نیوتن‌متر را از طریق یک گیربکس چهار سرعته اتوماتیک مجهز به تورک‌کانورتر به سمت محور جلو انتقال می‌دهد.

با توجه به ابعاد این خودرو و نوع موتور و گیربکس به‌کاررفته در آن، می‌توان گفت که عملکرد فنی سوزوکی بالنو تقریباً چیزی در حد ام‌وی‌ام ۳۱۵ اسپرت اکسلنت خواهد بود؛ یعنی ازلحاظ شتاب و هیجان سواری، نباید انتظار بالایی از این ماشین هندی-ژاپنی داشت. البته با توجه به دانش فنی بالاتر شرکت‌های ژاپنی درزمینهٔ تولید خودرو، می‌توان انتظار سواری هیجان‌انگیزتری از این محصول نسبت به رقبای چینی در ذهن داشت. طبق اطلاعات رسمی منتشرشده درباره این خودرو، شتاب صفر تا صد آن چیزی در حدود ۱۱ ثانیه است که اگر در عمل قابل‌دسترس باشد، برای مشتری ایرانی کاملاً کفایت خواهد کرد.

مصرف سوخت سوزوکی بالنو به‌طور متوسط برابر ۵.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است و بنزین آن از طریق یک باک ۳۷ لیتری تأمین می‌شود. سیستم تعلیق مستقل مک‌فرسون در جلو و نیمه‌مستقل تیر پیچشی در عقب، یک هندلینگ متوسط و قابل‌قبول برای سوزوکی بالنو را به وجود می‌آورد. البته به دلیل نبود سیستم مستقل برای تعلیق عقب، در سرعت‌های بالا احتمال دررفتن قسمت انتهای خودرو وجود دارد.

بررسی طراحی

باآنکه سوزوکی بالنو نسل دوم در سال ۲۰۲۲ به بازار آمده است، اما ازلحاظ طراحی شباهت زیادی به نسل اول آن دارد و تغییرات اعمال‌شده در نمای بیرونی آن چندان شدید نبوده است؛ بنابراین نباید انتظار داشت که ظاهر سوزوکی بالنو نسبت به محصولات جدید به‌ویژه خودروهای چینی، جذابیت بالایی ارائه دهد. این سبک طراحی خیلی هیجان‌انگیز نیست، اما اگر شما هم جزو طرفداران طراحی‌های متعادل هستید، احتمالاً فرم ظاهری سوزوکی بالنو چندان موردانتقاد شما نخواهد بود. این خودرو نسبت به نسل قبل، در بخش‌هایی همچون چراغ‌ها، جلوپنجره و سایز ستون C دچار تغییر شده و زیباتر به نظر می‌رسد، اما به‌طورکلی تحولات آن چندان چشمگیر نبوده است.

بررسی طراحی داخلی و کابین

فرم طراحی داشبورد سوزوکی بالنو نیز چندان جدید نیست و نکته آن‌چنان هیجان‌انگیزی در آن دیده نمی‌شود. البته این سبک طراحی داخلی با نمای بیرونی تقریباً هماهنگی دارد و چیزی نیست که انتظار آن را نداشته باشید. در این میان، طرح نمایشگر ایستاده در بالای داشبورد و فرم سه‌شاخه غربیلک فرمان، جذابیت بیشتری به نمای داخلی سوزوکی بالنو بخشیده و آن را کمی اسپرت ساخته است. سطح کیفی متریال داخلی چندان مرغوب نیست و تقریباً اقتصادی احساس می‌شود.

فضای داخلی در مقایسه با کلاس بدنه و طول کلی خودرو، تقریباً جادار است که می‌توان دلیل آن را به فاصله محوری ۲۵۲۰ میلی‌متری نسبت داد. به‌طورکلی، افرادی با قد ۱۸۰ سانتی‌متر می‌توانند با محدودیت نه‌چندان آزاردهنده در صندلی‌های ردیف عقب بالنو حضور پیدا کنند. ظرفیت صندوق‌عقب سوزوکی بالنو برابر ۳۱۸ لیتر است که از خودروهایی مثل کوییک و پژو ۲۰۷ جادارتر است، اما درمجموع نباید یک صندوق بزرگ در حد خودروهای سدان این سگمنت را از سوزوکی بالنو انتظار داشت.

امکانات و آپشن‌ها

ایربگ‌های جلو و پرده‌ای، سنسور پارک عقب، دوربین ۳۶۰، رینگ‌های آلومینیومی ۱۶ اینچی، دوربین ۳۶۰، آینه‌های جانبی تاشونده برقی، ورود و استارت بدون کلید، هدآپ دیسپلی، سنسور فشار باد تایرها، آینه داخلی الکتروکرومیک، تهویه مطبوع اتوماتیک، شارژ USB برای ردیف عقب، کروز کنترل، تهویه اتوماتیک، نمایشگر مالتی‌مدیا لمسی ۹ اینچی اندروید، روکش چرمی فرمان دیکات، تنظیم دستی صندلی‌های جلو و…، مهم‌ترین تجهیزات رفاهی و ایمنی سوزوکی بالنو راسا موتور محسوب می‌شوند.

قیمت سوزوکی بالنو در ایران

قیمت سوزوکی بالنو راسا موتور در بازارهای جهانی برای مشتریان چیزی حدود ۱۶ هزار دلار است. با توجه به تعرفه ۵۵ درصدی واردات خودروهای بنزینی با حجم کمتر از ۱۵۰۰ سی‌سی به‌علاوه حدود ۳۵ درصد سایر هزینه‌ها، می‌توان انتظار داشت که این خودرو درنهایت با قیمتی در حدود ۳۰ هزار دلار یا چیزی نزدیک به ۱.۵ میلیارد تومان به دست مشتری ایرانی برسد. پرداخت چنین مبلغی برای یک هاچ‌بک کوچک با قوای فنی و امکانات معمولی شاید خیلی برای مشتریان ایرانی جذابیت نداشته باشد و آن‌ها را به سمت خرید محصولات شاسی‌بلند چینی با امکانات بسیار بیشتر و توان فنی بالاتر در این محدوده قیمت سوق دهد.

نویسنده حسین باباپور

 

مشخصات فنی

موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ
حجم موتور 1.5 لیتری
تنفس موتور تنفس طبیعی
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت 105 اسب بخار
حداکثر گشتاور 138 نیوتن متر
جعبه دنده 4 سرعته خودکار
شتاب ۰ - ۱۰۰ 11.2 ثانیه
مصرف سوخت داخل شهر 6.8
مصرف سوخت ترکیبی 5.4

موارد ایمنی

کیسه هوا برای سرنشینان جلو، کیسه هوای پرده‌ای - ABS - EBD - ESP - ترمز جلو دیسکی و عقب کاسه‌ای

ویژگی های رفاهی

صفحه نمایش لمسی 9 اینچی آندروید، 6 بلندگو - کروز کنترل، استارت دکمه ای، دوربین عقب، سنسور پارک در جلو و عقب، سنسور باران، رینگ 16 اینچی آلومینیومی، دوربین 360 درجه، سیستم ورود بدون کلید، سیستم کنترل فشار باد لاستیک ها TPMS، آینه الکتروکرومیک

نظر شما چیست؟