ایران
شرکت کرمان موتور محصولات جدیدی نام کیامسی SR5 از برند چینی لیوان را برای عرضه به بازار کشور در سبد خود قرار داده است. برند لیوان نهتنها برای ما، بلکه برای بازار داخلی چین نیز جدید است، زیرا در سال ۲۰۲۲ معرفی شد. توافقنامه برای ایجاد برند خودروی Livan در سال ۲۰۲۱ توسط شرکت جیلی اتومبیل و لیفان فنّاوری پس از بازسازی گروه صنعتی لیفان امضا شد.
همزمان با آن، یک بخش جدید به نام Ruilan Automobile ایجاد شد که کنترل برند خودروی برقی Maple را به دست گرفت، لیفان تکنولوژی به آن اضافه شد و درواقع برند تازه تأسیس لیوان شکل گرفت. اولین مدل کراساوور شهری کامپکت لیوان، محصول X3 پرو بود که در بازار ایران به نام بک X3 پرو شناخته میشود. بعدازآن مدل ایکس ۶ پرو بازار آمد که حالا با نام کی ام سی SR5 در ایران توسط کرمان موتور عرضه میشود.
به نظر میرسد طراحان تصمیم گرفتهاند با مینیمالیسم بازی کنند، اما چیزی اشتباه پیش رفته است. به جلوی کی ام سی SR5 نگاه کنید، جایی که سازنده از یک جلوپنجره بزرگ با پرههای مستقیم افقی استفاده کرده، اما به نظر میرسد که این قسمت خالی است. البته زیر نور، عناصر کرومی قابلمشاهده هستند که تا حدی ظاهر کسلکننده را تلطیف میکنند. چراغهای هالوژنی بزرگ نهتنها پرتو نوری غیرمتمرکز دارند، بلکه ظاهر کراساوور را قدیمی کرده و ما را به دوران گذشته بازمیگردانند.
از نمای جانبی، همهچیز عادی به نظر میرسد، البته اگر این پنجرههای انتهایی نبودند، شاید اوضاع عادیتر هم میشد. ناحیه عقب کی ام سی SR5 بهصورت مسطح برش خورده و درب صندوق صاف است که از جهاتی به نیسان پثفایندر شباهت دارد. علاوه بر این، در عقب ما چراغهای باریک و مدرنی را میبینیم که با یک عنصر شبهفعال ترکیبشدهاند، بنابراین دیدن یک چراغهای نسبتاً قدیمی در جلو کمی عجیب است.
فضای داخلی داستان دیگری است؛ در اینجا میتوانید طراحی مینیمالیستی را بعلاوه عناصری که با بخشهایی از بدنه تلاقی دارند، مشاهده کنید. داشبورد جلو صاف است و با معماری پلهای و جابجایی منظم عناصر طراحی شده است. دریچههای هوا در یک طرح کلی ساختهشدهاند و هیچ جلبتوجه خاصی ندارند، بنابراین بهطور هماهنگ در پوسته جا میگیرند. تونل مرکزی جعبهدنده پهن است و اهرم گیربکس اتوماتیک روی آن قرار دارد که به طرز مرتب و جذاب جانمایی شده است.
علاوه بر این، طراحی داخلی KMC SR5 بهگونهای است که کابین بسیار جادارتر ازآنچه درواقع هست به نظر میرسد. این اثر با پنجرههای بزرگ جانبی و سقف پانوراما با سانروف برقی در قسمت جلویی آن و همچنین یک پنجره بزرگ عقب تقویت میشود. کابین همیشه روشن و جادار است، بهطوریکه احساس میکنید در یک ون خانوادگی نشستهاید، نه در یک کراساوور معمولی.
ازنظر مواد، همهچیز در اینجا نسبتاً ساده است؛ تمام پلاستیکهای داخل کابین سخت هستند، اما نه از بدترین نوع.
علاوه بر این، جنس پنلهایی که در معرض دید قرار دارند، به شکلی طراحی شده که مانند پوششهای نرم به نظر برسند. این دنیای پلاستیکی با تزئیناتی از چرم مصنوعی در رنگهای مشکی و شنی و همچنین چند عنصر تزئینی دیگر ترکیب شده است. درنهایت برای طراحی داخلی این خودرو امتیاز بالایی میتوان در نظر گرفت و آن را جزو نقاط قوت این خودرو دانست.
میزان فضای سرنشینان مناسب است اما با تخصیص فضای بیشتر برای مسافران، سازنده کمی از فضای صندوقعقب کم کرده و تنها ۳۵۹ لیتر برای بار باقی گذاشته است که مقدار زیادی نیست؛ اما با تا کردن پشتی صندلیهای عقب بهصورت جداگانه که کف مسطحی را ایجاد میکند، این فضا به ۱۲۰۰ لیتر افزایش مییابد. درب صندوق حتی در فول ترین نسخه نیز برقی نیست و بهتر بود که برقی میبود، زیرا درب آن نسبتاً سنگین است.
برای بازار ما، لیوان X6 پرو یا همان کی ام سی SR5 یک موتور ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربوشارژ بنزینی با قدرت ۱۷۸ اسب بخار و ۲۹۰ نیوتنمتر گشتاور دریافت کرده است که با یک گیربکس هفت سرعته دوکلاچه خیس کار میکند. این سیستم دیفرانسیل جلو است و اثری سامانه تمام چرخ محرک در این کراساوور دیده نمیشود. سیستم تعلیق در جلو از نوع مکفرسون و در عقب چند اتصالی است. این کراساوور دارای سه حالت رانندگی است که با یک کلید لمسی در سمت چپ داشبورد تغییر میکند.
حداکثر سرعت این خودرو حدود ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت است و احتمالاً شتاب صفر تا صد آن نیز در محدوده ۹ تا ۱۰ ثانیه جا میگیرد. باک سوخت ۵۵ لیتری نیز وظیفه تأمین سوخت این کراساوور ۱۴۴۹ کیلوگرمی را بر عهده دارد.
وقتی برای اولین بار پشت فرمان این کراساوور بنشینید، به نظر میرسد که شخصیت آن کاملاً آرام است، همانطور که برای یک خودروی خانوادگی شایسته خواهد بود؛ اما که کی ام سی SR5 میتواند تغییر کند، آنهم در حین حرکت؛ برای مثال، شما بهآرامی در جریان ترافیک حرکت میکنید، اما بهمحض اینکه کمی پدال گاز را فشار دهید، گیربکس بلافاصله یکدنده پایینتر میآید و با اعتمادبهنفس از دیگر خودروها فاصله میگیرید. علاوه بر این، کنترل خودرو بسته به سبک رانندگی تغییر میکند.
در پیچها مقداری نوسانات عرضی طبیعی برای اتاق کراساوورها وجود دارد، اما این نوسانات جزئی هستند. در موارد دیگر، خودرو با اطمینان در جاده میماند، هنگام تغییر لاین پرتاب نمیشود و قدرت موتور برای استفاده در شهر و جاده کافی است.
فاصله ۱۹۰ میلیمتری کف خودرو تا سطح زمین همراه با سیستم دیفرانسیل جلو این کراساوور را به یک خودروی شاسیبلند تبدیل نمیکند، اما حتی در روزهای برفی با اعتمادبهنفس پشت فرمان مینشینید. چه در جاده برفی و چه هنگام پارک در برف، خودرو عملکرد خوبی دارد و هیچ دلیلی برای شک و تردید باقی نمیگذارد.
ازنظر راحتی سواری، کی ام سی SR5 کمتر از حد ایدهآل است؛ سیستم تعلیق آن برای بهبود کنترل فدا شده و تقریباً هر دستاندازی بهصورت کشسان اما کاملاً محسوس به داخل کابین منتقل میشود. عایقبندی صوتی نیز بهترین نیست و اکثر صداهای جاده بهطور منظم به داخل کابین منتقل میشوند؛ بنابراین پس از مدتی سواری در بزرگراه خستهکننده میشود، زیرا مجبورید صدای موسیقی را بلندتر کنید و برای صحبت با مسافران باید کمی صدای خود را بالا ببرید.
مصرف سوخت در سیکل ترکیبی، طبق گفته سازنده، ۶.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است اما در واقعیت حدود ۸ لیتر مصرف دارد و در شهر مصرف به ۹ لیتر میرسد که نتیجه خوبی است.
قیمت میانگین لیوان X6 Pro تقریباً برابر ۲۲ هزار دلار است و به نظر میرسد KMC SR5 در ایران به قیمتی بیشتر از یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان عرضه شود. شرکت کرمان موتور از این خودرو در نمایشگاه مشهد ۱۴۰۳ رونمایی کرد و انتظار میرود فروش آن در نیمه دوم همین سال در ایران آغاز شود.
موتور | ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ |
حجم موتور | 1.5 لیتری |
تنفس موتور | توربو شارژ |
انتقال نیرو | دیفرانسیل جلو |
حداکثر قدرت | 178 اسب بخار |
حداکثر گشتاور | 290 نیوتن متر |
جعبه دنده | 7 سرعته دو کلاچه |
شتاب ۰ - ۱۰۰ | ثانیه |
مصرف سوخت داخل شهر | |
مصرف سوخت ترکیبی |
نظر شما چیست؟