جی ای سی امکو GAC Emkoo

باز کردن گالری تصاویر
1.5 لیتری
177 اسب بخار
7 سرعته دوکلاچه
دیفرانسیل جلو
توربو شارژ
مشاهده سایر مشخصات
مزایا
ظاهر فوق‌العاده زیبا و مدرن
کابین جادار و باکیفیت
امکانات متنوع
معایب
ناشناخته بودن شرکت عرضه کننده
حساسیت به کیفیت بنزین

پیشرانه- شرکت راسا موتور بعد از معرفی خودروهایی همچون امپو و GS3 به سراغ یک کراس‌اوور بزرگ‌تر از محصولات گروه جی ای سی یا همان گک GAC رفته است: جی ای سی امکو

این خودرو در دی‌ماه ۱۴۰۲ توسط راسا موتور به بازار ایران معرفی شد و اولین نکته‌ای که در مورد آن جلب‌توجه می‌کند، ظاهر خشن، متمایز و آینده‌نگرانه این کراس‌اوور جمع‌وجور است که باعث می‌شود نسبت به رقبا خاص‌تر جلوه کند.

موتور نسبتاً پرقدرت و عملکرد فنی مناسب نیز از دیگر نقاط قوت این محصول وارداتی راسا موتور به‌حساب می‌آید.

گک امکو محصول سال ۲۰۲۲ بوده و با دو موتور بنزینی به‌علاوه یک قوای محرکه هیبریدی راهی بازار کشورهای مختلف شده است.

مشخصات فنی گک امکو

تا زمان نگارش این مطلب، تمامی خودروهای گک که توسط راسا موتور به ایران آورده شده‌اند، همگی از یک نوع موتور و گیربکس استفاده می‌کنند. این کار به دلیل کاهش هزینه خدمات پس از فروش و گارانتی صورت می‌گیرد و برای مشتری نیز این نفع را دارد که یافتن قطعات یدکی موتور و جعبه‌دنده ماشین برای او راحت‌تر باشد. به‌هرحال، موتور گک امکو یا جی ام سی امکو از نوع ۱.۵ لیتری توربوشارژ به قدرت ۱۷۷ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۷۰ نیوتن‌متر است که بعد از عبور از یک گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه خیس یا روغنی به محور جلو می‌رسد.

شاید شما هم بدانید که موتورهای توربوشارژ تزریق مستقیم نسبت به کیفیت بنزین و روغن حساسیت بیشتری دارند. این مورد می‌تواند یک نکته منفی در بحث مشخصات فنی گک امکو به‌حساب آید. عملکرد گیربکس‌های دو کلاچه ماشین‌های چینی نیز خیلی با سلیقه مشتریان ایرانی جور نبوده و استهلاک آن‌ها می‌تواند پس از مدتی نارضایتی‌هایی را به وجود آورد. البته اگر کیفیت ساخت گیربکس این ماشین بالا باشد، احتمالاً با توجه به برخورداری از پک کلاچ روغنی، به این زودی مشکلی برای آن پیش نخواهد آمد.

شتاب صفر تا صد گک امکو چیزی حدود ۷ ثانیه برآورد شده و احتمالاً در عمل به بیش از ۷.۵ یا حتی ۸ ثانیه می‌رسد. حداکثر سرعت این خودرو ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت است و به‌طور متوسط نزدیک به ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف می‌کند.

با توجه به اعداد و ارقام ارائه‌شده در اینجا متوجه شده‌اید که با یک خودروی احتراقی نسبتاً تندوتیز طرف هستید که شتاب و سواری مهیجی را برای مشتریان خانوادگی ایجاد خواهد کرد. به‌کارگیری سیستم تعلیق مولتی لینک در محور عقب نیز باعث می‌شود تا این شاسی‌بلند شهری ازلحاظ هندلینگ و پایداری حین عبور از پیچ‌ها وضعیت نسبتاً اطمینان‌بخش‌تری در مقایسه با خودروهای مجهز به سیستم تعلیق یکپارچه داشته باشد.

بررسی طراحی ظاهری جی ای سی امکو

به جرأت باید گفت که خاص‌ترین و متمایزترین وجهه جی ای سی امکو، ظاهر متفاوت، اسپرت و جوان‌پسند آن است. این سبک طراحی بر اثر تلفیق عناصر هندسی زاویه‌دار و خطوط شکسته ایجاد شده که نتیجه کار چیزی مطابق با سلیقه افراد جوان و البته فانتزی پسند از آب درآمده است. اگر به چهره جی ای سی امکو دقت کنید، می‌توانید شباهت‌هایی با نسل جدید پژو ۳۰۰۸ پیدا کنید. در طراحی ستون C نیز شاید بتوان با ام جی GS آن را مقایسه کرد. درمجموع، یک طراحی متفاوت، جوان‌پسند و خاص را در قالب اتاق گک امکو مشاهده می‌کنید که به‌احتمال‌قوی می‌تواند طیف وسیعی از سلیقه‌ها را با خود همراه کند و تا اینجا یکی از جذاب‌ترین خودروهای وارداتی لقب بگیرد.

بررسی کابین و طراحی داخلی

با ورود به فضای کابین گک امکو، با یک نوع طراحی متعادل‌تر روبرو می‌شوید که جسارت نسبتاً کمتری در آن دیده می‌شود؛ اما زیبایی آن به دلیل سادگی و مدرن بودن می‌تواند بیشتر موردپسند مشتریان قرار گیرد. در اینجا اثر چندانی از خطوط پیچیده یا اشکال هندسی با زوایای تندوتیز دیده نمی‌شود و داشبورد به فرم نسبتاً ساده اما نوین در قسمت جلو خودنمایی می‌کند.

نمایشگرهایی به فرم چهارگوش در پشت غربیلک فرمان و همچنین وسط داشبورد حضور دارند که برخلاف بسیاری از خودروهای چینیُ دیگر حالت پیوسته یکپارچه نداشته و به‌صورت جداگانه فعالیت می‌کنند. غربیلک فرمان سه‌شاخه این خودرو نیز درعین‌حال که خوش‌دست به نظر می‌رسد، شاید علاقه‌مندان را به یاد بعضی خودروهای اسپرت‌تر از برندهای معتبر بیندازد.

کیفیت متریال کابین این خودرو در سطح نسبتاً بالا و مرغوب ارزیابی می‌شود و فضای جادار کابین خصوصاً در صندلی‌های ردیف عقب به دلیل فاصله محوری ۲۷۵۰ میلی‌متری، محیطی جادار درون کابین این ماشین چینی فراهم آورده است. متأسفانه صندوق‌عقب گک امکو خیلی بزرگ نیست و حدود ۴۲۰ لیتر ظرفیت دارد که نسبت به بسیاری رقبا کمی محدود به نظر می‌رسد.

آپشن‌ها

امکانات گک امکو در سطح تقریباً بالایی قرار دارد و از این لحاظ می‌تواند امتیاز بالایی به دست آورد. رادار هشدار تصادف از جلو، رادار تابلوخوان، نوربالای خودکار، هشدار انسداد ترافیک در مسیر، رادار حرکت بین خطوط، اتوپارک، ترمز اضطراری، سانروف پانوراما با آفتاب‌گیر برقی، شارژر وایرلس، شش کیسه هوا، درب صندوق برقی، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات برقی، نمایشگر مالتی مدیای لمسی ۱۰ اینچی، پشت آمپر تمام دیجیتالی جزو مهم‌ترین آپشن‌های جی ای سی امکو به‌حساب می‌آیند.

قیمت جی ای سی امکو در ایران

گک امکو در بازارهای جهانی باقیمتی بین ۱۷ تا ۲۵ هزار دلار به فروش می‌رسد. البته اکثر مدل‌های بالای ۲۰ هزار دلار این خودرو به موتورهای ۲ لیتری یا دو لیتری هیبریدی مجهز هستند؛ بنابراین با فرض اینکه قیمت نسخه وارداتی راسا موتور چیزی حدود ۲۰ هزار دلار باشد، می‌توان انتظار داشت که قیمت نهایی آن به بیش از یک میلیارد و هشت‌صد تا ۲ میلیارد تومان برسد. محصولاتی مثل لاماری ایکس، فونیکس تیگو ۷ پرومکس، فونیکس اف ایکس پریمیوم و… جزو رقبای مستقیم گک امکو در بازار ایران به‌حساب می‌آیند.

مشخصات فنی

موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ
حجم موتور 1.5 لیتری
تنفس موتور توربو شارژ
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت 177 اسب بخار
حداکثر گشتاور 270 نیوتن متر
جعبه دنده 7 سرعته دوکلاچه
شتاب ۰ - ۱۰۰ 7 ثانیه
مصرف سوخت داخل شهر 8.4
مصرف سوخت ترکیبی 7.3

موارد ایمنی

کیسه هوای جلو، جانبی و پرده ای (مجموعاً 6 کیسه هوا) - ABS - EBD - BA - TCS - HHC - HDC

ویژگی های رفاهی

صفحه نمایش 10 اینچی لمسی، 6 بلندگو - دوربین عقب، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران و نور، کروز کنترل تطبیقی، سیستم هشدار برخورد از جلو، رادار کمکی رانندگی TJA، سقف پانوراما، روکش چرمی صندلی ها، ترمز پارک برقی، کنترل فشار باد لاستیک ها TPMS، سیستم ورود بدون کلید و دکمه استارت

نظر شما چیست؟