فروش اقساطی خودروسازان دوباره آغاز میشود؟
پیشرانه- افزایش قیمت خودرو به حدی بوده است که خرید و یا حتی تعویض خودرو حتی بهاندازه خریدن و یا تعویض خانه سخت و یا حتی غیرممکن شده است.
پیشرانه- افزایش قیمت خودرو به حدی بوده است که خرید و یا حتی تعویض خودرو حتی بهاندازه خریدن و یا تعویض خانه سخت و یا حتی غیرممکن شده است.
به گزارش وبسایت خبری «پیشرانه» در سنوات گذشته در چنین شرایطی فروش اقساطی حال چه از سمت خودروساز و یا از سوی شرکت لیزینگ میتوانست به خرید خودرو کمک کند، اما این روزها نه خودروساز میتواند این هزینه را تقبل کند و نه شرکتهای لیزینگ شرایط اقتصادی خوبی دارند که بتوانند تایم مالی خرید خودرو قسطی را به دوش بکشند
حال سؤال این است فروش اقساطی خودروسازان دوباره آغاز میشود؟
وبسایت خودرو بانک در مطلبی تلاش کرده به این سؤال پاسخ دهد همزمان با دور قبلی تحریمها و افزایش سه برابری قیمت خودرو، بازار خودرو به مرحله قفل شدن رسید و پسازآن نیز با توجه به شکل گرفتن کمپین تحریم خودرو صفر مسئولان صنعت خودرو کشور تصمیم گرفتند تا با تعیین وام ۲۵ میلیون تومانی، به فروش اقساطی خودرو بپردازند.
این شرایط باعث شد تا خودروهای مانده در کف کارخانه به بازار تزریق شود و عملاً کمپین خرید خودرو صفر نیز با شکست مواجه شد، اما آیا تکرار چنین روندی با توجه به افزایش قیمت اخیر خودروسازان کشور وجود دارد؟
نکته اساسی در رابطه با دور اخیر تحریمها را باید در عملکرد شرکای چینی خودروسازان کشور جستجو کرد، در دور قبلی تحریمها، شرکای چینی صنعت خودروسازی همچنان به فعالیت و همکاری با ایران ادامه میدادند اما در دور فعلی تحریمها، نهتنها خودروسازان خصوصی ازنظر تبادل مالی و دریافت قطعات منفصله از چین با مشکل مواجه شدهاند، بلکه حتی دو خودروساز بزرگ دولتی نیز موفق به ادامه ارتباط با شرکای چینی نشدهاند و درنهایت بسیاری از خودروهای چینی موجود در کشور با قطع تولید یا کاهش شدید تیراژ مواجه شدند.
حالا احتمالاً میپرسید بین همکاری با صنعت خودرو چین و موضوع فروش اقساطی خودروسازان چه ارتباطی وجود دارد؟
پاسخ این است که کاهش ارتباط با صنعت گران چینی، باعث بروز مشکلات عدیدهای در خط تولید خودروهای داخلی نیز شده است، علیرغم گذشت بیش از دو سال از اجرایی شدن تحریمهای صنعت خودروسازی، هنوز خودروسازان کشور نتوانستهاند تا نیاز خود به واردات قطعات چینی را با منابع تأمین داخلی جایگزین کنند و با توجه به شرایط اقتصادی و مشکل تأمین ارز، هرچند ماه یکبار اخباری مبنی بر دپو شدن هزاران خودرو به دلیل نقص قطعات منتشر میشود.
هرچند که مسئولان از کاهش شدید تعداد خودروهای ناقص در مقایسه با سال گذشته خبر میدهند اما همچنان بنا بر اعداد و ارقام رسمی، بیش از ۱۰۰ هزار خودرو ناقص در سراسر کشور وجود دارد و این در حالی است که تعهدات معوق خودروسازان نیز در پی فروشهای قرعهکشی اخیر به چند صد هزار دستگاه میرسد.
بنابراین در یککلام تقاضا در بازار خودرو به شکل چشمگیری از عرضه بیشتر است و از سوی دیگر امکان تأمین تقاضای فعلی نیز با توجه به مشکلات تحریم و تأمین ارز وجود ندارد، بنابراین حتی با توجه بهاحتمال قفل شدن بازار نیز، در عمل تعیین شرایط فروش اقساطی خودروسازان چندان منطقی به نظر نمیرسد و صرفاً به افزایش تعهدات معوق صنعت خودرو و افزایش نارضایتیها منجر خواهد شد. مضاف بر اینکه برخلاف سالهای قبل، منابع مالی لازم برای ارائه وام نیز وجود ندارد و تعریف چنین وامی از اساس میتواند مصداق خلق نقدینگی و افزایش تورم آتی باشد.
پس درمجموع باید گفت که احتمال تکرار سناریو چند سال قبل مبنی بر روانه ارائه وام برای خرید خودرو و فروش خودروها بهصورت قسطی بسیار ضعیف به نظر میرسد.
حال اگر در چنین شرایطی، به دلیل قیمتهای بسیار بالای فعلی، بازار خودرو به آستانه قفل شدن و توقف خریدوفروش نزدیک شود، مشخص نیست که چه سرنوشتی در انتظار صنعت خودروسازی کشور خواهد بود، اما آنچه مسلم است اینکه، در صورت ثابت شدن نرخ ارز، شرایط رکودی میتواند به کاهش قیمتهای بازار و نزدیک شدن این ارقام به قیمت کارخانه بیانجامد.
نظر شما چیست؟