آمار تولید خودروسازان داخلی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد + جدول

شنبه - 5 خرداد 1403

پیشرانه –  در سال ۱۴۰۲، صنعت خودروسازی داخلی کشور شاهد رقابت سنگین و تحولات چشمگیری بود و یک از مهمترین آن‌ها افزایش میزان واردات خودرو بود. این موضوع خودروسازان را نیز تحت شعاع قرار داد و این شرکت‌ها مجبور شدند برای افزایش توان رقابتی خود با محصولات وارداتی، تلاش کنند. البته تیراژ محدود و قطره […]

پیشرانه –  در سال ۱۴۰۲، صنعت خودروسازی داخلی کشور شاهد رقابت سنگین و تحولات چشمگیری بود و یک از مهمترین آن‌ها افزایش میزان واردات خودرو بود. این موضوع خودروسازان را نیز تحت شعاع قرار داد و این شرکت‌ها مجبور شدند برای افزایش توان رقابتی خود با محصولات وارداتی، تلاش کنند. البته تیراژ محدود و قطره چکانی واردات یارای مقابله با تیراژ میلیونی مونتاژ خودرو را نداشت و همچنین در بخش تخصیص ارز نیز واردات خودرو علیرغم وعده‌های دولتی با چند میلیون دلار نتوانست به تولید چند میلیارد دلاری برسد و همچنان مهجور و عقب ماند.

به گزارش وب سایت خبری«پیشرانه» به نقل از خودروبانک ، آمار تولید شرکت‌های خودروساز در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که شرکت‌های خودروساز خصوصی برای افزایش سهم بازار و ارتقای کمی محصولات خود و افزایش سهم از بازار تلاش فراوانی کرده‌اند و با حمایت دولت و تخصیص ارز چندمیلیارد دلاری توانسته اند تولید خود را به طرز چشمگیری افزایش دهند اما خودروسازان بزرگ دولتی در این مسیر تقریبا رشدی نداشته و در مواردی نیز ضعیف عمل کرده‌اند.

در این میان، گروه صنعتی ایران خودرو همچنان رهبری بازار را در اختیار داشت. این شرکت در سال ۱۴۰۲ با تولید ۵۵۵,۴۳۰ دستگاه خودرو، سهم ۴۶ درصدی از کل بازار را به خود اختصاص داد. هرچند ایران خودرو نسبت به سال ۱۴۰۱ (۵۶۷,۷۹۲ دستگاه) با کاهش ۲ درصدی تولید مواجه شد، اما توانست جایگاه نخست خود را حفظ کند. این کاهش تولید را می‌توان ناشی از چالش‌های متعدد این شرکت در زمینه‌های مختلف از جمله زیان‌ده بودن و قیمت گذاری دستوری، پلتفرم‌های قدیمی و خارج از رده و همچنین مسائل استانداری محصولات دانست.

گروه خودروسازی سایپا نیز با تولید ۴۷۳,۵۱۷ دستگاه خودرو، سهم ۳۲ درصدی از بازار را در اختیار گرفت و در جایگاه دوم قرار گرفت. این شرکت توانست میزان تولید خود را نسبت به سال ۱۴۰۱ حدودا نزدیک نگهدارد (۴۷۴,۴۵۳ دستگاه در ۱۴۰۱). سایپا با وجود مشکلاتی مشابه با دیگر خودروساز دولتی، موفق شد تولید خود را در سطح مشابه سال گذشته حفظ کند.

شرکت مدیران خودرو با رشد ۶۰ درصدی تولید نسبت به سال ۱۴۰۱ با ۹۲,۸۷۱ دستگاه و در سال ۱۴۰۲ با تولید ۱۴۸,۶۷۸ دستگاه خودرو، سومین سهم بازار را با ۱۳ درصد به خود اختصاص داد. این رشد چشمگیر نشان می‌دهد که مدیران خودرو تلاش زیادی برای افزایش سهم بازار خود انجام داده است. این شرکت با بهره‌گیری از ظرفیت‌های تولیدی جدید، اضافه کردن مدل‌های مختلف به سبد خودرو و همچین با حمایت‌های مالی مختلف توانسته است تولید خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و به بزرگترین بازیگر بخش خصوصی خودروسازان تبدیل شود.

در رتبه‌های بعدی، کرمان موتور و بهمن قرار گرفته‌اند. کرمان موتور با تولید ۷۰,۲۷۸ دستگاه خودرو، سهم ۵ درصدی از بازار را در اختیار داشت. این شرکت نسبت به سال ۱۴۰۱ با رشد ۹۹ درصدی تولید مواجه شد که نشان دهنده عملکرد بسیار خوب آن در سال ۱۴۰۲ است. بهمن نیز با تولید ۴۶,۳۰۳ دستگاه خودرو، سهم ۲ درصدی از بازار را به خود اختصاص داد و رشد ۲۳ درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کرد.

آرین پارس موتور، فردا موتور، خودروسازی ایلیا، ماموت خودرو و خودروسازی بم نیز در سال ۱۴۰۲ به ترتیب با تولید ۱۲,۹۴۳، ۸,۲۶۲، ۶۸۴، ۵۷۶ و ۲۹۰ دستگاه خودرو، سهم‌های کوچکی از بازار را در اختیار داشتند. برخی از این شرکت‌ها نظیر آرین پارس موتور و خودروسازی بم شاهد رشد قابل توجهی در تولید نسبت به سال ۱۴۰۱ بودند. آرین پارس موتور با رشد ۱۲۰ درصدی و خودروسازی بم با رشد ۱۳۲ درصدی، توانستند تولید خود را به میزان چشمگیری افزایش دهند.

در مجموع، صنعت خودروسازی داخلی در سال ۱۴۰۲ با تولید ۱,۳۱۵,۴۱۱ دستگاه خودرو، شاهد رشد ۸ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ (۱,۲۱۹,۹۲۴ دستگاه) بود. این آمار نشان می‌دهد که خودروسازان با وجود تمامی چالش‌ها و مشکلات در سال ۱۴۰۲، تلاش کرده‌اند تا تولید خود را افزایش داده و سهم بیشتری از بازار را به دست آورند.

جدول آمار تولید خودروسازان داخلی در سال ۱۴۰۲

5 از 1 رای

نظر شما چیست؟