افزایش مصرف بنزین
«پیشرانه» گزارش می‌دهد

حاکمیت مسبب افزایش مصرف بنزین است؛ نه مردم

چهارشنبه - 25 بهمن 1402

پیشرانه- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به افزایش مصرف بنزین خواسته تا بنزین گران شود؛ اما واقعیت این است که حاکمیت مسبب افزایش مصرف بنزین است نه مردم، بنابراین ابتدا آن‌ها باید در نوع تصمیمات خود بازنگری کنند. نماینده مردم تهران در حاشیه همایش بین‌المللی موتورهای درون‌سوز بازهم فرصتی برای بیان تفکرات خاص […]

پیشرانه- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به افزایش مصرف بنزین خواسته تا بنزین گران شود؛ اما واقعیت این است که حاکمیت مسبب افزایش مصرف بنزین است نه مردم، بنابراین ابتدا آن‌ها باید در نوع تصمیمات خود بازنگری کنند.

نماینده مردم تهران در حاشیه همایش بین‌المللی موتورهای درون‌سوز بازهم فرصتی برای بیان تفکرات خاص خود پیدا کرد و گران شدن بنزین را مطرح کرد.

مصطفی گفت: بنزین باید با قیمت ۹۰ درصد فوب یعنی حدود ۲۶ هزار تومان عرضه شود تا مردم خودرو کم‌مصرف را مطالبه و انتخاب کنند.

وی با اشاره به سرانه مصرف بنزین ۱۳۰ میلیون لیتری گفت: زمانی که مصرف بنزین ۶۰ میلیون لیتر بود هم توان تولید نیاز کشور را داشتیم و هم صادرات می‌کردیم اما الآن باید بنزین را وارد هم بکنیم تا جواب نیاز کشور را بدهد.

میرسلیم میزان اثرگذاری افزایش قیمت بنزین روی دیگر کالاها را یک تا دو درصد عنوان کرد و افزود: باید یک قیمت سهمیه‌ای برای بنزین تعیین شود و پس از اتمام سهمیه ۶۰ لیتری هر فرد، مابقی مصرف با قیمت بنزین وارداتی محاسبه شود.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از دولت‌ها گفت: از سال ۱۳۹۳، خودرو هایبریدی در مرکز تحقیقات موتور ایران توسعه‌یافته اما از آن زمان تاکنون یعنی بعد از گذشت ۹ سال هیچ تقاضایی برای این خودرو از سوی خودروسازان اعلام‌نشده و اکنون دولت به دنبال واردات این خودروها است.

وی همچنین تأکید کرد که ما نگفته‌ایم درهای مملکت را به روی خارجی‌ها ببندیم چراکه در مرکز تحقیقات موتور همین الآن بخشی با نام الگوبرداری است که نمونه روز بهترین موتورهای جهان در آن در حال بررسی است تا یک در هزار از آن‌ها الگوبرداری کنیم.

این در حالی است که میر سلیم ریشه افزایش مصرف بنزین را باید در همان جایی که هم‌اکنون به‌عنوان نماینده خانه ملت حضور دارد جست‌وجو کند. اصلی‌ترین علت افزایش مصرف بنزین به حدود ۲۰ سال قبل و به مجلس هفتم مرتبط می‌شود. جایی که تثبیت ۹ قلم کالای اساسی را در اسفندماه سال ۸۳ به‌عنوان عیدی مجلس به مردم اعلام کردند.

پیش‌ازاین عیدی دولت وقت قصد داشت که به‌صورت پلکانی قیمت بنزین را به فوب نزدیک کند؛ اما بنا به علل متعدد موفق به انجام این کار نشد. نتیجه اینکه مصرف بنزین با توجه به قیمت غیرواقعی آن افزایش یافت و روزانه میلیاردها تومان از سرمایه‌های ملی کشور به معنای واقعی کلمه به فنا رفت.

به‌بیان‌دیگر این تصمیم، تثبیت قیمت‌ها نه‌تنها ارزش‌افزوده‌ای برای اقتصاد کشور ایجاد نکرد، بلکه به‌نوبه خود شدت تخریب منابع ملی را بیشتر و بیشتر کرد. در حال حاضر هم دولت به دلیل تحریم‌ها و شرایط نامساعد اقتصادی در تأمین و واردات بنزین به مشکل برخورده است. با توجه به فرصت‌سوزی‌ها مکرر، آیا می‌توان حرکت به سمت خودروهای برقی را خارج از این چارچوب دید؟

اولین نفر امتیاز دهید

نظر شما چیست؟